بهگزارش گروه ادبیات خبرگزاری هنر ایران، کتاب «طلوع روز چهارم» اثر فاطمه سلیمانی ازندریانی در ۲۴۸ صفحه رقعی توسط نشر نیستان تجدید چاپ شد. نویسنده این رمان خواندنی توانسته با ذوق و قریحه خود فصلی تازه در فضای ادبیات داستانی دینی در ایران بازگشایی کند و آثاری را با زاویه دیدی خلق کند که تا […]
بهگزارش گروه ادبیات خبرگزاری هنر ایران، کتاب «طلوع روز چهارم» اثر فاطمه سلیمانی ازندریانی در ۲۴۸ صفحه رقعی توسط نشر نیستان تجدید چاپ شد.
نویسنده این رمان خواندنی توانسته با ذوق و قریحه خود فصلی تازه در فضای ادبیات داستانی دینی در ایران بازگشایی کند و آثاری را با زاویه دیدی خلق کند که تا پیش از این نویسندگان این حوزه کمتر به آن دست پیدا کرده بودند.
طلوع روز چهارم اثری است داستانی روایی که به شرح ماجرای شکافته شدن دیوار کعبه برای ورود مادر جلیلالقدر امیرالمؤمنین علی (ع) به درون آن در زمان ولادت ایشان و در ادامه حضور چهار بانوی پاکدامن آسمانی بر بالین وی برای کمک به این ولادت خجسته میپردازد.
این داستان همانند سایر آثار سلیمانی ازندریانی در این گونه، از داستانی بکر و کمتر پرداخته شده بهره میبرد که نخستین برگ برنده او برای جلب نظر مخاطبانش به شمار میرود و در ادامه شیوه روایت نویسنده است که توانسته با ابداعات او این اثر داستانی را به روایتی مانا و خواندنی مبدل کند.
سلیمانی ازندریانی روایت خود را با شرح بیتابی و درد فاطمه بنت اسد در لحظات ولادت اما علی (ع) آغاز میکند. از دردی که او را به دامان کعبه و خدای او کشانده و جاهلانی که دوست ندارند او را در چنین جایگاهی ببینند. داستان اما در همان فضل نخست به نقطه اوجی شامل ورود او به کعبه میانجامد و در آنجا شرح دیدار و تسکینی که آن بانوان پاکدامن به وی برای این ولادت خجسته میدهند، اتفاق میافتد.
سلیمانی در ادامه، شرح این کمک را در قالب روایتی از زندگی و شخصیت هر یک از بانوان و نوع حضور آنها در این رویداد تکمیل میکند.
داستان «طلوع روز چهارم» جدای از این، دربردارنده زبانی فخیم و ستودنی است. زبانی که با فخامت نثر تاریخی سعی کرده حس و حال مادرانه و در عین حال فضای معنوی حاکم بر لحظاتی که بر وی رفته است و روزهای اقامت او در کعبه برای این میلاد خجسته را به شکلی باورپذیر و احساسی برای مخاطب خود بازگو کند.