به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در روزهای اخیر وبعد از انتشار گزارش وام ۹۱.۵ همتی بانکها به کارمندان خود، حجم انتقادات به نظام بانکی افزایش یافت اما بانکی ها در توجیه رقم کلان تسهیلات پرداختی به خودشان میگویند: اقدام خلاف قانونی رخ نداده و طبق ضوابط موجود این تسهیلات پرداخت شده است. در […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در روزهای اخیر وبعد از انتشار گزارش وام ۹۱.۵ همتی بانکها به کارمندان خود، حجم انتقادات به نظام بانکی افزایش یافت اما بانکی ها در توجیه رقم کلان تسهیلات پرداختی به خودشان میگویند: اقدام خلاف قانونی رخ نداده و طبق ضوابط موجود این تسهیلات پرداخت شده است.
در اطلاعیه های منتشر شده از سوی برخی بانک ها مشاهده می شود که بانکها تأکید دارند: همه تسهیلات پرداخت شده به کارکنان بانک در چارچوب بخشنامههای ناظر بر شبکه بانکی و تا سقف اعلامی شورای هماهنگی بانکها و مانند بانکهای دیگر بوده است.
ضمن اینکه بانکها مدعی هستند: محل تامین اعتبار وام کارمندان بانکی متفاوت است و از محل سپرده های بانکی نیست! بلکه از محل آورده سهامداران است و اساسا ارتباطی به سپردههای مشتریان نداشته و پرداخت وامهای عادی به مشتریان یا پرداخت تسهیلات تکلیفی را متاثر نمیکند!
این ادعا درحالی از سوی بانک ها تکرار می شود که عملکرد سیستم بانکی حداقل در حوزه وام ازدواج، فرزند و مسکن اصلا رضایت بخش نبوده و بانک ها حتی اگر حاضر به پرداخت این تسهیلات هم شوند در هنگام مراجعه متقاضیان به حدی سخت گیری کرده و خواستار ضامن های کارمند رسمی، سند منزل و چک و … می شوند که به سختی متقاضیان موفق به تکمیل پرونده ودریافت وام می شوند.
به گواه آمار رسمی بانک مرکزی حدود ۳۵۰ هزار نفر در صف وام ازدواج و ۴۲۱ هزار نفر هم در صف وام فرزندآوری قرار دارند. همین آمار نشان میدهد که میزان عملکرد بانک ها در حوزه پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزند چطور بوده است!
اگر متقاضیان وام ازدواج بخواهند در یک صف فرضی بایستند، این صف به طول حدود ۱۲۰ کیلومتر ایجاد خواهد شد!
مبلغ وام ازدواج ۱۴۰۳ با توجه به سن متقاضیان بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان است و به زوجین کمک میکند که بتوانند برخی از هزینههای ابتدایی برای تشکیل زندگی مشترک خود را تأمین کنند.
یک محاسبه ساده نشان میدهد که برای پرداخت وام ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیونی ازدواج به افراد در صف (حدود ۳۵۰ هزار نفر) به اعتبار ۱۱۰ هزار میلیارد تومانی نیاز است. درحالی که بانکها در سال ۱۴۰۲ به کارمندان خود ۹۱.۵ هزار میلیارد تومان وام دادند آنهم بدون هفت خوان مرسوم برای مردم عادی وجوانان متقاضی وام ازدواج!
بر اساس قانون، میزان اعتبار در نظر گرفته شده در سال جاری برای اعطای تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است که با مصوبه هیات عالی بانک مرکزی ۵۰ هزار میلیارد تومان دیگر نیز جهت تسهیل و تسریع در پرداخت به متقاضیان به اعتبار اولیه اضافه شد.
بر اساس مصوبه هیئت عالی بانک مرکزی مقرر شد از ۱۱ شهریورماه ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار جدید از محل آزادسازی سپرده های قانونی بانک ها به رقم تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری سال جاری تخصیص داده شود.
مدیر اعتبارات بانک مرکزی البته تأکید کرده:اینطور نیست که با اعتبار جدید سه ماه آینده این صف به ۲۰۰ هزار نفر برسد چون ثبت نام جدید خواهیم داشت. ولی با این مصوبه روند ثبت نام متقاضیان هم تسریع و تسهیل خواهد شد.
مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی با تاکید بر اینکه میزان تسهیلات پرداختی شبکه بانکی به دو سرفصل قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری تا پایان مرداده حدود ۷۵ همت بوده است افزود: با پیگیری های به عمل آمده و جلسات تخصصی برگزار شده در بانک مرکزی، از ابتدای امسال تا روز ۱۰ شهریور ماه ۱۴۰۳ حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج و فرزندآوری توسط شبکه بانکی به متقاضیان پرداخت شده است. بر این اساس حدود ۲۱۳ هزار نفر تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و ۲۱۰ هزار نفر هم تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری از ابتدای سال جاری تاکنون دریافت کرده اند.
انتهای پیام/