جمعه, ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-05-03
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 122901 |
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۶ |
74 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

تلسکوپ فضایی هابل موفق به ثبت تصویری از یک ابرنواختر شد که مربوط به ۳۰ میلیون سال پیش است. به گزارش ادارک خبر، آخرین عکس هابل، نمایی جانبی از کهکشان UGC ۲۸۹۰ را به ثبت رساند که در فاصله ۳۰ میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی زرافه (Camelopardalis) قرار دارد. UGC ۲۸۹۰ مانند […]

تلسکوپ فضایی هابل موفق به ثبت تصویری از یک ابرنواختر شد که مربوط به ۳۰ میلیون سال پیش است.

به گزارش ادارک خبر، آخرین عکس هابل، نمایی جانبی از کهکشان UGC ۲۸۹۰ را به ثبت رساند که در فاصله ۳۰ میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی زرافه (Camelopardalis) قرار دارد. UGC ۲۸۹۰ مانند کهکشان راه شیری، مارپیچی با یک برآمدگی مرکزی و قرص ستاره‌دار در حال چرخش است.

در سال ۲۰۰۹، اخترشناسان یک انفجار فوق العاده پرانرژی را در کهکشان مشاهده کردند؛ که به این دلیل به وجود آمد که یکی از ستاره‌های آن که ۱۱ تا ۱۵ برابر جرم بیشتری از خورشید داشت سوختش تمام شد و به عنوان یک ابرنواختر منفجر شد. (البته این ابرنواختر در سال ۲۰۰۹ منفجر نشد؛ با توجه به اینکه UGC در فاصله ۳۰ میلیون سال نوری از ما قرار دارد، ما شاهد اتفاقاتی هستیم که ۳۰ میلیون سال پیش در آنجا رخ داده است.)

نگاهی به ۳۰ میلیون سال پیش با تلسکوپ هابل/ عکس

ستاره شناسان از چندین تلسکوپ اروپایی در فنلاند، ایتالیا، اسپانیا و اسلواکی برای مطالعه این ابرنواختر از ۳۰ مارس ۲۰۰۹ درست روز بعد از کشف آن تا نوامبر همان سال استفاده کردند. چهارده سال پس از انفجار ابرنواختر، هابل به بقایای این رویداد کیهانی نگاه کرده است.

هابل برای گرفتن این تصویر از دوربین پیشرفته خود (ACS) استفاده کرده است. به گفته ناسا، ابزار ACS قادر است اجرام اعماق آسمان را در طیف وسیعی از طول موج‌ها از ماوراء بنفش تا مادون قرمز نزدیک ببیند و کهکشان UGC ۲۸۹۰ را آبی با رشته‌هایی از گرد و غبار قرمز تیره نشان می‌دهد.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید