به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از اقدامات جهادی و قابل تقدیر در دولت سیزدهم، توجه ویژه به تأمین آب شرب پایدار روستاهایی بود که پیش از شروع دولت، بههر دلیل امکان تأمین آب شرب پایدار برای آنها میسر نبود. برخی از این روستاها تجهیزات آبرسانی نداشتند و برخی در سالهای متمادی خشکسالی، منابع […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از اقدامات جهادی و قابل تقدیر در دولت سیزدهم، توجه ویژه به تأمین آب شرب پایدار روستاهایی بود که پیش از شروع دولت، بههر دلیل امکان تأمین آب شرب پایدار برای آنها میسر نبود. برخی از این روستاها تجهیزات آبرسانی نداشتند و برخی در سالهای متمادی خشکسالی، منابع محلی تأمین آب از جمله قنوات و چشمهسارها را از دست داده بودند.
در ابتدای دولت سیزدهم، ۱۰ هزار روستا شناسایی شد که نیازمند انجام اقدامات جهادی برای آبرسانی بودند و مقرر شده بود در طول عمر ۴ ساله این دولت، این ۱۰ هزار روستا از نعمت آب شرب پایدار برخوردار شوند.
هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در روزهای پایانی سال گذشته در این خصوص گفته بود: طرح جهاد آبرسانی از پروژههای ویژه وزارت نیرو و تسریع در اتمام آن از تأکیدات مهم رئیس جمهوری برای تامین پایدار آب شرب و بهداشت روستاهای کشور است که در فاز اول این طرح تا به امروز ۱۰ هزار روستای دارای تنش آبی شناسایی شده و نزدیک به ۵۰ درصد آنها یعنی ۵۰۰۰ روستا از نعمت آب شرب بهرهمند شدهاند.
امینی با اشاره به اینکه برای این طرح در فاز اول اعتباری معادل ۵۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است، گفت: اعتباری که تاکنون (تا پایان اسفند ۱۴۰۲) برای این طرح به تصویب رسیده ۲۲ هزار میلیارد تومان بوده که ۱۶ هزار میلیارد از این اعتبار تخصیص یافته و هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از پیشرفت فیزیکی ۴۶ درصدی این طرح تا پایان اسفند ۱۴۰۲ خبر داد و اضافه کرد: مشارکت خیرین در طرح جهاد آبرسانی قابل توجه بوده، به صورتی که احداث تاسیسات آبرسانی ۶۳۱ روستا از ۵ هزار روستای یادشده توسط خیرین انجام شده است.
امینی با بیان اینکه مجمع خیرین آبرسان در ۱۴ استان ثبت و تشکیل شده است، گفت: انعقاد تفاهمنامه با خیرین و صنایع و نهادهای انقلابی برای مشارکت در طرح آبرسانی به ۲۳۰۰ روستا تاکنون انجام شده است.
به گزارش تسنیم، همانطور که مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تأکید داشته از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان سال ۱۴۰۲، قریب به ۵۰۰۰ روستا آبرسانی شدند.
جزئیات این روستاها در جدول زیر گردآوری شده است:
همانطور که در جدول بالا مشخص است، از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان سال ۱۴۰۲ در مجموع به ۲ میلیون ۶۶۶ هزار و ۳۶۹ نفر از جمعیت روستایی کشور که تا پیش از این از نعمت آب شرب لولهکشی شده برخوردار نبودند، به جمعیت تحت پوشش آبفا و برخوردار از نعمت آب شرب پیوستند.
انتهای پیام/