به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، روز گذشته کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در خصوص چرایی کاهش ذخایر سوخت نیروگاهی در نیمه پاییز و در آستانه ورود به فصل سرما، گفت: “در ابتدای شهریورماه ۱۴۰۳ که شروع استقرار دولت چهاردهم بوده، سطح ذخایر گازوئیل نیروگاهها نسبت به زمان مشابه سال قبل، […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، روز گذشته کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در خصوص چرایی کاهش ذخایر سوخت نیروگاهی در نیمه پاییز و در آستانه ورود به فصل سرما، گفت: “در ابتدای شهریورماه ۱۴۰۳ که شروع استقرار دولت چهاردهم بوده، سطح ذخایر گازوئیل نیروگاهها نسبت به زمان مشابه سال قبل، ۴۳ درصد کمتر و سطح ذخایر مازوت نیروگاهها نسبت به زمان مشابه سال قبل، ۲۳ درصد کمتر بود و در مجموع سطح ذخیره سوخت مایع در نیروگاهها در ابتدای شهریور سال ۱۴۰۳ نسبت به ابتدای شهریور سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۶درصد کمتر بود.
کاهش ۴۳درصدی سطح ذخایر گازوئیل نیروگاهها در ابتدای شهریورماه، حکایت از عدم ذخیرهسازی کافی سوخت مایع در نیروگاهها در ماههای خرداد و تیر و مرداد دارد. ذخایر گازوئیل، حتی از ذخایر مازوت نیز برای نیروگاهها در فصل سرما حیاتیتر است، چرا که مازوت فقط برای جبران محدودیتهای گازی در ۱۴ نیروگاه بخاری کشور تخصیص پیدا میکند، اما بیش از ۱۳۰ نیروگاه بزرگ کشور که گازی و یا سیکلترکیبی هستند، در صورت محدودیت در سوخت رسانی گاز، باید از گازوئیل به عنوان سوخت جایگزین استفاده کنند.
بررسی اطلاعیههای بورس انرژی نشان میدهد که شرکت پالایش نفت آبادان به عنوان تنها پالایشگاه تمام دولتی کشور، در طی ماههای تیر و مرداد، عرضههای مستمر و پرحجم گازوئیل در رینگ بینالملل بورس انرژی داشته است.
یک جستجوی ساده در سایت بورس انرژی نشان میدهد که شرکت پالایش نفت آبادان در دوماهه تیر و مرداد، ۱۲ عرضه بزرگ گازوئیل در رینگ صادراتی به میزان مجموع بیش از ۱.۳ میلیارد لیتر داشته است.
سوال اینجاست در شرایطی که باید ذخیرهسازی حداکثری سوخت مایع در مخازن نیروگاهها در فصل گرم سال برای آمادگی تولید برق در فصل سرد سال در شرایط ناترازی گاز انجام میشد، چرا و با چه مجوزی این عرضهها صورت گرفته است؟
انتهای پیام/