به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، روز گذشته لایحه بودجه ۱۴۰۴ توسط رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی ارائه شد. یکی از نقاط بحث برانگیز بودجه ۱۴۰۴، رشد قابل توجه قسمت واگذاری دارایی های مالی بود. همانطور که در جدول زیر مشخص است، فروش، تحویل و واگذاری انواع اوراق مالی اسلامی از ۲۵۵ هزار میلیارد […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، روز گذشته لایحه بودجه ۱۴۰۴ توسط رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی ارائه شد. یکی از نقاط بحث برانگیز بودجه ۱۴۰۴، رشد قابل توجه قسمت واگذاری دارایی های مالی بود.
همانطور که در جدول زیر مشخص است، فروش، تحویل و واگذاری انواع اوراق مالی اسلامی از ۲۵۵ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴ افزایش یافته است. بدین ترتیب فروش اوراق در سال آتی نزدیک به ۵۰۰ هزار میلیارد تومان ( ۱۷۵ درصد رشد) داشته است.
همتی: به دنبال کاهش نرخ بهره هستیم
تیم اقتصادی دولت چهاردهم اعلام کرده کاهش نرخ سود بانکی را در برنامه دارد اما هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است. وزیر اقتصاد دست کم دو بار تا کنون نسبت به بالا بودن سود بانکی انتقاد داشته است.
عبدالناصر همتی اواخر شهریورماه در مراسم معارفه رییس جدید سازمان بورس گفت: وقتی نرخ سود را بالا ببرید، فقط منجر به ناترازی بیشتر و نقدینگی و تورم بیشتر خواهد شد و البته بازار سرمایه را هم نابود می کند.
او همچنین به تازگی در حاشیه جلسه هیات دولت بیان کرد: سود بانکی باید کاهش پیدا کند و نگاه فعلی قابل تحمل نیست. اگر در بلند مدت سود بانکی بالا باشد، بهطور قطع در تورم تاثیر خواهد گذاشت و تلاش وزارت اقتصاد و بانک مرکزی پایین آوردن نرخ سود بانکی است.
فروش این حجم از اوراق اجازه کاهش نرخ بهره را می دهد؟
نکته ای که در این میان وجود دارد این است که برخلاف گفته های وزیر اقتصاد و اصرار وی بر کاهش نرخ بهره، به نظر می رسد تدوین بودجه و میزان اوراقی که قرار است در سال آتی عرضه شود، چندان نوید کاهش نرخ بهره را نمی دهد.
عرضه ۷۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق در بازار بدهی آن با عمق فعلی، طبیعتا منجر به کاهش قیمت اوراق و افزایش بازدهی آن ها خواهد شد، که این امر مشخصا تبعات منفی بر بازار سهام خواهد داشت و از طرفی اجازه کاهش نرخ بهره را نمی دهد.
انتهای پیام/