شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 252818 |
تاریخ انتشار : ۱۹ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۶ |
21 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، «محسن کریمی» معاون امور بین‌الملل بانک مرکزی در تشریح جزئیات پیمان پولی ایران و روسیه گفت: دو اقدام پیمان پولی بین دو کشور و پرداخت‌های کارتی مسافران نهایی شده و پیمان پولی از هفته‌های آینده و پرداخت‌های کارتی از اواخر ماه آگوست عملیاتی می‌شود. کریمی تأکید کرد: پیمان پولی […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، «محسن کریمی» معاون امور بین‌الملل بانک مرکزی در تشریح جزئیات پیمان پولی ایران و روسیه گفت: دو اقدام پیمان پولی بین دو کشور و پرداخت‌های کارتی مسافران نهایی شده و پیمان پولی از هفته‌های آینده و پرداخت‌های کارتی از اواخر ماه آگوست عملیاتی می‌شود.

کریمی تأکید کرد: پیمان پولی میان ایران و روسیه از نوع خط معاوضه نقدینگی بین دو کشور است که یک رویکرد برای دلارزدایی و کاهش خطرات آسیب‌پذیری در برابر تحریم‌هاست.

این مقام مسئول در بانک مرکزی با بیان اینکه این اقدام تحریم‌ناپذیر است و فرآیند آن از طریق پول‌های ملی انجام می‌شود، اعلام کرد: به زودی شبکه شتاب ایران به ۱۱ کشور همسایه و کشور‌های عضو اتحادیه اوراسیا مانند مصر متصل می‌شود.

معاون بین‌الملل بانک مرکزی گفت: علاوه بر فعال بودن کارت‌های شتاب ایران در روسیه بزودی شبکه شتاب ایران به یازده کشور همسایه و کشور‌های عضو اتحادیه اوراسیا مانند مصر متصل می‌شود.

او در ادامه تصریح کرد:‌ پیمان پولی که بین دو بانک مرکزی منعقد شده در واقع از نوع خط معاوضه نقدینگی بین دو کشور هست که خوب خیلی مصطلح است. شما می‌دانید که شاید نظیر یک دهه، یک و نیم دهه پیش قرارداد‌های کارنسی سوآپ بین بانک‌های مرکزی کشور‌ها متداول بود که یک رویکرد برای دلار زدایی است. رویکردی برای کاهش آسیب‌پذیری از خطرات تحریم توسط امریکایی‌ها در واقع یک اقدام تحریم ناپذیر است. ما یکسری اقدامات داریم از نوع تحریم شکنی ولی این اقدام از نوع تحریم ناپذیری است یعنی غیر قابل تحریم می‌کند کشوری را که با پول ملی خودش در توافق با بانک مرکزی باشد.

کریمی همچنین گفت: بیش از یک دهه است که بانک مرکزی برای ارز مسافری اسکناس دلار می‌دهد؛ یک گام جدید برداشته شد یعنی بعد از این به سمتی می‌رویم که با کشور‌های همسو از طریق کارت بانکی خودشان همان سهمیه ارزی خودشان پرداخت می شود.مثلاً مسافر متقاضی ارز در خودپرداز روسیه به اندازه سهمیه ارزی خودش می‌تواند روبل دریافت کند و از حساب خودش ریال کم شود. 

او با تأکید براینکه این یک پروژه کلان هست و قرار نیست یکدفعه از اول شهریور اتفاق بیفتد، ادامه داد: از ۲ سال قبل زیر ساخت‌های فنی آماده شده؛ از اول شهریور فاز اولش عملیاتی میشود یعنی اینکه کارت‌های شتاب ایران در خودپرداز‌های روسیه کار می‌کنند تا پایان سال میلادی جاری کارت‌های روسیه توی پذیرنده‌های فروشگاهی ایران پردازش می‌شود.

معاون امور بین‌الملل بانک مرکزی افزود: از آنجایی که خودپردازهایمان خیلی اسکناس‌های درشت ندارد بعد از این بعد از پایان سال جاری میلادی وارد فاز سوم می‌شویم که آن زمانی است که کارت‌های ایران در پذیرنده‌های فروشگاهی روسیه پذیرش می‌شود.

پس بنابراین از اول شهریور توی مغازه‌ها با کارت شتاب نمی‌شود خرید کرد، در روسیه از خودپرداز‌ها روبل می توان دریافت کرد و به جای اینکه اینجا صف بسته شود و سواستفاده های احتمالی و کنسل کردن بلیط بعد از دریافت ارز مسافرتی… از بین می رود و هر کسی وارد کشور روسیه شد می تواند همانجا ارز سهمیه ای خود را دریافت کند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید