جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 15418 |
تاریخ انتشار : ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۲ |
389 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

به گزارش ایرنا، امروز پنجشنبه بیست و دوم اردیبهشت فرصتی پیش آمد تا عباس گلرو نماینده مردم شهرستان‌های سمنان،مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی در بین جمعی از کارگران و بازنشستگان جامعه کارگری استان سمنان در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی استان حضور یابد و سنگ صبور دل پردردشان شود تا شاید خدا کمک کند […]

به گزارش ایرنا، امروز پنجشنبه بیست و دوم اردیبهشت فرصتی پیش آمد تا عباس گلرو نماینده مردم شهرستان‌های سمنان،مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی در بین جمعی از کارگران و بازنشستگان جامعه کارگری استان سمنان در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی استان حضور یابد و سنگ صبور دل پردردشان شود تا شاید خدا کمک کند و بتواند با انعکاس و پیگیری مشکلات جامعه کارگری به مسولان استانی و کشوری مرهمی برای دردها و گره گشای مشکلاتشان باشد.
در ادامه بخشی از مشکلات جامعه کارگری پرداخته می‌شود که البته  رفع این چالش‌ها نیازمند دخالت دولتمردان برای به روز رسانی، اصلاح و بازنگری در قانون کار است و انتظار می‌رود مسوولان برای حل مشکلات این قشر زحمت‌کش بیش از پیش تلاش کنند تا این افراد نیز در پیش خانواده به دلیل معیشت ضعیف سرشکسته نباشند.
ناگفته نماند که طبق متنی که در فضای مجازی و در کانال‌های مختلف منتشر می شد قرار بود جلسه پرسش و پاسخ کارگران با  پنج مدیرکل استانی شامل محمدرضا باقری‌پاریجان سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان، کمال نیک اقبال سرپرست اداره کل تامین اجتماعی استان، محمد کاظم امیدیان سرپرست مدیریت درمان تامین اجتماعی استان، جعفر کاشانی سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان سمنان و باحضور نماینده مردم شهرستان های سمنان ، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی برگزار شود، که متاسفانه تنها مدعو جلسه نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه بود و از پنج اداره گفته شده نماینده‌ای از سوی مدیر در جلسه حاضر شده بود که ضرورت دارد مسوولان بالارتبه استان پیگیر این موضوع باشند، البته یکی از حاضران در جلسه می‌گفت: مدیران پنج دستگاه اجرایی به تازگی بر مسند ریاست نشسته‌اند و هنوز شناخت و اطلاع کافی برای پاسخ نداشتند و بر همین اساس نماینده را به جلسه فرستادند.
در ابتدای محفل صمیمی نماینده مردم شهرستان‌های سمنان،مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان آغازکننده درد دل‌ها بود و گفت: چهار مدیرکل برای شرکت در جلسه پرسش و پاسخ دعوت شد اما حضور نداشتند که ضرورت دارد پاسخگو باشند چرا در میان قشر زحمتکش کارگر حضور نیافتند.
حبیب الله محقق تصریح کرد: از مسوولان می‌خواهم احترام به قشر کارگر را در عمل ثابت کنند و در چنین جلسه‌هایی حضور یابند و شنوای مشکلات کارگران باشند و برای رفع این مشکلات تلاش کنند.
امنیت شغلی، وضعیت معیشت و دستمزد کارگران، سر و سامان دادن قرارداد موقت، افزایش حقوق، مستمری بگیران و بازنشستگان با کمک نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی کلید واژه صحبت‌های دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان بود که در ادامه نمایندگان قشر کارگری هر کدام با کسب اجازه و گرفتن وقت هر یک از مشکلات خود را شرح دادند.
عباس زینعلیان یکی از کارگران بازنشسته تامین اجتماعی بود که در ابتدای نشست مشکلات جامعه بازنشستگان را با گلرو مطرح کرد.
زینعلیان اظهار داشت: حقوق بخش‌های مختلف مانند کرایه تاکسی ها تا حدود ۲۵ درصد افزایش یافته، تمام اجناس مورد نیاز زندگی روزانه مشمول افزایش قیمت شده است، اما بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز افزایشی در پرداختی خود نداشته‌اند.
وی ادامه داد: چرا افزایش حقوق بازنشستگان بعد از گذشت ۲ ماه از سال هنوز اعمال نشده است، انتظار می‌رود مسوولان در اجرای افزایش حقوق بازنشستگان تعجیل کنند.
نماینده مردم شهرستان‌های سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک هفته کار و کارگر، افزود: کارگران مجاهدان و سربازان عرصه تولید هستند که رفع مشکلات این قشر با بازنگری در قانون کار در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
گلرو تصریح کرد: امنیت شغلی کارگر مولفه‌های مختلف مانند بیمه و حقوق مکفی را در بر می‌گیرد و مجلس نیز به منظور حمایت از کارگران امسال افزایش حقوق ۵۷ درصدی را بر مبنای تورم تصویب کرد و دولت باید اجرا کند.
وی ادامه داد:  اکنون برای اینکه کارفرمایان از لحاظ قانونی این طرح را اجرا کنند، مجلس طرحی در زمینه حمایت از تولیدکنندگان مانند در نظر گرفتن بسته حایتی در زمینه مالیات و عوارض گمرکی  را تصویب و به دولت تقدیم کرده است که پس از تصویب از سوی دولت بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
وی بیان کرد: کمیسیون اجتماعی و فراکسیون کارگری برای رفع نواقص  قوانین کار و کارگری در تلاش هستند و کارگران استان سمنان نیز می‌توانند مشکلات و پیشنهادات خود را ارائه دهند تا در بازنگری قوانین مورد توجه قرار بگیرد.
نماینده مردم شهرستان‌های سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی افزود: مشکلات جامعه کارگری استان سمنان به کمیسیون اجتماعی و فراکسیون کارگری منعکس می‌شود  و یک نشست تخصصی با حضور مدیران ارشد و نماینده جامعه کارگری برای حل مشکل در مجلس شورای اسلامی با رئیس کمسسیون هماهنگ می‌شود تا کارگران سمنانی به صورت مستقیم مشکلات خود را بیان کنند.
وی یادآور شد: مشکلات جامعه کاگری استان سمنان در زمینه سخت و زیان‌آوری مشاغل  نیز با برگزاری جلسه با اعضای کمیته ارزیابی پیگیری می‌شود تا مشکلات  احصا شود و در نتیجه گره‌های کار به صورت کشوری یا استانی رفع شود.

تفاوت حقوق واقعی و قانونی کارگران سمنانی چگونه است؟
نماینده مجلس با دقت در حال شنیدن مشکلات جامعه کارگری بود و در ادامه صحبت یکی از کارگران گفت: با افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران با توجه به سوالی که مسولان مربوطه پرسیدم دریافتی کارگران کف حقوق در حدود ۹ میلیون تومان خواهد بود که ناگهان کارگران جملگی با هم یکصدا اظهار داشتند اکنون با افزایش ۵۷ درصدی حقوق و اعمال مزایا، حقوقشان به پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.
نماینده مردم شهرستان های سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یک میلیون و ۳۰۰ هزار کارگر  ساختمانی وجود دارد که  مجلس برای حمایت از کارگران ساختمانی نیز  راهکار ارائه داده است با تامین مالی برای تامین اجتماعی بیمه کارگران ساختمانی بهبود یابد.
وی یادآور شد: مجلس شورای اسلامی دولت را مکلف  به پرداخت بدهی تامین اجتماعی کرده است تا از این طریق نیز بخشی از مشکلات کارگران رفع شود.
وی با اشاره به مشکل قرارداد موقت کارگران، افزود: اصلاح اساسی قانون کار به منظور رفع این مشکل در دستور کار هست، قانون کار مربوط به یک دهه پیش است که بازنگری قوانین با اهتمام ویژه دنبال می‌شود.
نظام یارانه در دست اصلاح
نماینده مردم شهرستان های سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی در اعتراض کارگران نسبت به قطع یارانه‌شان با وجود تنگناهای مالی، ابراز داشت: نظام پرداخت یارانه دچار نقص ‌هایی بود که اصلاح نقص‌ها دردستور کار قرار دارد.
نورانیان نماینده اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان نیز در این نشست درباره اعتراض کارگران ساختمانی در زمینه قانون سختی کار،  گفت: سختی‌کار برای بیمه‌شدگانی است که کارفرما دارند و کارگران ساختمانی خویش‌فرما هستند و مشمول نمی‌شوند.
وی ادامه داد: کمیته بدوی سخت و زیان‌آور عوامل آسیب‌رسان شغلی را احصا کردند و دانشگاه علوم پزشکی نیز تعیین‌کننده سختی‌کار است.
وی بیان کرد: رفع مشکلات کارگران فصلی در دست پیگیری است و حتی در زمینه بیمه تکمیلی نیز دولت در حال برنامه‌ریزی است.
نماینده اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی  استان سمنان افزود: در قانون جدید هر کسی مدعی سختی‌کار است می‌تواند شرایط آلودگی را خودش سنجش کند و با پیوست مدارک تحویل کمیته دهد.
یکی دیگر از کارگران به عنوان نماینده کارگران ساختمانی از شیوه بیمه کار و کارگری گلایه کرد و افزود:  سال ۸۹ بیمه کارگران ساختمانی تصویب شد که همان زمان نیز شیوه بیمه نواقصی داشت و اکنون رفع نواقص بیمه کارگر ساختمانی مطالبه این قشر از نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی است.
وی با بیان اینکه اکنون ۸۰۰ هزار کارگر ساختمانی در انتظار بیمه هستند، افزود: وقتی فرد به عنوان کارگر ساختمانی احراز می‌شود دیگر در نوبت بودن برای قرارگرفتن زیر چتر پوشش بیمه‌تامین اجتماعی چه معنا ندارد.
این نماینده کارگران ساختمانی افزود: انتظار می‌رود مجلس شورای اسلامی تا دستورالعمل به تامین اجتماعی ابلاغ می‌شود برای بیمه کارگران ساختمانی ملاحظاتی در نظر گیرد.
وی تصریح کرد:  اکنون بازار تا حدی با رکود ساخت و ساز  مواجه است و در این شرایط بازرسان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی سخت بگیرد، چرا که یک کارگر  ۲۰ سال مشغول کار بوده اکنون مدتی بیکار شده انصاف نیست بیمه‌اش تعلیق ‌شود.
وی با اشاره به نقص قانون در زمینه کارگران ساختمانی بیان کرد: غرامت ناشی از حوادث کار زمانی به کارگر پرداخت می‌شود که کارگاه ساختمانی دارای پروانه ساخت باشد در غیر اینصورت غرامت  پرداخت نمی‌شود  و ضرورت دارد این موضوع بررسی شود، آیا کارگر می‌تواند به کارفرما بگوید پروانه ساختمانی دارید یا خیر ؟
حیدریان یکی دیگر از نمایندگان تشکل‌های کارگری در این نشست افزود: هفته‌کارگر فرصتی برای دیده‌شدن و بیان مشکلات کاگران باشد، اکنون این مراسم ها صرفا فرصتی برای صحبت مسئولان است و درد دل کارگران شنیده نمی‌شود.
وی تصریح کرد: امنیت شغلی کارگران و امضای قرارداد موقت کار(امضای قرارداد ۲ یا سه ماهه) استعمار کارگر است، انتظار می‌رود مسئولان در این زمینه ورود کنند و پشتیبان کارگر باشند.
این نماینده تشکل کارگری خاطرنشان کرد: مسئولان محافظه‌کارانه عمل می‌کند حداقل حقوق با ۵۷ درصد به پنج میلیون و خورده رسیده و انتظار است معضل بررسی شود.
وی یادآور شد: عزم سه‌جانبه برای حمایت از کارگر نیاز است نقش پررنگ تری در ایفای رسالت خود داشته باشند.
وی با بیان اینکه سه نفر از جامعه کارگری ،  سه نفر از کارفرمایان  و پنج نفر از دولت در تعیین حقوق در شورای عالی کار حق رای دارند، انتظار می‌رود دولت با توجه به حق رای که دارد از کارگران بیش از پیش حمایت کند.
حیدریان با انتقاد از قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی افزود:  چرا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به درستی انجام نمی‌شود افزایش حقوق اعمال نمی‌شود.
یکی از کارگرانی که شنوایی و تارهای صوتی‌‍اش به دلیل آلودگی محل کار تحت تاثیر قرار گرفته بود، خطاب به نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: کارخانه‌ای که من مشغول فعالیت هستم دارای آلودگی صوتی، آلودگی با سرب، آلودگی فسفات و آمونیاک دارد، اما کارفرما زمانی با بازرسان اداره تعاون، کاتر و رفاه اجتماعی برای بازدید  هماهنگ می‌کند که کارخانه مانند شرایط عادی در فعالیت نیست و به عبارتی با کمتر از نصف ظرفیت در حال فعالیت است.
وی بیان کرد: صدایم و شنوایی‌ام  از آلودگی کارخانه دچار مشکل شده است و انتظار دارم مسوولان بازرسی با دقت بیشتری در زمینه سخت و زیان آوری مشاغل اعمال نظر کنند.
یکی از کارگران معدن  نیز در این نشست از پرداخت ۴ درصدی هزینه سخت و زیان‌آوری برای بازنشستگی گلایه کرد و افزود: این موضوع کابوس کارگران در زمان بازنشستگی است.
وی بیان کرد: کارفرما در زمان اشتغال هزینه سختی‌کار را پرداخت نمی‌کند و تامین اجتماعی در هنگام بازنشستگی هزینه سخت و زیان‌آور را حساب می‌کند و به کارگر حکم می‌کند برای بازنشستگی این مبلغ را واریز کند سپس برای عودت مبلغ از کارفرما شکایت کند.
وی ادامه داد: از نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی می‌خواهم قانونی تصویب کنند تا تامین اجتماعی با کارفرما طرف حساب شود و کارگران این گونه حیران و ویران نمانند.
این کارگر معدن تصریح کرد: اکنون برای بازنشستگی باید ۹۰ میلیون تومان پرداخت کنم و چنین پولی ندارم.
وی افزود: معدنکاری جزو سخت‌ترین مشاغل در جهان شناخته می‌شود و اکنون همکار من در زمان بازنشستگی به دلیل کار در معدن ۸۰ درصد ریه خود را از دست داده و در بیمارستان کوثر بستری است، اکنون برای تامین هزینه درمان و فرزند دانشجویش دچار مشکل است چگونه  ۴ درصدی هزینه سخت و زیان‌آوری برای بازنشستگی را پرداخت کند؟
یکی دیگر نمایندگان جامعه کارگری ابراز داشت: قرارداد، امنیت شغلی و سختی ‌کاری از جمله دغدغه‌های کارگران معدن است، کارگرانی که در شرایط تحریم اقتصادی مردانه پای کار بودند و با تلاش در معدن به اقتصاد کشور کمک می‌کنند اما حمایت در حدانتظار نیست
وی ادامه داد: اصلاح قانون سخت و زیان‌آور برای کارکنان معدن  نیازمند بازنگری است و اکنون کارگران معدن پس از  ۲۰ سال بازنشسته می‌شوند که حتی ۲۰ سال نیز برای کارگران معدن زیاد است و انتظار می‌رود طول خدمت کارگران معدن نیز  بازنگری شود.
حذف ۱۲۰ قلم دارو از بیمه تامین اجتماعی دغدغه کاگران
یکی دیگر نمایندگان جامعه کارگری ابراز داشت: ۹۰ قلم دارو از بیمه تامین اجتماعی حذف شده و بازنشستگان تامین اجتماعی معمولا پس از بازنشستگی و سن بالا دچار بیماری می‌شوند و  با حقوق و هزینه بالای درمان چه کنند.
وی افزود: ۱۲۰ قلم دارو از پوشش بیمه تامین اجتماعی حذف شده است، کارگران و بازنشستگان با حقوق پایین و چنین شرایط درمانی چگونه به حیات خود ادامه دهند.
رحمتی یکی از کارفرمایان که به حمایت از قشر کارگری در نشست پرسش و پاسخ حضور داشت: قشر کارگر زحمتکش ترین قشر، اما در عین حال ضعیف‌ترین قشر از لحاظ اقتصادی است.
این کارفرما افزود: از مسوولان انتظار می‌رود برجسته‌سازی شخصیت کارگر را جدی بگیرند و برای حل مشکلاتشان در زمینه اقتصادی اقدامی عاجل کنند.
وی تصریح کرد: در اجرای طرح اقتصادی کلان مانند مانند افزایش یارانه  ملاحظات قشر کارگری در نظر گرفته شود، چرا که اکنون با اصلاح نظام چندنرخی ارز فقط روان کارگران  تحت‌تأثیر قرار گرفته که چگونه گذران معیشت کنند.
رحمتی بیان کرد: کارگران برای کار نیاز به تعادل روانی دارند و اکنون تعدادی زیادی از کارگران به دلیل وضعیت اقتصادی شرایط روحی مساعد ندارد و در چنین شرایطی یارانه جدید به برخی کارگران تعلق نگرفت.
وییادآور شد: طی بررسی انجام شده برای یکی از کارگرانی که شرایط مالی خوبی نداشت و یارانه‌اش حذف شده بود پیگیر شدم که گردش حسابش چگونه بود که طی بررسی مشخص شد کارگر طی ۶ ماه ۶۹ میلیون تومان گردش مالی داشته که این میزان گردش مالی ۳۰ میلیون تومان حقوق بوده  و ۳۰ میلیون  تومان وام است، انتظار می‌رود مسوولان بیش پیش این مسایل توجه و نقص‌ها را رفع کنند.
وی یادآور شد: کارگر از ساعت هفت صبح تا هفت شب کار یدی می‌‎کند و لقمه‌اش سیب‌زمینی و نان است و اگر خیلی هنر کند یک تخم‌مرغ روی آن بگذارد و در این شرایط یارانه نیز به وی تعلق نمی‌گیرد از این رو کارگران نیازمند توجه ویژه مسوولان هستند.
رحمتی با اشاره به فرسودگی دستگاه‌های تولید در استان سمنان افزود: اگر دستگاه برای تولید نباشد چرخه تولید شکل می‌گیرد و اکنون می‌توان دستگاه‌های واحدهای تولیدی را از طریق واردات به‌روزرسانی کرد، اما هزینه‌های گمرکی سرسام‌آور است.
وی تاکید کرد: حجم زیادی از واحدهای تولیدی استان سمنان با دستگاه‌های ۴۰ سال پیش کار می‌کند و کارگر نیز برای زنده‌ودن و کارکردن ستگاه می‌خواهد دستگاه‌های تولیدی قدیمی است.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!