شنبه, ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-04-20
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 13005 |
تاریخ انتشار : ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۵ |
75 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری، مالکیت فکری را محیط مرگ و زندگی برای فناوری دانست و گفت: دلیلی تعطیل شدن برخی کارخانه‌ها، عدم استفاده از نوآوری و فناوری است. به گزارش ادراک خبر، دکتر محمود حکمت‌نیا امروز در نشست سراسری “مالکیت فکری پارک‌های علم و فناوری” که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، […]

معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری، مالکیت فکری را محیط مرگ و زندگی برای فناوری دانست و گفت: دلیلی تعطیل شدن برخی کارخانه‌ها، عدم استفاده از نوآوری و فناوری است.

به گزارش ادراک خبر، دکتر محمود حکمت‌نیا امروز در نشست سراسری “مالکیت فکری پارک‌های علم و فناوری” که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، فلسفه نامگذاری روزهای یک سال را توجه به آن موضوع دانست و نه گرامیداشت آنها، افزود: نامگذاری روزی برای مالکیت فکری، جلب توجه جهانی به یک موضوع بسیار مهم است که امروزه دارای ابعاد اقتصادی در کشورهای دنیا شده است.

وی با تاکید بر اینکه مالکیت فکری نیاز به گرامیداشت ندارد، بلکه باید بدانیم که چگونه از آن بهره برداری کنیم، اظهار کرد: اقداماتی در پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در این زمینه صورت گرفته که طی آن طرح خلاقانه استفاده از ادبیات مالکیت فکری در صنایع نرم و فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است.

حکمت‌نیا با بیان اینکه ۹ درصد تولید ناخالص کشورها ناشی از کپی رایت است، گفت: این میزان برای کشورها بین ۱.۵ تا ۱۰ درصد است، ولی آماری در این زمینه در ایران در اختیار نداریم؛ از این رو طرحی را با وزارت ارشاد و سازمان آمار تعریف کردیم تا آمارهایی را در این زمینه تهیه کنیم.

به گفته وی، بر اساس برآوردها سهم تولید ناخالص داخلی از کپی رایت بین ۱.۵ تا ۲.۱ است، ولی این میزان بر اساس تخمین است نه مطالعات آماری.

معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری با اشاره به ضرورت توجه مالکیت فکری در حوزه فناوری‌، گفت: ما فناوری را می‌خوانیم، در حالی که باید به تولید برسد و لازم است رویکرد خود را نسبت به فناوری تغییر دهیم.

حکمت‌نیا، مالکیت فکری را شامل دو عنصر محیط و شاخص عنوان کرد و گفت: مالکیت فکری در محیط رقابتی و با ایجاد انحصار از خلاقیت‌ها، ثروت آفرینی می‌کند.

وی مالکیت فکری را همچنین محل مرگ و زندگی دانست و خاطر نشان کرد: اینکه برخی از کارخانجات به تعطیلی کشیده می‌شوند، به دلیل آن است که به دلیل عدم استفاده از نوآوری، خلاقیت و دانش و فناوری، در محیط رقابت کم می‌آورند و در نهایت محکوم به حذف می‌شوند؛ چرا که محیط مالکیت فکری یک محیط رقابت پویا است.

حکمت‌نیا با تاکید بر اینکه مساله پویایی تنها مربوط به فناوری نمی‌شود بلکه حوزه کتاب را نیز در بر می‌گیرد، افزود: حمایت از آثار مکتوب ۵۰ سال بعد از فوت مؤلف برای این منظور است که کتاب‌ها ماندگاری خود را در طول زمان از دست می‌دهند.

به گفته معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری، از ۱۱۵ میلیون کتاب منتشر شده در دنیا تنها ۵ درصد ماندگاری دارند.

انتهای پیام

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!