محمدمهدی ناصحی گفت: در راستای بند ۱ سیاستهای جمعیتی ابلاغی رهبر معظم انقلاب و ارتقاء بالندگی و جوان سازی جمعیت با هدف افزایش نرخ باروری و با استناد به تبصره ۱۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و به دنبال تصویب هیئت وزیران، خدمات ناباروری از تاریخ اول آذر ۱۴۰۰ در تعهد سازمانهای بیمه گر […]
محمدمهدی ناصحی گفت: در راستای بند ۱ سیاستهای جمعیتی ابلاغی رهبر معظم انقلاب و ارتقاء بالندگی و جوان سازی جمعیت با هدف افزایش نرخ باروری و با استناد به تبصره ۱۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و به دنبال تصویب هیئت وزیران، خدمات ناباروری از تاریخ اول آذر ۱۴۰۰ در تعهد سازمانهای بیمه گر قرار گرفت.
به گفته محمد مهدی ناصحی بر اساس تبصره ۱۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰، زوجها میتوانند از خدمات سه دوره ناباروری در طول یک سال شامل IVF، ICSI، IUI و FET با پوشش بیمهای ۹۰% تعرفه بخش دولتی در مراکز ناباروری دولتی و ۹۰% تعرفه بخش عمومی غیر دولتی در بخشهای عمومی غیر دولتی، خیریه، موقوفه و خصوصی بهرهمند شوند.
در همین راستا زوجه میتواند تا سن ۴۹ سال تمام و زوج تا زمانی که قدرت باروری دارد، این خدمات را دریافت کند.
او گفت: برای جبران خسارت افرادی که بابت خدمات ناباروری به مراکز غیر طرف قرار داد مراجعه کردند، هزینه در قالب پرونده خسارت متفرقه پرداخت میشود. برای رفاه بیشتر و دسترسی آسانتر و عدالت در سلامت، بیمه شدگان روستایی، نظام ارجاع ۱ و صندوق بیمه همگانی جهت اخذ خدمات ناباروری معاف از رعایت سیستم ارجاع هستند.
به گفته ناصحی فرآیند دسترسی خدمات ناباروری و داروهای تخصصی آن برای زوجهای نابارور در نقاط مختلف کشور تسهیل شده است.
او گفت: طبق بررسیهای انجام شده از اول آذر تاکنون، سه هزار و ۴۲۰ بیمار برای دریافت خدمت دارو و هزار و ۱۷۳ بیمار برای دریافت روشهای تخصصی کمک باروری نشاندار شده اند. ۲۵۸ پزشک در ۱۹۶ مرکز ناباروری ارائه خدمت کرده و بر بیماران نشان ناباروری زده شده است.
به گفته مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران ایجاد دسترسی به مراکز ناباروری و پزشکان ارائه دهنده خدمت، برای نشاندار کردن بیمار و تبادل الکترونیکی اسناد ناباروری، و افزایش سن زوجه نابارور برای دریافت خدمت از ۴۵ سال به ۴۹ سال نمونه ای از این تغییرات است.
ناصحی گفت: فهرست داروها، تجهیزات و پاراکلینیک مرتبط با خدمات کمک باروری با پوشش ۹۰ درصد در تعهد بیمه قرار گرفت. افرادی که دچار سقط مکرر شده و دارای فرزند نشده اند نیز در شمول استفاده از این دستورالعمل قرار گرفته اند و میتوانند از خدمات کمک باروری استفاده کنند.
به گفته او جنبههای درمانی خدمات شخص ثالث یعنی رحم اجارهای و جنین اهدایی در تعهد قرار دارد؛ اما پرداخت اجاره یا خرید جنین به عهده زوجین نابارور است و در تعهد بیمه نیست.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: سازمان بیمه سلامت ایران مکلف است برای پوشش بیمهای همه مادران باردار فاقد پوشش بیمه تا پایان دوران شیردهی و فرزندان آنها تا پنج سالگی بدون آزمون وسع اقدام کند.