به گزارش هنرآنلاین، «پیروز و پریزاد» اثری از علی قمصری آهنگساز و نوازنده تار، نخستین اُپرای کاملا منظوم ایرانی است که آهنگساز و شاعر در یک بازه زمانی و با همنشینی آن را خلق کردهاند؛ این اثر نه اقتباسی از ادبیات کهن است و نه ترجمانی از اُپراهای غربی. «پیروز و پریزاد» از جمله آثاری است که […]
به گزارش هنرآنلاین، «پیروز و پریزاد» اثری از علی قمصری آهنگساز و نوازنده تار، نخستین اُپرای کاملا منظوم ایرانی است که آهنگساز و شاعر در یک بازه زمانی و با همنشینی آن را خلق کردهاند؛ این اثر نه اقتباسی از ادبیات کهن است و نه ترجمانی از اُپراهای غربی.
«پیروز و پریزاد» از جمله آثاری است که با طراحی بزرگ روی صحنه میرود و اجرای موسیقی اش کاملا زنده و به دور از هر گونه صدای از قبل ضبط شدهای است.
در اُپرای «پیروز و پریزاد» به جز علی قمصری هنرمند مشهور دیگری حضور ندارد اما با این حال در اجراهای اولیه، مخاطبان بسیاری را به سالن کشاند و بالاترین امتیازها را از مخاطبان در برخی از سایتهای نظرسنجی کسب کرد.
در شرحی کوتاه بر این رویداد هنری این چنین آمده است: «پیروز و پریزاد اثر علی قمصری بر داستانی تمام منظوم از احسان افشاری است. این اثر با محوریت موسیقی، بهره گرفتن از آداب نمایشی و حضور گروه حرکت و جلوههای بصری گسترده، به عنوان یکی از جدیدترین پروژههای علی قمصری روی صحنه میرود.»
آهنگسازی «پیروز و پریزاد» را علی قمصری و نویسندگی و شاعری آن را احسان افشاری انجام داده است. احمد سلیمانی و محمدرضا کوهستانی مشاوران هنری این اثر هستند و طراحی حرکت را مهرداد آبجار برعهده دارد.
نخستین اجراهای اُپرای «پیروز و پریزاد» در دور دوم برنامههایش، ۱۵ و ۱۶ شهریورماه در تالار وحدت به صحنه میرود. بلیت فروشی این رویداد هنری از امروز شنبه- سوم شهریورماه- آغاز شده است.