جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 14696 |
تاریخ انتشار : ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۸:۱۴ |
260 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش ایرنا، در ۲ هفته اخیر هواشناسی خراسان رضوی چندین بار برای بارندگی، هشدارهای زرد و نارنجی صادر کرده است و در این مدت شاهد وقوع بارش‌های رگباری در جای جای استان و مشهد بوده ایم که در برخی شهرستانهای استان به جاری شدن سیلاب انجامیده است. در کلانشهر مشهد نیز از ابتدای اردیبهشت […]

به گزارش ایرنا، در ۲ هفته اخیر هواشناسی خراسان رضوی چندین بار برای بارندگی، هشدارهای زرد و نارنجی صادر کرده است و در این مدت شاهد وقوع بارش‌های رگباری در جای جای استان و مشهد بوده ایم که در برخی شهرستانهای استان به جاری شدن سیلاب انجامیده است.
در کلانشهر مشهد نیز از ابتدای اردیبهشت ماه بیش از ۳۶ میلیمتر بارندگی ثبت شده است که این رقم نسبت به بارش در مدت مشابه پارسال، که تنها ۱۵ میلیمتر بوده است، بیش از ۲ برابر شده است.
این بارشها به ویژه در حالت رگباری منجر به ایجاد آبگرفتگی‌هایی در سطح شهر شده است که البته مدیران شهری به جای واژه “آبگرفتگی”  از اصطلاح “آب‌افتادگی” استفاده می کنند و معتقدند شدت آب افتادگی بسیار کمتر از آبگرفتگی است.
گلایه‌های مردمی
در بارشهای اخیر مشهد تقریبا در تمام مناطق شهری موضوع تجمع آب مشهود بود و حتی کلیپ‌های مختلفی از آب افتادگی در مناطق مختلف شهر، اعم از محلات برخوردار تا کم برخوردار در فضای مجازی منتشر شد که بیشترین میزان آب افتادگی ها مربوط به مناطق کم برخورداری بود که از حداقل زیرساخت‌های شهری محروم بودند.
یکی از ساکنان شهرک شهید رجایی مشهد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با شروع بارشها محله ما مانند بستر یک رودخانه می‌شود و گل و لای همراه با رواناب در تمام کوچه های آن جاری می‌شود.
جعفر احمدی اضافه کرد: منزل برخی از همسایگان ما نیز که در مسیر رواناب قرار داشت، در پی بارشهای اخیر دچار آبگرفتگی شد که با سطل آب را از خانه‌هایشان خالی می‌کردند.
وی خاطرنشان کرد: این مشکل همیشگی ساکنان این منطقه در زمان بارندگی است و بارها نیز به وضعیت اعتراض کرده ایم اما نمی‌دانیم شهرداری کی قرار است فکری به حال اوضاع این منطقه بکند.
یکی از ساکنان بلوار توس مشهد نیز اظهار داشت: با آغاز هر بارندگی، تمام خیابان‌های این منطقه دچار آبگرفتگی شده و تردد سواره و پیاده در این منطقه سخت می‌شود.
حسین محمدی افزود: در بارش‌های اخیر نیز تجمع آب در خیابانها به حدی بود که به سمت خانه‌های اهالی روانه شده بود و بسیاری از پارکینگ خانه ها و طبقات پایین منازل مالامال آب شده بود.
وی از مدیران شهری خواست تا برای رفع مشکل ساکنان این منطقه به خصوص معضل آبگرفتگی اقدامی بکنند تا با هر بارشی زندگی‌ مردم دچار دچار مشکل نشود.
یکی دیگر از شهروندان مشهدی که در منطقه الهیه مشهد سکونت دارد نیز گفت: بعد از گذشت حدود یک ربع از بارش باران در مناطق نوساز شهری مانند مجیدیه، الهیه و محمدی و سر چهارراه‌ها دیگر امکان توقف خودرو و یا عبور شهروندان وجود ندارد.
حامد میرسپاسی افزود: در بارش های اخیر حجم آب جاری شده در چهارراه ها به اندازه ای زیاد بود که به هیچ وجه حتی با خودرو امکان عبور میسر نبود و در صورت باز بودن شیشه خودرو، حجم فراوانی آب ناشی از عبور دیگر خودروها وارد ماشین می‌شد.
وی با بیان اینکه حتی پس از پایان بارندگی نیز تا حدود یک ساعت سیلاب باران در خیابان ها جاری و سرگردان بود، گفت: هفته گذشته همسر من که به صورت پیاده در حال طی مسیر به سوی منزل بود برای مدت نیم ساعت ناچار در محلی توقف کرده بود تا وضعیت خیابانها برای تردد به حالت عادی برگردد.
شناسایی ۳۵۰ نقطه مستعد آب‌افتادگی در مشهد
از ویژگی‌های بارش های رگباری این است که در مدت زمان کوتاه و با شدت بالا رخ می‌دهند و همین امر منجر به وقوع آب افتادگی در سطح شهر می‌شود.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۳۵۰ نقطه مستعد آب‌افتادگی در مشهد شناسایی شده است که اقدامات لازم برای رفع مشکلات این مناطق انجام شده و در حال حاضر این نقاط به ۱۳۵ نقطه کاهش یافته است.
علی نجفی افزود: این نقاط عمدتا مربوط به مناطق حاشیه شهر است که ساخت و سازها در آن مناطق غیرمجاز، غیراصولی و بدون دریافت پروانه صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: البته در هر شرایطی وظیفه شهرداری کمک به شهروندان است، لذا در مواقع بارندگی با استقرار نیروها و تجهیزات سعی می‌شود در کمترین زمان ممکن آب‌افتادگی‌ها برطرف شود.
هیچ شبکه و کانالی پاسخگوی حجم بارشهای رگباری نیست
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد افزود: مشکلات ناشی از حجم بارندگی به بازه زمانی وقوع بارشها مرتبط است، یعنی ۲۰ میلیمتر بارش در بازه ۳۰ ساعته هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند اما بارش رگباری نظیر بارش چند روز قبل در مشهد که ۱۵ میلیمتر باران در ۲۰ دقیقه بارید، شبکه جمع‌آوری آبهای سطحی را با مشکل مواجه کرد.
نجفی ادامه داد: هیچ شبکه و کانالی ظرفیت هدایت این حجم از بارش را ندارد و وقوع آب‌افتادگی در بارشهای رگباری طبیعی است.
وی با اشاره به تمهیدات شهرداری برای جلوگیری از وقوع آب‌افتادگی در سطح شهر در پی هشدارهای هواشناسی، اظهار کرد: با صدور هشدارهای هواشناسی، تجهیزات و خودروهای جمع‌آوری آبهای سطحی در سطح شهر مستقر می‌شوند و نیروهای خدمات شهری نیز به حالت آماده‌باش درمی‌آیند.
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد افزود: جلسات بحران نیز به صورت مستمر برگزار و تمهیدات لازم اندیشیده می‌شود.
وی اضافه کرد: همچنین لایروبی کانالها و مسیل‌ها به صورت مستمر انجام می‌شود.
نجفی افزود: در پی بارشهای ۱۹ اردیبهشت ماه در مشهد ۶۰ مورد تجمع آب در مناطق مختلف شهر، با به کارگیری بیش از ۴ هزار نفر از نیروهای خدمات شهری برطرف شد.
وی گفت: کانال های جمع آوری آبهای سطحی در شهر مشهد ظرفیت مشخصی دارند و زمانی که میزان بارش در مدت زمان کوتاهی از حجم مشخصی بالاتر باشد، به دلیل کندی خروج آب از این کانالها، آب افتادگی در سطح شهر ایجاد می شود که در مدت زمان کوتاهی با کاهش حجم بارش ها این رواناب‌ها و آب افتادگی‌ها مرتفع می شود.
هیچ شهری برای بدترین حالت ممکن کانال نمی‌سازد
مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد نیز اظهار کرد: برای طراحی و ساخت کانال‌ها، میزان بارندگی در چند سال گذشته را بررسی و بر اساس آن اقدام به ساخت کانال می‌شود.
محسن رهنمایی افزود: هزینه ساخت هر متر کانال بیش از یک میلیون تومان است و با توجه به هزینه‌بر بودن ساخت کانال، هیچ شهری برای بدترین حالت ممکن کانال نمی‌سازد.
وی اضافه کرد: سخت‌ترین باران چند روز گذشته، ۱۶ میلی‌متر در بازه زمانی ۲ ساعته بود که رقم بسیار زیادی است و هیچ شهری در دنیا برای هضم این میزان آب، کانال ندارد، به همین علت در برخی از مناطق شهر مشهد آب‌گرفتگی ایجاد شد که پس از دقایقی این آب فروکش کرد.
مدیرکل هماهنگی و نظارت برخدمات شهری شهرداری مشهد ادامه داد: اتاق بحران شهرداری مشهد هیچ‌گاه در فصل بهار تعطیل نبوده است و تمام فعالیت ها بر اساس پیش‌بینی هواشناسی صورت می گیرد.
قابل کتمان نیست که با توجه به ساخت و سازهای غیرمجاز انجام شده، وقوع آبگرفتگی پس از هر بارش رگباری در شهر زندگی شهروندان را برای ساعاتی مختل می‌کند و دستگاه‌های متولی باید برای رفاه حال شهروندان، تمهیدات لازم را برای کاهش مشکلات ناشی از آن بیندیشند و بدانند که هرگونه هزینه کردن برای افزایش رفاه زائران و مجاوران بارگاه امام رضا (ع) در حکم سرمایه‌گذاری است.کلانشهر مشهد بیش از ۳.۵ میلیون نفر جمعیت دارد.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!