به گزارش ادراک خبر، احمد وحیدی وزیر کشور روز دوشنبه در یکصد و نوزدهمین نشست ستاد مرکزی اربعین، با قدردانی از دستگاههای فعال در برگزاری راهپیمایی اربعین ۱۴۰۲ اظهار داشت: از همه دستگاهها، استانداران و شهرداریها که عاشقانه، مخلصانه و مجدانه تلاش کردند، تشکر میکنم. وی اضافه کرد: از وزارت نفت، نیرو، راه و شهرسازی، […]
به گزارش ادراک خبر، احمد وحیدی وزیر کشور روز دوشنبه در یکصد و نوزدهمین نشست ستاد مرکزی اربعین، با قدردانی از دستگاههای فعال در برگزاری راهپیمایی اربعین ۱۴۰۲ اظهار داشت: از همه دستگاهها، استانداران و شهرداریها که عاشقانه، مخلصانه و مجدانه تلاش کردند، تشکر میکنم.
وی اضافه کرد: از وزارت نفت، نیرو، راه و شهرسازی، هلال احمر، فراجا، سپاه پاسداران، ارتش، وزارت بهداشت، صدا و سیما و رسانهها، سازمان حج و زیارت، نهادهای عمومی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بنیاد مستضعفان، وزارت امور خارجه، ستاد بازسازی عتبات عالیات، آستان قدس رضوی، وزارت جهاد کشاورزی، تاکسیهای اینترنتی، وزارت صمت، وزارت اطلاعات، سازمان اوقاف و بانک مرکزی تشکر میکنم و از خدای متعال میخواهم همچنان در این مسیر حسینی باقی بمانیم.
وزیر کشور با یادآوری اقدامات دولت عراق برای تسهیل سفر زائران اربعین، ادامه داد: وزیر کشور عراق چندین نوبت دیدار داشت و از مرزها بازدید کرد و گاهی روزانه چندینبار با ما در تماس بود.
وحیدی از وزارت امور خارجه خواست مراتب تشکر جمهوری اسلامی ایران را از اقدامات دولت عراق ابلاغ کند که بهویژه در ۲۴ ساعته شدن تردد مرزها همکاری بسیاری داشتند.
وی با اشاره به نقش مردم در برپایی موکبها، ادامه داد: نظر دولت و رئیسجمهور این است که هرچقدر ممکن است، کارها به مردم و گروههای مردمی واگذار شود و مواکب هم صرفا برای تامین اسکان و تغذیه فعال نباشند و امور دیگر مرتبط هم به آنها سپرده شود.
وزیر کشور توجه به مباحث فرهنگی و آثار بزرگ اربعین را ضروری دانست و یادآور شد: جریان اربعین یک جریان تمدنساز است که ما را به قلههای عزت و افتخار امت اسلامی میکشاند.
وحیدی خاطرنشان کرد: برادران اهل سنت نیز در کنار شیعیان، با اشتیاق موکب میزنند و از زائران اباعبدالله الحسین(ع) پذیرایی میکنند.
وی، تلاش دشمن برای ایجاد اختلاف بین شیعیان و اهل سنت را ناشی از نادانی آنها برشمرد و گفت: جریان اربعین نشان داد که مردم ایران به اهلبیت(ع) و نظام مقدس جمهوری اسلامی علاقمند هستند و مذاهب و ادیان دیگر هم برای خودشان در این جریان، نقش قائلند.
وزیر کشور تاکید کرد: در سیستان و بلوچستان، کردستان، آذربایجان غربی و استانهای دیگر، این همدلی و علاقه آحاد مردم نشاندهنده عمق فرهنگی جریان اربعین است.
وحیدی ضمن قدردانی از تلاش همه دستاندرکارانی که در این کار بزرگ حضور داشتند، خاطرنشان کرد: وقتی هر اقدامی به پایان میرسد، باید برای برگزاری بهتر در سال آینده برنامهریزی کنیم.
وی افزود: باید از گزارشها و پیشنهاداتی که در این جلسه ارائه شد، استفاده کرد و برگزاری جلسات هماهنگی اربعین ۱۴۰۳ را بلافاصله آغاز میکنیم.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: سال گذشته قرار بر این بود که شهرکهای مرزی زیارتی شکل بگیرد که تصویب شد و امید است بتوانیم آن را برای سال آینده عملیاتی کنیم.
وحیدی با بیان اینکه در ایام اربعین بالای ۸۵ درصد از حملونقلها با استفاده از خودروی شخصی انجام شد، افزود: به همین دلیل توسعه پارکینگها با کمک بخش خصوصی انجام شد. البته باید برای توسعه حملونقل عمومی از همین حالا برنامهریزی کنیم.
وی با تاکید بر نقش مهم سامانه سماح در ساماندهی تردد مردمی دارد، ادامه داد: در اربعین ۱۴۰۲ تلاش بر این بود که این ساماندهی دقیقتر انجام شود. بخشی از آن انجام شد اما نیاز دارد که کار بیشتری در این زمینه انجام شود. این ساماندهی میتواند سیستمهای ما و طرف عراقی را آمادهتر کند.
وزیر کشور با اشاره به حوادث تلخ تصادفات جادهای رخ داده در عراق نیز گفت: با عرض تسلیت به خانوادههای این عزیزان، باید با کمک دولت عراق برای کاهش این حوادث، برنامهریزی شود و حتما در دستورکار باشد.
وحیدی بر انعکاس جهانی هنگامه بزرگ اربعین تاکید کرد و افزود: برای بازتاب دادن این رویداد بزرگ با توجه به سکوت رسانههای نظام سلطه که از شکلگیری یک تمدن نوین هراس دارند، باید تلاش کرد.
وی از رسانهها خواست تا این رویداد عظیم را به تاریخ ۲۰ صفر محدود نسازند و در طول سال نسبت به انعکاس زوایای مختلف آن اقدام کنند تا پیام اربعین به گوش جهانیان برسد و در امت اسلامی توسعه یابد.