به گزارش ادراک خبر، کیومرث هاشمی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در جلسه رأی بررسی صلاحیتهای وی برای تصدی این وزارتخانه طی سخنانی بیان کرد: عمیقا معتقدم مردم ولینعمت ما هستند و یک مسئول شأن خدمترسانی به مردم دارد. قائل به کار و عمل جهادی در سایه برنامهمحوری و نگاه علمی هستم. وی افزود: اکنون […]
به گزارش ادراک خبر، کیومرث هاشمی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در جلسه رأی بررسی صلاحیتهای وی برای تصدی این وزارتخانه طی سخنانی بیان کرد: عمیقا معتقدم مردم ولینعمت ما هستند و یک مسئول شأن خدمترسانی به مردم دارد. قائل به کار و عمل جهادی در سایه برنامهمحوری و نگاه علمی هستم.
وی افزود: اکنون زمان کار مناسب در ریل صحیح و هدفمند است؛ توفیق خدمت ۳۰ ساله در تمامی سطوح مدیریتی کشور تا امروز موجب شده نسبت به مشکلات ورزش و امور جوانان کشور شناخت عمیق داشته باشم.
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان عنوان کرد: شناخت مسئله نیمی از راهحل است و به نمایندگان اطمینان میدهم بیش از شناخت و انگیزه لازم برای حرکت پرشتاب در مسیر تحقق الگوی اسلامی ایرانی وجود دارد.
هاشمی گفت: درباره ساماندهی امور جوانان میگویم که با توجه به فرمایشات رهبری انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب مرهون اعتماد امام به جوانان بود و اکنون نظام در سایه اعتماد به جوانان در مسیر تمدنسازی حرکت میکند. مهمترین رسالت این وزارتخانه آبیاری نهال امید در دل جوانان است و این امر با اینکه این وزارتخانه فعالتر از همیشه با بسیج ظرفیتها و با همافزایی دستگاهها در جهت رفع مشکلات جوانان گام بر دارد.
وی افزود: چالش حوزه جوانان مشکلاتی بخشی و یکبُعدی نیست بلکه با مسائل پیچیده مواجه هستیم و رفع آنان نیازمند درک صحیح از نیازهای جوان ایرانی و اجرای بهههنگام تحولی خلاقانه با محوریت خانواده است. با رویکردهای سنتی و تولید سند و مصوبهی بدون ضمانت اجرایی و بدون مشارکت و همراهی جوانان در عرصههای تصمیمگیری بر مشکلات فائق شویم.
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در ادامه سخنان خود بیان کرد: اولین راهبرد بنده ارتقای هویتی دینی و ایرانی جوانان است که بهدلیل تهاجم نرم دشمنان علیه ارزشها و انقلاب اسلامی از اهمیت بسیاری برخوردار است. همکاری دستگاههای فرهنگی متولی امور جوانان در جهت ساخت و نهادینهسازی هویتی دینی و ملی، توجه به آموزشهای عمومی با هدف تقویت امید و استفاده از ظرفیت مساجد و پایگاههای بسیج و همچنین حمایت از سمنها و رسانههای هویتساز جوانان از جمله برنامههای بنده است.
هاشمی خاطر نشان کرد: راهبرد دوم تقویت سرمایه اجتماعی و مسئولیتپذیری جواننا جوانان است که تحقق این راهبرد نیازمند ایجاد فرصتهایی برای تمرین مشارکت و مستولیتپذیری است. سمنها و تشکلهای دانشجویی بهترین بستر برای تمرین این مشارکت و مسئولیتپذیری است.
وی اضافه کرد: بهبود و اصلاح سبک زندگی جوانان راهبرد دیگری است که تحقق آن نیازمند اجرای پویشهای آگاهیبخش و بهرهگیری از ظرفیتهای رسانههای نوین در جهت ترویج سبک زندگی اسلامی-ایرانی است. حمایت از تشکیل و فعالیت سمنهای جوانان و حمایت از نوآوریهای نوین از جمله اقدامات مهم است.
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفت: برای توسعه مشارکتهای داوطلبانه جوانان که سازمانهای مردمنهاد فرصتهای ارزشمندی برای کشور هستند میتوان از ظرفیتهای مردمی آنان برای حل مشکلات کشور استفاده کرد. توانمندسازی سمنهای جوانان با محوریت دانشافزایی، جلب مشارکت و ارتقای مهارت اقدامی است که به توسعه کمی و کیفی این سمنها منجر میشود.
هاشمی اظهار داشت: اتخاذ سیاستهای حمایتی راهبرد مهم دیگر است؛ عدم انطباق بین نیازهای بازار کار و توامندیهای جوانان توسط نهادهای آموزشی و دستگاههای متولی اشتغال به یک چالش در مسیر اشتغال جوانان تبدیل شده است. با طراحی یک برنامه تحولی جامع با محوریت استعدادیابی و هدایت شغلی جوانان از دوره دبیرستان تا دانشگاه میتوان در جهت بهبود وضعیت اشتغال جوانان گام برداشت.
وی بیان کرد: سیاستهای حمایتی در جهت ازدواج جوانان از دیگر موارد مهم است که با تکیه بر قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بهعنوان یک ظرفیت قانونی پیگیری خواهد شد. در موضوع ترویج ازدواج آسان، تقسیم کار ملی دستگاههای اجرای و طراحی و همچنین اجرای یک پویش فراگیر برای جوانان با محوریت خانواده و تربیت مشاوران ازدواج با رویکرد اسلامی و همچنین ایجاد شبکه ملی مشاوران ازدواج از جمله اقدامات طراحی شده است.
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان تصریح کرد: امیدوارم با حمایت شما نمایندگان شاهد تصویب احکامی ظرفیتساز و یاریگر در برنامه هفتم باشیم که این امر در کنار برنامهمحوری و عملگرایی به تحقق بهتر وزارت ورزش و جوانان در موضوع ساماندهی امور جوانان کمک میکند.
هاشمی با اشاره به برنامههای خود در حوزه ورزش بیان کرد: میدان ورزش اکنون به یکی از میادین اصلی جنگ نرم تبدیل شده و سرمایهگذاری سنگین دستگاهای تبلیغاتی دشمن برای اثرگذاری بر افکار جوانان و نوجوانان از طریق ورزش و تلاش آنان برای عفتزدایی از ورزش و تلاش برای مرزبندیها از جمله مصایق این تهاجم نرم است.
وی خاطر نشان کرد: امروز در شرایطی هستیم که باید با هوشیار باشیم و البته که قهرمانان ما با هر موفقیتی، برنامه دشمن برای تزریق ناامیدی بین مردم را نقش بر آب میکنند. حضور دختران ما با حجاب اسلامی تصویر خوبی از ایران اسلامی را ترسیم میکند.
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفت: در شرایطی که ورزش بینالملل در حال ورود به سطوح پیچیده است، باید قبول کرد که مدیریت این شرایط نیامند هوشمندی و سیاستهای شجاعانه و عزتمندانه است تا بتوانیم این تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم.
هاشمی اظهار داشت: مسئلویت راهبری سازمانهای ورزشی و همچنین فدراسیونهای ورزشی یک مسئولیت حساس و فرهنگی است و بنده در اینباره چهار رویکرد دارم. توجه مضاعف به ملاحظات فرهنگی حوزه ورزش با تکیه بر سخنان مقام معظم رهبری که فرمودند محیط ورزش باید دینی، معنوی و ارزشی باشد. تحقق حکمرانی عالمانه در فدراسیونها و سازمانهای ورزشی با محوریت تنظیم عزتمندانه روابط با نهادهای بینالمللی و صیانت از ارزشهای انقلاب در میادین و مجامع بین المللی. گفتمانسازی و استفاده از ظرفیت ورزش در جهت ترویج ارزشها و مقابله با جریانات ضدفرهنگی. و همچنین بهبود وضعیت معیشت، رفاه و تامین اجتماعی قهرمانان ورزشی با حمایت دولت و مجلس که در قانون برنامه هفتم توجهات لازمه در اینباره صورت گرفته است.
وی بیان کرد: بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب، انتظار مقام معظم رهبری از دستاندرکاران و مدیران ارشد ورزشی این است که این حوزهی انسانساز و سلامتمحور، گامهای عملی استواری در جهت تمدنسازی نوین اسلامی بردارد. بر اساس این بیانیه مهم، ضروری است ورزش ایران از منظر همگانی به ورزشی جاری و نهادینه در سبک زندگی مردم، از نظر قهرمانی به ورزشی مقتدر، از نظر حکمرانی به ورزشی عدالتخواه و عاری از فساد برسد.
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان خاطر نشان کرد: تحقق این چشمانداز نیازمند توجه به پیشرانهای توسعه ورزش است و میتوان به بهبود فرایندهای سیاستگذاری، رشد و توسعه اقتصاد روش و بهبود محیطهای قانونی ورزش با محوریت برچیدن بسترهای فسادزا اشاره کرد. توسعه ورزش همگانی اولین راهبرد است و متأسفانه شیوع کمتحرکی و چاقی به سبک زندگی غیرفعال و ایستا برمیگردد.
هاشمی تصریح کرد: برای موفقیت در ورزش همگانی، قهرمانی و حرفهای نیازمند توجه مضاعف به ورزش تربیتی هستیم. هیچ دانشآموزی در کشور نباید از موهبت ورزش بهدلیل نبود فضای ورزشی محروم باشد. بنده خود را نسبت به تأمین فضای ورزشی در مدارس پاسخگو میدانم و در این راستا با تمام توان حرکت خواهم کرد.
وی در ادامه گفت: توسعه و ارتقای ورزش قهرمانی راهبرد دیگری است تا این ورزش به یک نظام فرایندی منسجم تبدیل شود. در سراسر ورزشکاران مستعدی داریم که باید به قهرمان و پهلوان پرافتخار تبدیل شوند. نبود ثبات در مدالآوری و استقاده غیرموثر از ظرفیت ورزش تربیتی، وابستگی فدراسیونها به اعتبارات دولتی و نامناسب بودن وضعیت حکمرانی برخی فدراسیونها بهدلیل خلاءهای قانونی و عدم استفاده موثر از ظرفیت پیشکسوتان ورزشی از مهمترین چالشهای ورزش قهرمانی است.
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان عنوان کرد: برای ساماندهی ورزش حرفهای که منجر به نشاط اجتماعی میشود، برنامهریزی کردهایم. بسترهای لازم برای تولید شغل در حوزه ورزش یکی از رسالتهای محوری این وزارتخانه است و تحقق این مهم را با حمایت دولت دنبال خواهیم کرد.
هاشمی بیان کرد: توسعه و تقویت ورزش بانوان از دیگر مسائل مهم است که از دیرباز بهعنوان یکی از اولویتهای ورزشی در جمهوری اسلامی ایران بوده و اهمیت توجه به آن را میتوان در بیانات مقام معظم رهبری مشاهده کرد. با حمایت ساختاری و ارتقای جایگاه ورزش بانوان، ارتقای منابع و امکانات و توسعه زیرساختهای اختصاصی بانوان میتوان زمینه ایجاد تحول در ورزش بانوان را فراهم کرد.
وی اظهار داشت: باید منابع و امکانات کشور بهصورت عادلانهتر در سراسر کشور تقسیم شود و و روند توسعه مولفههای ورزشی مناسب نیست. ضروری است نسبت به ارتقای بهرهوری اماکن ورزشی موجود و توسعه فضاهای ورزشی چندمنظوره طبق آمایش سرزمینی و توسعه فضاهای ورزشی خاص حانبازان و معلولان اقدام کرد که در دستورکار قرار خواهد گرفت.
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان عنوان کرد: پروژههای نیمهتمام ضرورت جدی است که طرحهای زودبازده با محوریت جلب مشارکت مردم و بخش خصوصی طراحی شدهاند.