به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ابوالفضل نوروزی اظهار کرد: در حوزه اطلاعاتی توسط سایر دستگاهها در سامانه ملی املاک و اسکان ۴۵۰ میلیون رکورد اطلاعاتی ثبت شده است. وی با بیان اینکه تاکنون ۲۰ وب سرویس به سامانه ملی املاک و اسکان متصل شدهاند، افزود: تا فروردین ۱۴۰۲ میزان خوداظهاری ها در سامانه ملی […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ابوالفضل نوروزی اظهار کرد: در حوزه اطلاعاتی توسط سایر دستگاهها در سامانه ملی املاک و اسکان ۴۵۰ میلیون رکورد اطلاعاتی ثبت شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۲۰ وب سرویس به سامانه ملی املاک و اسکان متصل شدهاند، افزود: تا فروردین ۱۴۰۲ میزان خوداظهاری ها در سامانه ملی املاک و اسکان حدود ۳ میلیون سرپرست خانوار بود و این عدد طی ۱.۵ سال گذشته به میزان ۱۲ میلیون نفر رسیده که ۴ برابر رشد داشته است.
وی ادامه داد: اگر هر خانوار را میانگین ۳ نفر در نظر بگیریم، حدود ۴۰ میلیون نفر تعیینتکلیف شدهاند. همچنین ۱۱ میلیون مالکیت در سامانه ملی املاک و اسکان شناسایی شده که این میزان شناسایی از طریق ۴۵۰ دستگاه اطلاعاتی به دست آمده است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی گفت: ۷۵ میلیون و ۱۸۹ هزار کد ملی در سامانه املاک و اسکان ثبت شده که سکونتگاههای آنها مورد شناسایی قرار گرفته است. همچنین ۲۱ میلیون سکونتگاه در سامانه املاک و اسکان شناسایی و ۱۱ میلیون مالکیت از سوی وزارت راه و شهرسازی تشخیص داده شده که از این تعداد ۴ میلیون نفر خوداظهاری کردهاند.
نوروزی با بیان اینکه در بحث شناسایی خانه های خالی هدف ما اخذ مالیات از دانه درشت ها بوده است، گفت: ۵۰۰ هزار خانه خالی بر اساس قانون شناسایی کردهایم اما هدف ما از اجرای این قانون اخذ مالیات از بانک ها و یا اشخاص حقوقی بوده است که چندین خانه خالی داشته و در حال حاضر سه بانک بیشترین خانه خالی را دارند که با پیگیری های صورت گرفته از این تعداد ۱۸۲ هزار واحد خانه خالی به بازار عرضه شده است.
وی افزود: در دو سال گذشته ۱۸۲ هزار واحد مسکونی برای اشخاصی که بیش از ۱۰۰ واحد خالی داشته اند که بخش عمده ای از آنها هم برای بانک ها بوده است به بازار عرضه شده است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی افزود: بخش عمدهای از واحدهای خالی از سکنه در استان های تهران، تبریز و اصفهان بوده که با اقدامات و نامهنگاری های انجام شده منجر به عرضه واحدها به بازار مسکن شده است. این اقدامات زمینهساز آن شده که بعد از ۷۴ ماه افزایش قیمت مسکن تک رقمی شود.
وی افزود: در ۷۴ ماه گذشته ما رکود بیسابقه داشتهایم. به طوری که تورم نقطه به نقطه در مسکن تک رقمی و به ۹.۴ درصد رسیده است. دریافت مالیات از خانههای خالی مشمول واحدهای مسکونی فرسوده، واحدهای مسکونی روستایی و واحدهای مسکونی در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر نمی شود. از سال ۱۴۰۰ که پایه مالیاتی ما محسوب می شود ۱۲۰ هزار خانه به سازمان مالیاتی معرفی شده است.
انتهای پیام/