جمعه, ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-03-29
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 12579 |
تاریخ انتشار : ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۹:۴۹ |
76 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش ادراک خبر به نقل از خبرگزاری فارس، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین تأکید کرد که تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا برای خروج یکجانبه از برجام، معضلات فراوانی را برای دیپلماسی چندجانبه به وجود آورد. وی در پیامی که در صفحه توییتری خود منتشر کرد، با انتقاد از […]

به گزارش ادراک خبر به نقل از خبرگزاری فارس، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین تأکید کرد که تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا برای خروج یکجانبه از برجام، معضلات فراوانی را برای دیپلماسی چندجانبه به وجود آورد.

وی در پیامی که در صفحه توییتری خود منتشر کرد، با انتقاد از خروج ترامپ از برجام نوشت: «تصمیم ترامپ برای خروج از برجام، مشکلات زیادی را برای دیپلماسی چندجانبه، ثبات در منطقه، عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای و اوضاع انسانی در ایران به وجود آورد. این‌ها نتایج منفی مهم اقدام وی بود. آیا از نظر جمهوری‌خواهان این اقدام نتایج مثبتی هم برجای گذاشته است؟»

دونالد ترامپ در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ علی‌رغم مخالفت جامعه جهانی و پایبندی ایران به مفاد برجام، به صورت یکجانبه از این توافق هسته‌ای خارج شد و به امید وادار کردن ایران به موافقت با توافق مورد پذیرش واشنگتن، سیاست «فشار حداکثری» را علیه جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفت.

سیاست ترامپ نه تنها نتیجه‌ای در بر نداشت بلکه ایران پس از یکسال پایبندی به تعهدات برجامی خود و بعد از بدعهدی طرف‌های اروپایی برجام در قبال تعهداتشان به این توافق هسته‌ای، گام‌هایی را در جهت کاهش تعهدات هسته‌ای برداشت. با این حال ایران بارها تأکید کرده است که برنامه هسته‌ای کاملاً صلح آمیز دارد و به دنبال تسلیحات اتمی نیست.

حتی مقام‌های ارشد آمریکایی نیز منتقد خروج ترامپ از برجام هستند و اخیراً «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا گفته است که تصمیم برای خروج از برجام و تلاش برای اعمال فشار حداکثری علیه ایران، هر هدفی که داشت به نتایج مدنظر ختم نشده بود و بر عکس، باعث ایجاد یک برنامه هسته‌ای خطرناک‌تر شده بود.

هم‌اکنون، مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از دو ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفت‌وگوها بارها تلاش کرده طرف‌های مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند. یکی از دلایل عدم انجام اقدامات لازم از سوی طرف‌های آمریکایی در مذاکرات وین مخالفت‌های نماینده‌های کنگره با سیاست‌های دولت بایدن در خصوص برجام بوده است.

یکی از انتقادات این گروه از قانونگذاران آمریکایی این است که برجام به همه حوزه‌های اختلاف آمریکا با ایران از جمله فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران نمی‌پردازد.


لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!