به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ایجاد نظام جامع اطلاعات بازار کار یکی از بندهای سیاستهای کلی اشتغال از سوی مقام معظم رهبری بود که در سال ۹۰ ابلاغ شد. میتوان گفت طی مدت ۱۲ سالی که از ابلاغ این سیاستها میگذرد هنوز هم نظام جامع اطلاعاتی دقیق از بازار کار وجود ندارد و پیشتر معاون […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ایجاد نظام جامع اطلاعات بازار کار یکی از بندهای سیاستهای کلی اشتغال از سوی مقام معظم رهبری بود که در سال ۹۰ ابلاغ شد. میتوان گفت طی مدت ۱۲ سالی که از ابلاغ این سیاستها میگذرد هنوز هم نظام جامع اطلاعاتی دقیق از بازار کار وجود ندارد و پیشتر معاون اشتغال وزارت کار خبر از رونمایی سامانه نظام جامع اطلاعرسانی بازار کار تا پایان سال ۱۴۰۲ داده بود. کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند اینکه تمام مشاغل دارای شناسنامه شغلی و اطلاعات جمعآوریشده باشند میتواند برای سیاستگذاری بهتر و دقیقتر در مسیر اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری مؤثر باشد.
آبان ماه ۱۴۰۲ کریمی بیرانوند هدف از راهاندازی سامانه جامع بازار کار را ثبتمبنا کردن تمام بازار کار دانست و گفت: پس از راهاندازی سامانه جامع بازار تمام مردم با داشتن کد ملی دارای پروفایل شغلی مهارتی خواهند بود، این فقط در کشورهای پیشرفته هست. شناسایی بیکاران با الگوریتمهای دقیق قابل انجام است.
وی گفت: کمیته محتوایی برای نظام بازار کار ایران را با بیش از ۸ هزار نفرساعت کاری که روی این موضوع شده است، تشکیل دادهایم, تشکیل کمیته اخذ دیتای نظام اطلاعات بازار کار را با کارکرد حدود ۳هزار نفرساعت داشتهایم, پایش اطلاعات اخذشده از دستگاههای مختلف کشور را داشتهایم, ایجاد چارت تشکیلاتی از طریق سازمان امور استخدامی داشتهایم, پیشرفت ۸۰درصدی در بخش نرمافزار سامانه داشتهایم, تلاش بر این است که تا پایان سال این اطلاعات را اخذ کنیم و تا پایان سال سامانه را راهاندازی کنیم.
طی روزهای اخیر نیز کریمی بیرانوند, معاون اشتغال وزارت کار گفت: برنامه ویژه امسال این است که بتوانیم کد ملی بیکاران را شناسایی کنیم و سپس آنها را طبقه بندی و به دستگاهی که متولی به کارگماری آنهاست معرفی کنیم.
وی گفت: یکی از اقداماتی که امسال به صورت ویژه از همین الان شروع کردهایم و داریم روی آن کار میکنیم، این است که ما بیکاران را با کد ملی شناسایی می کنیم، یعنی قبل از اینکه اصلاً بیکار خودش اعلام بکند یا مراجعه به زیرساختهای مختلف به سامانهها و یا ادارات و مراجعه حضوری بکند شناسایی می کنیم.
بیرانوند افزود: ویژه امسال داریم این است که که بتوانیم کد ملی بیکاران را شناسایی کنیم بعد اینها را طبقه بندی کنیم؛ مثلاً بیکارانی که فارغ التحصیل رشتههای الف هستند یا بیکارانی که فارغ التحصیل رشتههای ب هستند. بعد اینها را در یک فرایندی و در یک تعاملی با دستگاههایی که باید متولی به کارگماری اینها باشند انجام بدهیم. این اتفاق هیچ وقت در کشور نیفتاده که ما برویم سراغ بیکار بعد دستگاه متولی را پیدا کنیم و بگوییم که وظیفه شما است که ایشان بالاخره مشغول به کار شود، چون رشتهاش به شما میخورد، چون مجوزش از شما است، چون تسهیلات را شما باید بهش بدهید.
بیرانوند گفت: خوب این خیلی اقدام پیچیدهای است به لحاظ محتوایی یعنی اقدام سختی است ولی من خوشحال هستم که بگویم که تقریباً ۸۰ درصد کار را ما انجام دادهایم و برای امسال برنامه ویژه داریم که این را انجام بدهیم.
به گزارش تسنیم؛از سوی دیگر سید صولت مرتضوی, وزیرکار نیز روز گذشته درباره لایحه جامع اشتغال بیان کرد: سامانهای در حوزه اشتغال در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راهاندازی شده تا بیکاران سراسر کشور با مشخصات فردی، تحصیلات و محل زندگی شناسایی شوند؛ در آینده نزدیک از این سامانه رونمایی میشود.
وی اضافه کرد: امیدواریم با مدیریت مهار تورم و کمکهای معیشتی دولت به همه آحاد جامعه بهویژه جامعه کارگری، قدری از مشکلات کارگران رفع شود.
انتهای پیام/