دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-25
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 258068 |
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۸ |
19 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با توجه به نزدیک شدن به پایان مهلت تعیین تکلیف مالیات عملکرد  تا ۱۵ مردادماه، در ادامه به برخی نکات در خصوص تعیین وضعیت مالیاتی عملکرد ۱۴۰۲ برای متقاضیان بهره مندی از مفاد تبصره ماده ۱۰۰ ق.م.م [ مالیات مقطوع ] و اظهارنامه پیش فرض ماده ۹۵ ق. یاد […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با توجه به نزدیک شدن به پایان مهلت تعیین تکلیف مالیات عملکرد  تا ۱۵ مردادماه، در ادامه به برخی نکات در خصوص تعیین وضعیت مالیاتی عملکرد ۱۴۰۲ برای متقاضیان بهره مندی از مفاد تبصره ماده ۱۰۰ ق.م.م [ مالیات مقطوع ] و اظهارنامه پیش فرض ماده ۹۵ ق. یاد شده است  پرداخته خواهد شد.

. بارگذاری فرم تبصره ماده ۱۰۰ ق.م.م تا امروز جمعه ۱۲ مرداد ماه تماما برای مودیان مشمول بارگذاری شده است و به صورت موردی با درخواست اتحادیه ها و تشکل های صنفی، از طریق مسئولان ذیربط حتی تا آخرین مهلت مقرر که دوشنبه ۱۵ مرداد باشد بارگذاری خواهد شد.

.  در صورت عدم بارگذاری فرم مالیات مقطوع نسبت به تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی مطابق مقررات تا آخرین مهلت مقرر یعنی  دوشنبه ی آینده ۱۵ مرداد ماه جاری اقدام گردد.

.برای عموم صاحبان مشاغل گروه های اول، دوم و سوم تا فروش ۱۸ میلیارد تومان انفرادی و ۳۶ میلیارد تومان مشارکتی برایشان فرم تبصره ماده ۱۰۰ ق.م.م بارگذاری شده است.
توجه اینکه: مبنای گروه بندی طبق آیین نامه ماده ۹۵ فروش ابرازی دو سال قبل یعنی عملکرد ۱۴۰۰ خواهد بود.

. مودیانی که برایشان فرم تبصره ماده ۱۰۰ ق.م.م بارگذاری شده و مبادرت به تکمیل و ارسال آن نکنند، اگر اظهارنامه ندهند، برایشان برگ قطعی مالیات به همین مبلغ مالیات مندرج در فرم تبصره ماده ۱۰۰ ق.م.م صادر می شود.

کدام افراد به عنوان مودی پرریسک، حسابرسی خواهند شد؟

مودیان که برایشان فرم مالیات مقطوع بارگذاری شده اگر اظهارنامه عادی ارسال کنند و مالیات ابرازی آنان در اظهارنامه تسلیمی، کمتر از مالیات پیشنهادی تبصره ماده ۱۰۰ باشد به عنوان مودی پرریسک حسابرسی خواهند شد بدون اعمال تعدیلات و تخفیفات تبصره ماده ۱۰۰ ق.م.م.( مانند عملکرد سال ۱۴۰۱ نخواهد بود که برخی مودیان با ابراز صفر یا کمتر ، قطعی برایشان صادر شد)

. مودیانی که از تبصره ماده ۱۰۰ ق.م.م  استفاده کنند یا اظهارنامه تعاملی موضوع ماده ۹۵ ق.م.م را با همان مالیات  پیشنهادی تایید کنند بطور کامل از مزایای تقسیط و بخشودگی جرائم استفاده خواهند کرد ولی اگر اظهارنامه عادی بدهند، حداکثر تقسیط ۳ قسط ( ۱ نقدی و ۲ ماه )

نکته بسیار مهم : فرصت تقسیط این مودیان همین ۳ قسط است و تابع بخشنامه ۳۰ مهر ۱۴۰۲ که مدت تقسیط بیشتر برای ابرازی پیش بینی شده بود نخواهند بود.

. اگر اطلاعات جدید واصل شود تا ۱۵٪ اختلاف هم مطالبه نمی شود. اما اگر بیشتر شد ولی فروش هنوز زیر نصاب ۱۸ و ۳۶میلیارد باشد فقط مابه التفاوت مطالبه می‌شود با صدور برگ قطعی ( نه تشخیص ) ، اگر فروش بیشتر از نصاب شد کلا از تبصره خارج و با لغو معافیت،  با صدور برگ تشخیص مالیات  و جرائم مطالبه خواهد شد.

. اگر مودی اینتاکد اشتباه و غیر واقعی اعلام داشته و منجر به مالیات کمتر شده باشد، تفاوت آن با برگ قطعی مطالبه خواهد شد (حتی عملکردهای قبل)

. اظهارنامه تعاملی یا پیش فرض فقط برای گروه های دوم و سوم که فروش آنها بیش از ۱۸ و ۳۶ میلیارد تومان حسب مورد باشد ، بارگذاری می شود.

توجه : صاحبان مشاغل گروه اول و صاحبان مشاغل با فروش کالا و ارائه خدمات بالاتر از حد نصاب ۱۸ و ۳۶ میلیارد و همچنین ۹ شغل گروه اول بر اساس نوع فعالیت، باید اظهارنامه عادی بدهند.

 . مالیات پیشنهادی موضوع تبصره ماده ۱۰۰ و  اظهارنامه پیش فرض با تعدیلات و تخفیفات لازم با توجه به ماهیت هر شغل بوده و کمتر از روش تعیین شده در رسیدگی مالیاتی خواهد بود.

.  مودیان متقاضی دارای هزینه های کسر از درآمد مشمول مالیات موضوع مواد ۱۳۷، ۱۶۵ و ۱۷۲ ق.م.م باید اظهارنامه عادی ارسال کنند.

. هزینه اجاره پرداختی در محاسبات تعیین مالیات لحاظ شود و دو رقم مالیات با و بدون هزینه اجاره به مودی پیشنهاد شود و اگر مودی بخواهد هزینه اجاره کسر شود فعلا باید  مالیات را  تقسیط کند تا در صورت تایید هزینه اجاره توسط موجر به صورت سیستمی ، مالیات واقعی را پرداخت و از اقساط آخر کسر شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید