به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، طی سالهای اخیر بسیاری از فرآیندهای مالیاتی به صورت الکترونیک در سامانه مودیان متمرکز شده است. چنین روندی سبب تسهیل اجرای تکالیف مودیان شده است. همچنین با کاهش برخورد مستقیم مودی و ممیز احتمال فساد نیز کمتر میشود. یکی از اقدامات انجام شده برخط شدن فرآیند ثبت درخواست و […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، طی سالهای اخیر بسیاری از فرآیندهای مالیاتی به صورت الکترونیک در سامانه مودیان متمرکز شده است. چنین روندی سبب تسهیل اجرای تکالیف مودیان شده است. همچنین با کاهش برخورد مستقیم مودی و ممیز احتمال فساد نیز کمتر میشود.
یکی از اقدامات انجام شده برخط شدن فرآیند ثبت درخواست و صدور گواهیهای ماده ۱۸۶ و ماده ۱۸۷ قانون مالیاتهای مستقیم است. با این اتفاق تا کنون بیش از ۷۲ درصد گواهیهای موضوع ماده ۱۸۶ ق.م.م و بیش از ۷۷ درصد گواهیهای موضوع ماده ۱۸۷ ق.م.م به صورت برخط و بدون نیاز مراجعه حضوری صادر میشوند.
کاهش ۲۰۰ هزار سفر درون شهری با الکترونیکی شدن محاسبه مالیات نقل و انتقال سهام غیربورسی
همچنین در سال ۱۴۰۲، محاسبه و وصول مالیات نقل و انتقال سهام غیربورسی الکترونیکی شد که با توجه به اعلام سازمان امور مالیاتی منجر به کاهش سالانه ۲۰۰ هزار سفر درون شهری شده است. ضمن اینکه در سال ۱۴۰۳ نیز محاسبه و وصول مالیات بر ارث سپردههای بانکی الکترونیکی، و بدون نیاز به مراجعه به ادارات مالیاتی، به شعب بانکها سپرده شده است.
به گزارش تسنیم، البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که با توجه به حجم تقاضاهای مودیان برای ورودی به سامانه به خصوص در بازههای مشخصی که مودیان باید نسبت به ارائه اظهارنامه فصلی ارزش افزوده، اظهارنامه سالانه عملکرد و اظهارنامه تبصره ماده ۱۰۰ اقدام کنند، عموماً سامانه دچار قطعی و مشکلات در ورود است.
این مسئله بعضاً مودیان را با مشکل مواجه میکند و شکایتهای متعددی را به دنبال داشته است. با این وجود سازمان امور مالیاتی تا کنون نسبت به این موضوع واکنشی نداشته است.
انتهای پیام/