به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حادثه تلخ از دست رفتن جان بیش از پنجاه کارگر در معدن ذغال سنگ طبس، بار دیگر مساله ایمنی، حقوق و سخت و زیانآور بودن شغل معدنکاری را در افکار عمومی پررنگ کرده است. در حالی کارگران معدن معمولا جزو کم برخوردارترین اقشار جامعه هستند که وزیر کار میگوید، […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حادثه تلخ از دست رفتن جان بیش از پنجاه کارگر در معدن ذغال سنگ طبس، بار دیگر مساله ایمنی، حقوق و سخت و زیانآور بودن شغل معدنکاری را در افکار عمومی پررنگ کرده است.
در حالی کارگران معدن معمولا جزو کم برخوردارترین اقشار جامعه هستند که وزیر کار میگوید، قرار است پیشنهاد افزایش حقوق کارگران معادن در شورای عالی کار بحث و بررسی شود.
بر اساس قانون کار، مصوبات مزدی شورای عالی کار برای همه لازمالاجرا است. این در حالی است که در حال حاضر تخلفات گسترده و تقریباً عرفی در جامعه وجود دارد که کارفرمایان واحدهای متوسط و کوچک و واحدهای صنفی از الزامات مندرج در بخشنامه مزد امتناع میکنند.
در کنار این موضوع که بسیاری از فعالان بازار کار اعتقاد دارند تنها ۳۰درصد از حقوق بگیران از مزایای مزدی بهره مند میشوند، خبر حقوق کارگران معدن بعد از حادثه معدن طبس بیشتر در رسانه بازتاب داشت.در واقع اگر نگاهی عدالت محور و اسلامی به بحث حقوق کارگران معدن داشته باشیم به اعتقاد کارشناسان بازار کار کارگران معادن باید در محصول شریک باشند نه اینکه صرفا به عنوان ابزار تولید در اختیار مالکان (سهامداران) معدن قرار بگیرند.
بررسیها نشان میدهد خالص دریافتی یک کارگر در عمق ۷۰۰متری، در سال گذشته فقط ۸میلیون و ۵۰۰هزار تومان بوده و حق سختی کار معدن نیز حدود ۶۰۰هزار تومان است.
حالا یک کارگر معدن با داشتن حقوق ۸میلیون خورده ای و در دربهترین حالت با حقوق ۱۲ میلیون تومانی چگونه می تواند برای مسکن فکری کند. در بهترین شرایط می بایست حدود نیمی از حقوق خود را صرف اجاره بها کند.
احمد میدری, وزیر کار درباره حقوق کارگران معدن گفت: دستمزد برخی کارگران ۱۴میلیون و برخی دیگر ۲۸میلیون تومان است، قرار است پیشنهاد افزایش حقوق کارگران معادن در شورای عالی کار بحث و بررسی شود.
اما از آنجایی که مسکن یکی از دغدغه های اصلی جامعه کارگری است، زهرا بهروز, معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به نقل از رئیس جمهور بیان کرده است که بنا به دستور رییس جمهور به زودی همه خانواده های کارگران فوت شده که مسکن ندارند مشکل مسکن آنها برطرف می شود.
زهرا بهرورز، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در مراسم دیدار با خانواده کارگران فوت شده کاشمری حادثه معدن ذغال سنگ طبس یکی از مهم ترین اولویت ها را حوزه مسائل اقتصادی و برقراری مستمری این خانواده ها دانست و گفت: برای اولین بار بسته مشاوره خانواده و مددکاری را برای این خانواده ها فعال می کنیم و متخصصان در این حوزه کنار این خانواده ها خواهند بود تا بتوانند مسائل این خانواده ها را از نزدیک شناسائی و منتقل بکنند.
وی با اشاره به اینکه تامین برخی مایحتاج خانواده ها و لوازم خانه به همت وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت می پذیرد گفت: بنا به دستور رییس جمهور به زودی همه خانواده های کارگران فوت شده که مسکن ندارند مشکل مسکن آنها برطرف می شود.
به گزارش تسنیم؛ وعده حل مشکلات در بروز چنین مسائلی در سنوات گذشته از سوی مسئولان شنیده شده است, با توجه به اینکه عمق فاجعه حادثه معدن جو طبس بسیار بالا بود و خانواده ها با مشکلات متعددی روبرو بودند, باید دید آیا واقعا وعده اعطای مسکن به این خانواده ها محقق می شود؟
انتهای پیام/