به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، “تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی” یکی از برنامههای کوتاهمدت (یکساله) محسن پاکنژاد، وزیر نفت در زمان رأی اعتماد مجلس بود. بررسی برنامههای ارائه شده وزیر نفت به مجلس شورای اسلامی نشان میدهد که پاکنژاد تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی، حفاریهای تعمیراتی و درون میدانی در میدان پارس جنوبی به […]
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، “تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی” یکی از برنامههای کوتاهمدت (یکساله) محسن پاکنژاد، وزیر نفت در زمان رأی اعتماد مجلس بود.
بررسی برنامههای ارائه شده وزیر نفت به مجلس شورای اسلامی نشان میدهد که پاکنژاد تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی، حفاریهای تعمیراتی و درون میدانی در میدان پارس جنوبی به منظور افزایش تولید نهایی ۶ میلیون متر مکعب در روز، احداث مجموعههای جمعآوری و تفکیک تابناک، دی و آغار، راه اندازی کارخانه NGL-3100 با هدف جمع آوری گازهای مشعل منطقه دهلران، راه اندازی ایستگاه های تقویت فشار در حال ساخت شامل ایستگاه های تقویت فشار هما، وراوی و ایستگاه های پیش تراکم ۹۰۰ و ۱۰۰۰، اجرای طرحهای زودهنگام میادین دی، آغار، توس، خارتنگ به ظرفیت ۲۳ میلیون متر مکعب در روز، انعقاد قرارداد آغاز فعالیت اجرایی واحدهای نمکزدایی پالایشگاه فراشبند و شیرینسازی پالایشگاه پارسیان به ظرفیت ۴۰ میلیون متر مکعب در روز و برنامههای کوتاه مدت جمعآوری گازهای مشعل به ظرفیت ۴ میلیون متر مکعب در روز را به عنوان برنامههای یکساله رفع ناترازی تولید و مصرف گاز اعلام کرد.
آنچه تا امروز مشخص شده، نخستین برنامه کوتاهمدت وزیر نفت که مشخصا محقق نخواهد شد، تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی است.
محمدرضا رجایی، مجری طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، در خصوص زمان تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی به تسنیم گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، پیشبینی میشود که حفاری کل ۱۲ حلقه چاه موقعیت SPD11B تا پایان سال ۱۴۰۴ به اتمام برسد و پرونده توسعه این موقعیت بسته شود.
وی افزود: طرح توسعه فاز ۱۱ دارای یک سکوی دیگر به نام SPD11A است که جکت آن در یارد بوشهر شرکت صدرا با پیشرفت قابل قبولی در حال ساخت بوده و طی ماههای آینده در دریا نصب خواهد شد.
مجری طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی خاطرنشان کرد: بلافاصله پس از نصب چهارپایه، با استقرار دکل، عملیات حفاری ۱۵ حلقه چاه در موقعیت SPD11A آغاز خواهد شد؛ فرآیند مهندسی و تامین کالای سکو نیز آغاز شده و تا پایان سال جاری عملیات اجرایی ساخت آن در شرکت ایزوایکو در بندرعباس آغاز و تا دو سال آینده تکمیل و در دریا نصب و آماده بهرهبرداری خواهد شد.
وی ادامه داد: بر این اساس و اگر برنامهریزیهای انجام شده با مشکلی مواجه نشود، پیشبینی میگردد تا پایان سال ۱۴۰۷ توسعه این بلوک به صورت کامل اتمام برسد.
از اینرو، آنچه در برنامه وزیر نفت در زمان رأی اعتماد مجلس برای زمان تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی در سال ۱۴۰۴ ذکر شده، در سال ۱۴۰۷ محقق می شود و از آنجایی که دولت چهاردهم در مرداد ۱۴۰۷ باید جای خود را به دولت پانزدهم بدهد، تکمیل فاز ۱۱ نه در دولت چهاردهم، بلکه در دولت پانزدهم محقق خواهد شد.
انتهای پیام/