به گزارش ادراک خبر ابوالفضل ابوترابی در گفتگویی با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به مصوبه مجلس برای حذف چکهای کاغذی از نظام بانکی، اظهار کرد: طبق قانون چک صیادی باید چکهای کاغذی در سامانه مربوطه ثبت شود اما در حال حاضر ۲ الی ۳ درصد چکها از سوی افراد در سامانه ثبت نمیشود و کاغذ […]
به گزارش ادراک خبر ابوالفضل ابوترابی در گفتگویی با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به مصوبه مجلس برای حذف چکهای کاغذی از نظام بانکی، اظهار کرد: طبق قانون چک صیادی باید چکهای کاغذی در سامانه مربوطه ثبت شود اما در حال حاضر ۲ الی ۳ درصد چکها از سوی افراد در سامانه ثبت نمیشود و کاغذ چک بین اشخاص دست به دست میشود.
وی درباره علت عدم ثبت چکهای کاغذی در سامانه مربوطه، گفت: برخی به دلیل نا آگاهی و برخی دیگر نیز برای عدم پرداخت مالیات ، چکهای کاغذی را در سامانه ثبت نمیکنند که همین مسئله باعث به وجود آمدن مشکلات و افزایش پروندههای قضایی میشود.
نماینده نجفآباد بیان کرد: لذا برای اینکه مشکلات مربوط به ثبت چک کاغذی در سامانه برطرف شود بنده پیشنهادی مبنی بر صدور چکهای الکترونیکی و حذف چکهای کاغذی در لایحه برنامه هفتم توسعه را مطرح کردم که تا ۳ سال بعد از اجرای برنامه یعنی سال ۱۴۰۵ چکهای کاغذی حذف شود.
ابوترابی خاطرنشان کرد: البته صدور چکهای الکترونیک از ابتدای سال جاری آغاز شده است و تاکنون ۷ بانک مبادرت به صدور چکهای الکترونیک کردهاند؛ ۸ بانک دیگر نیز در حال انجام مراحل آزمایشی برای صدور چک الکترونیک هستند و احتمالا تا پایان امسال تمام ۳۱ بانک بتوانند چکهای الکترونیک صادر کنند.
وی اظهار کرد: تاکنون ۱۵۵ هزار چک الکترونیک از سوی اشخاص صادر شده که تنها از این میان ۱۸۵ فقره از این چکها برگشت خورد است.
نماینده نجف آباد در مجلس درباره موضوع اعتبار شخص صادر کننده چک، گفت: در گام سوم قانون جدید چک بنا شد تا افراد بر اساس اعتبار اجتماعیشان همچون نداشتن پرونده قضایی و… برای صدور چک الکترونیک در ۱۵ رده از رنگ سفید برای بالاترین رتبه تا قرمز پررنگ به عنوان پایینترین رتبه رتبهبندی شوند.
عضو کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: زمانی که فردی بخواهد چکی را از فردی قبول کند میتواند رتبه آن فرد را در سیستم مشاهده کند که فرد مورد نظر برای صدور چک چه رتبه ای را از نظر اعتبار اجتماعی برای صدور چک داراست.
ابوترابی خاطر نشان کرد: تا کنون ۱۵۵ هزار چک الکترونیک توسط افراد صادر شده که تنها از این میان ۱۸۵ فقره از این چکها برگشت خورد است.
به گزارش تسنیم، نمایندگان در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور با ماده الحاقی ۵ به کل لایحه را تصویب کردند که طبق آن ، بانک مرکزی مکلف است به گونهای برنامهریزی نماید که تا پایان سال سوم برنامه هفتم توسعه، چکهای کاغذی از نظام بانکی حذف شود.