به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمار جدید بانک مرکزی از تأمین ارز واردات از ابتدای فروردین تا امروز ۲۸ مهرماه بیانگر آن است که، در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۸ میلیارد و ۳۶۷ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۰ میلیارد و ۶۴۰ میلیون دلار، برای خدمات ۸۶۶ میلیون […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمار جدید بانک مرکزی از تأمین ارز واردات از ابتدای فروردین تا امروز ۲۸ مهرماه بیانگر آن است که، در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۸ میلیارد و ۳۶۷ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۰ میلیارد و ۶۴۰ میلیون دلار، برای خدمات ۸۶۶ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۸ میلیارد و ۴۳۵ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش، بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی ۶ میلیارد و ۵۵۶ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۱ میلیارد و ۸۱۱ میلیون دلار ارز تأمین کرده است. شایان ذکر است بانک مرکزی در مجموع ۸ میلیارد و ۳۶۷ میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی را با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان و با هدف حمایت از مصرفکنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر تأمین کرده است.
این گزارش حاکی از آن است که در این بازه زمانی برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۰ میلیارد و ۶۴۰ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات مبلغ ۸ میلیارد و ۴۳۵ میلیون دلار و در مجموع ۲۹ میلیارد دلار و ۷۵ میلیون دلار تأمین ارز صنایع صورت گرفته است.
این گزارش حاکی از آن است تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل دو میلیارد و ۸۰۴ میلیون دلار، «صنایع معدنی» ۲ میلیارد و ۱۱۰ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل دو میلیارد و ۵۵ میلیون دلار، «صنایع و تجهیزات برق و الکترونیک» معادل دو میلیارد و ۶۲۷ میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» دو میلیارد و ۱۹۱ میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» معادل یک میلیارد و ۴۰ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب یک میلیارد و ۸۷۸ میلیون دلار، یک میلیارد و ۶۱۳ میلیون دلار، یک میلیارد و ۵۶۱ میلیون دلار، ۲۹۱ میلیون دلار، ۷۲۴ میلیون دلار، ۴۸ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز ۲۸ مهر ماه سال جاری دریافت کرده اند.
همچنین تا تاریخ ۲۸ مهر ماه، سایر صنایع ۷ میلیارد و ۸۱۳ میلیون دلار ارز نیمایی و بیش از دو میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلارارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات دریافت کرده اند.
بر اساس این گزارش، میانگین موزون نرخ ارز یک ماهه منتهی به ۲۸ شهریور ماه، ۴۴ هزار و ۵۵۵ تومان برای دلار، ۴۸ هزار و ۳۵۹ تومان برای یورو، ۱۲ هزار و ۱۳۲ تومان برای درهم، ۶ هزار و ۲۷۴ تومان برای یوآن، ۴۶۲ تومان برای روبل، هزار و ۳۰۱ تومان برای لیر ترکیه محاسبه شده است.
گفتنی است، در روز شنبه ۲۸ مهر ماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۵۰ هزار و ۲۴۲ تومان، یورو با نرخ ۵۴ هزار و ۵۳۱ تومان و درهم با نرخ ۱۳ هزار و ۶۸۰ تومان مورد مبادله قرار گرفت. همچنین تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۸ هزار و ۵۴۳ تومان، مبادله یورو با نرخ ۵۲ هزار و ۶۸۷ تومان و مبادله درهم با نرخ ۱۳ هزار و ۲۱۸ تومان بود.
در پایان خاطرنشان می شود، بیست و چهارمین جلسه حراج سکه طلا، دوشنبه ۳۰ مهرماه ۱۴۰۳برگزار می شود.
انتهای پیام/