سه شنبه, ۱۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-12-03
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 280305 |
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۸:۵۶ |
3 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبر ورزشی، تیم ملی کشورمان راهی لائوس شد تا آخرین دیدار دور رفت مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ آمریکا را مقابل کره شمالی برگزار کند. هر دو کشور بازی‌های خانگی خود را در کشور ثالث برگزار می‌کنند اما شاید این تنها وجه تشابه آنها باشد!               […]

به گزارش خبر ورزشی، تیم ملی کشورمان راهی لائوس شد تا آخرین دیدار دور رفت مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ آمریکا را مقابل کره شمالی برگزار کند. هر دو کشور بازی‌های خانگی خود را در کشور ثالث برگزار می‌کنند اما شاید این تنها وجه تشابه آنها باشد!

                               صعود زود هنگام

تیم کشورمان در حال حاضر با ۱۰ امتیاز در صدر گروه خود است و کره شمالی با دو امتیاز قعرنشین و این آخرین بازی دور رفت است. دور برگشت بلافاصله در قرقیزستان آغاز می‌شود و ایران می‌تواند با کسب این ۶ امتیاز سریع‌ترین صعود به جام جهانی را رقم بزند.

از هر گروه دو تیم به صورت مستقیم راهی جام جهانی می‌شوند و شانس ایران و ازبکستان همین حالا از قطر و امارات به مراتب بیشتر است، چه رسد به بعد این دو بازی، البته که سایر نتایج نیز در این اتفاق تاثیر دارند اما ایران با این دو برد بالای ۹۵ درصد صعود کرده است!

                                کلکسیون کامل

ایران و کره شمالی تاکنون ۲۲ بار در مسابقات مختلف به مصاف هم رفته اند. دو کشور با وجود بعد مسافت، کلکسیون رنگارنگ و کاملی از عناوین مسابقات دارند. یعنی از بازی دوستانه و تورنمنت‌های چهارجانبه گرفته تا بازی‌های آسیایی و جام ملت‌های آسیا و مسابقات مقدماتی جام جهانی یا المپیک، همواره با یکدیگر روبرو شده‌اند. در جریان بازیها نیز همه جور اتفاق افتاده است!

                                بازنده مطلق!

در تاریخ فوتبال کشورمان بیشترین «تساوی بدون گل» مقابل کره شمالی رقم خورده است اما زیبایی آمار این مسابقه به این‌ها نیست!

در تاریخ ۲۲ مسابقه قبلی دو کشور تیم کشورمان ۱۵ بار به پیروزی رسیده و ۷ بار این مسابقه مساوی تمام شده است. هر ۷ تساوی بدون گل بوده و این یعنی هرگاه تیم کشورمان موفق به گلزنی شده، مسابقه را برده است.

                              خوراکی برای دبل!

باورش سخت است اما کره شمالی تنها کشوری است که تعداد مسابقاتش با ایران دو رقمی شده اما هرگز موفق به شکست دادن ما نشده است! بهترین نتیجه این تیم برابر ما همان مساوی بدون گل و سنگین‌ترین شکست آنها با نتیجه ۳-۰ بوده است. کره شمالی تنها کشوری است که ما در یک دوره تورنمنت‌های معتبر مثل بازی‌های آسیایی یا جام ملت‌های آسیا بیش از یک بار با آن روبرو شده‌ایم.

                              دورقمی نشد…!

یک رکورد دیگر این حریف برابر ما ۷ شکست متوالی در حد فاصله سال‌های ۱۳۷۱ تا ۱۳۸۷ بوده است. در حقیقت اگر مساوی خرداد سال ۸۸ نبود، با توجه به دو باخت بعدی الان کره شمالی رکورد ۱۰ باخت متوالی برابر ایران داشت!

با این وجود هر بازی حکایت خود را دارد و به بهانه بازی دو تیم در پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ بد نیست نگاهی بیندازیم به حکایات دیدارهای قبل دو کشور در طول تاریخ….

بازی اول – کره شمالی ۰-۰ ایران/ سد عقاب برابر طوفان زرد

نخستین تقابل دو کشور اولین رویارویی فوتبال ایران با یکی از قدرت‌های جهانی وقت فوتبال آسیا بود. پیش از آن ایران مقابل برمه از شرق آسیا بازی کرده بود و ژاپن و کره جنوبی هم با فاصله از شرایط امروزی، هیچکدام جایگاهی در دنیای فوتبال نداشتند.

کره شمالی در جام جهانی ۱۹۶۶ لندن ملقب به طوفان زرد شد و با همان تیم چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۵۱ در بازی رفت مقدماتی المپیک ۱۹۷۲ مونیخ در پیونگ یانگ میزبان ما شد.

همان مسابقه که باعث شد نام «ناصر حجازی» در تاریخ فوتبال ایران جاودانه شود. لقب عقاب از همان جا به حجازی داده شد، چرا که یک تنه ۹۰ دقیقه مقابل ستاره‌های تند و تیز کره‌ای مقاومت کرد. کاپیتان ایران مصطفی عرب و هدایت تیم ملی با پرویز دهداری بود.

تاریخچه دیدارهای ایران و کره شمالی؛ رقیبی برای بردن...

بازی دوم – ایران ۰-۰ کره شمالی/ قهرمان آسیا در امجدیه

بازی برگشت مقدماتی المپیک مونیخ به بعد از جام ملت‌های ۱۹۷۲ موکول شد. ایران به بانکوک رفت و با اقتدار از عنوان قهرمانی خود در آسیا دفاع کرد و بلافاصله در بازگشت به کشور، جمعه ۵ خرداد ۱۳۵۱ در ورزشگاه امجدیه میزبان کره شمالی شد. حالا محمد رنجبر روی نیمکت تیم ملی بود و دوباره مصطفی عرب کاپیتان و دوباره بازی مساوی بدون گل تمام شد.

بازی سوم – ایران ۲-۰ کره شمالی/ طلسم برد شکست

آن زمان اگر بازی رفت و برگشت دو کشور در یک تورنمنت مساوی می‌شد، حکم فیفا برگزاری مسابقه سوم در خاک بی‌طرف بود. سهمیه آسیا برای حضور در المپیک فقط یک تیم بود و ایران و کره شمالی شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۵۱ برای این سهمیه در اسلام آباد پاکستان بازی سوم را برگزار کردند.

تیم محمد رنجبر با گل‌های صفر ایران پاک و حسین کلانی پیروز شد و به المپیک رفت. اولین برد ایران مقابل کره شمالی…

تاریخچه دیدارهای ایران و کره شمالی؛ رقیبی برای بردن...

بازی چهارم – ایران ۰-۰ کره شمالی/ استارت برای جام جهانی

دهمین دوره جام جهانی برای اولین بار با نام فیفا برگزار می‌شد، چرا که برزیل در ۱۹۷۰ برای سومین بار جام ژول ریمه را برد و طبق قانون، صاحب همیشگی آن شد. ایران در اولین دوره جام جهانی فیفا -که همین جام جدید است- برای اولین بار برای شرکت در جمع بهترین‌های دنیا ثبت نام کرد و …

دور اول مسابقات مقدماتی جام جهانی ۱۹۷۴ آلمان، بازی رفت جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۵۲ در ورزشگاه تازه تاسیس آزادی، تیم ایران با هدایت محمود بیاتی و با کاپیتانی پرویز قلیچ خانی پذیرای کره شمالی بود. این بازی هم دوباره بدون گل مساوی شد.

بازی پنجم – ایران ۲-۱ کره شمالی/ زنده باد امجدیه!

آن زمان برای اولین بار و به دلیل بعد مسافت در قاره آسیا مسابقات هر گروه به صورت مجتمع به میزبانی یک کشور برگزار می شد. جایگاه ایران به عنوان ابر قدرت فوتبال قاره و نفوذی که درای اف سی داشتیم، باعث شد میزبانی به کشورمان برسد.

بازی برگشت دور اول مقدماتی جام جهانی ۱۹۷۴ جمعه ۲۱ خرداد ۱۳۵۲ در ورزشگاه امجدیه برگزار شد و این بار تیم محمود بیاتی با گل‌های مهدی مناجاتی و محمد صادقی به برتری رسید. کره شمالی اولین گل خود را به ایران زد.

بازی ششم – ایران ۰-۰ کره شمالی/ تولد فوتبال در جمهوری اسلامی

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۱۳۵۷ مسابقات فوتبال در کل سال ۵۸ تعطیل بود. کشور مسائل مهم‌تری از ورزش و فوتبال داشت تا اینکه مسابقات مقدماتی المپیک مسکو قرعه کشی و ایران باید در سنگاپور برای کسب تنها سهمیه قاره آسیا به مصاف رقبا می‌رفت.

برای اولین بار بعد انقلاب تیم ملی تشکیل و حسن حبیبی کاپیتان علی پروین را دعوت کرد که البته آخرین حضور سلطان پرسپولیسی‌ها در تیم ملی هم بود.

دوشنبه ۶ اسفند ۱۳۵۸ تیم کشورمان در همان بازی اول به مصاف کره شمالی رفت. اولین بازی ایران تحت عنوان «جمهوری اسلامی ایران» این مسابقه مساوی شد اما ایران در بازی‌های بعدی با اقتدار همه رقبا را برد و به المپیک صعود کرد اما در المپیک حاضر نشدیم و تا امروز این آخرین صعود ما به المپیک مانده است…

تاریخچه دیدارهای ایران و کره شمالی؛ رقیبی برای بردن...

بازی هفتم – ایران ۳-۲ کره شمالی/ پیروزی زیر آتش جنگ

جام ملت‌های ۱۹۸۰ در کویت، هفتمین دوره این تورنمنت بود. ایران در ادوار چهارم، پنجم و ششم سه قهرمانی متوالی داشت و برای دفاع از عنوانش به خانه جدی‌ترین حریف یعنی کویت رفت. حریفی که برای بردن ایران از هیچ کاری روگردان نبود!

۳۱ شهریور با حمله عراق به ایران دفاع مقدس آغاز شد و در حالی که بسیاری از بازیکنان نگران خانواده‌های خود بودند و میزبان هم خطوط تلفنی هتل را قطع کرده بود، چهارشنبه ۲ مهر ۱۳۵۹ در کویت تیم کشورمان به مصاف کره شمالی رفت و برای اولین بار از این حریف دو گل خورد.

البته ایران با گل‌های حمید علیدوستی، ایرج دانایی‌فر و بهتاش فریبا، کره شمالی را برد. حسن حبیبی سرمربی بود و بعد حذف پروین از تیم ملی، ناصر حجازی برای اولین بار بازوبند کاپیتانی را بر بازو بست.

بازی هشتم – ایران ۳-۰ کره شمالی/ بهترین برد با تلخ ترین طعم

در جام ملت‌های آسیا ایران با انواع مشکلات و ناداوری‌ها در نیمه نهایی ۲-۱ به کویت باخت تا حریف برود و قهرمان شود. بازی رده‌بندی دیداری تکراری بین ایران و کره شمالی بود که دوشنبه ۷ مهر ۵۹ برگزار شد و این بار هم ایران سه گل به این حریف زد. بهتاش فریبا و حسین فرکی (۲) که فریبا با این گل، با ۷ گل آقای گل جام هم شد.

در این مسابقه برای اولین و آخرین بار ایرج دانایی‌فر بازوبند کاپیتانی تیم ملی را بر بازو بست و حسن حبیبی برای آخرین بار روی نیمکت تیم ملی نشست. ایران بهترین برد تاریخ خود را بدست آورد اما به دل هیچکس نچسبید.

بازی نهم – ایران ۱-۰ کره شمالی/ اولین مهمان در اولین شهرستان

برای اولین بار بعد انقلاب سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۶۳ تیم ملی کشور در شهری به جز تهران پذیرای یک بازی دوستانه بود. مسابقه برای اولین بار در مشهد برگزار می‌شد و کره شمالی اولین مهمان بعد از انقلاب بود که به کشور ما آمد.

این مسابقه با تک گل شاهین بیانی به سود ما به پایان رسید. تنها گل این مدافع تاریخ ساز فوتبال ایران در عرصه ملی که چندی قبل در جام ملت‌ها دروازه خودی را گشوده بود. ناصر ابراهیمی هدایت تیم ملی را بر عهده داشت و محمد پنجعلی کاپیتان بود.

تاریخچه دیدارهای ایران و کره شمالی؛ رقیبی برای بردن...

بازی دهم – ایران ۰-۰ کره شمالی/ دهداری تاریخ ساز شد

پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۶۷ شاگردان پرویز دهداری برای رسیدن به جام ملت‌های ۱۹۸۸ در کاتماندو نپال به مصاف کره شمالی رفتند. بعد از بازی‌های آسیایی ۸۶ سئول بازیکنان نامدار از تیم ملی استعفا داده و دهداری تیم را بر پایه تعدادی جوان گمنام ساخت.

در این مسابقه سیامک رحیم پور کاپیتان بود و پرویز دهداری تنها مربی تاریخ شد که دو بار مقابل کره شمالی در دو مقطع روی نیمکت می‌نشیند. این بازی مساوی شد اما ایران بقیه بازی‌ها را برد و به جام ملت‌ها رفت.

بازی یازدهم ایران ۲-۱ کره شمالی/ مدعی وارد می شود

بازی‌های آسیایی ۱۹۹۰ در پکن برگزار می‌شد. ایران در مسابقه اول گروهی، مالزی را با هتریک پیوس برد و در بازی دوم مقابل کره شمالی جدی‌ترین رقیب خود قرار گرفت. علی پروین هدایت تیم ملی را بر عهده داشت و محمد پنجعلی کاپیتان بود.

این مسابقه جمعه ۶ مهر ۱۳۶۹ در پکن را ایران با گل‌های فرشاد پیوس  و شاهرخ بیانی در وقت‌های تلف شده برد و با صددرصد امتیازات به مرحله حذفی صعود کرد.

بازی دوازدهم ایران ۰-۰ کره شمالی/ طلای نوبرانه

شنبه ۱۴ مهر ۱۳۶۹ فینال بازی‌های آسیایی ۱۹۹۰ پکن در ورزشگاه کارگران برگزار می‌شد. ایران که قبلاً در جام ملتهای ۸۰ تجربه دو بازی با کره شمالی در یک تورنمنت را داشت، دوباره این تجربه را در بازی‌های آسیایی تکرار کرد. با این تفاوت که آن بار در رده‌بندی دو تیم به هم خوردند و این بار در فینال…

ایران در نیمه نهایی کره جنوبی مدعی را با گل سیروس قایقران برده بود و در فینال و در غیاب مجتبی محرمی، بازی در ۱۲۰ دقیقه بدون گل تمام شد و در ضربات پنالتی با درخشش احمدرضا عابدزاده ایران به مدال طلا رسید تا علی پروین اولین افتخار بعد از انقلاب را برای فوتبال رقم بزند.

تاریخچه دیدارهای ایران و کره شمالی؛ رقیبی برای بردن...

بازی سیزدهم – ایران ۲-۰ کره شمالی/ تنها برد بدترین باخت!

در جام ملتهای ۱۹۹۲ هیروشیما ایران و کره شمالی هم گروه شدند. جمعه ۸ آبان ۱۳۷۱ تیم علی پروین با کاپیتانی سیروس قایقران دو گل به این رقیب دیرینه زد، فرشاد پیوس و سیروس قایقران اما بعد از این برد با امارات مساوی کرد و در بازی آخر گروهی به ژاپن باخت تا به مرحله نیمه نهایی نرسد.

برای اولین و آخرین بار ایران از گروه خود بالا نرفت تا بدترین باخت فوتبال در جام ملتها رقم بخورد. جالب اینکه پروین هر سه مسابقه این تورنمنت را با ۱۱ نفر انجام داد!

بازی چهاردهم ایران ۲-۱ کره شمالی/ خداحافظی با سلطان

ایران با هدایت علی پروین به دور نهایی مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۴ در دوحه قطر رسید. بازی اول با سه گل به کره جنوبی باخت و غافلگیر شد. بازی دوم ژاپن را برد و امیدوار شد. اما بازی سوم به عراق باختیم و بازی چهارم دوشنبه ۳ آبان ۱۳۷۲ برای زنده نگه داشتن شانس صعود، بازی مرگ و زندگی بود.

ایران که در آن تورنمنت اتفاقات عجیبی را پشت سر گذاشت، با کاپیتانی سید مهدی ابطحی به میدان آمد و با دبل علی دایی برد تا دوباره امیدوار شود. این دو گل نقشی مهم در آقای گلی علی دایی داشت و او را به جایگاهی رساند که همه به آن افتخار می کنیم.

اما در بازی آخر ایران ۴-۳ به عربستان باخت تا علی پروین برای همیشه از نیمکت تیم ملی خداحافظی کند. او ۵ سال بعد به پرسپولیس برگشت اما سرازیری سقوطش آغاز شده بود…

بازی پانزدهم – کره شمالی ۱-۳ ایران/ جادو در پیونگ یانگ

یک دهه در میان بازی‌های دو کشور فاصله افتاد تا اینکه در مقدماتی جام ملت‌های ۲۰۰۴ دوباره ایران و کره شمالی هم گروه شدند. دوشنبه ۵ آبان ۱۳۸۲ ایران در خانه کره شمالی به میدان رفت و بازی رفت را قاطعانه برد. بازوبند کاپیتانی بر بازوی علی دایی بود و برای تیم برانکو، علی کریمی (۲) و محرم نوید کیا گل زدند.

بازی شانزدهم – ایران ۱-۰ کره شمالی/ ترک میدان برای ترقه!

انگار ناف بازی‌های دو کشور را برای آبان ماه بریدند! بازی برگشت مقدماتی جام ملتهای ۲۰۰۴ در ورزشگاه آزادی چهارشنبه ۲۱ آبان ۸۲ برگزار شد و تیم برانکو با رهبری علی دایی در دقیقه ۵۷ به یک پنالتی رسید که خود دایی گل کرد.

در شادی بعد از گل، تماشاگران ترقه ای به زمین انداختند که بهانه‌ای برای حریف شد تا میدان مسابقه را ترک کند. تنها باری که در یک مسابقه رسمی در تاریخ فوتبال ایران حریف ترک میدان کرده و اولین و آخرین بار تا امروز که فیفا نتیجه را سه بر صفر به سود ایران اعلام کرد!

تاریخچه دیدارهای ایران و کره شمالی؛ رقیبی برای بردن...

بازی هفدهم – کره شمالی ۰-۲ ایران/ یحیی جانشین دایی

در مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ هر دو کشور به دور نهایی صعود کردند. در گروه بندی دوباره به هم خوردند و بازی رفت چهارشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۸۴ در پیونگ یانگ برگزار شد. بازهم تیم برانکو برد، این بار با گلهای مهدی مهدوی کیا و جواد نکونام و در غیاب علی دایی، بازوبند کاپیتانی بر بازوی یحیی گل محمدی بود.

بازی هجدهم – ایران ۱-۰ کره شمالی/ بلیت جام جهانی دست مدافعان

بازی برگشت دو تیم در مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ جمعه ۱۳ خرداد ۸۴ در ورزشگاه آزادی برگزار شد. تیم برانکو با کاپیتانی علی دایی و با تک گل رحمان رضایی در نیمه اول مسابقه را برد و ۵ روز بعد با تکرار پیروزی یک بر صفر برابر بحرین، بازهم با گلزنی یک مدافع، به جام جهانی ۲۰۰۶ صعود کرد تا بازی آخر با ژاپن تشریفاتی شود.

بازی نوزدهم – ایران ۲-۱ کره شمالی/ بسوی آفریقا

در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ دوباره دو تیم در دور نهایی با یکدیگر همگروه شدند. با یک رقیب قدرتمند به نام کره جنوبی که در نهایت از این گروه به جام جهانی رفت.

بازی رفت چهارشنبه ۲۴ مهر ۱۳۸۷ در ورزشگاه آزادی برگزار شد. این بار علی دایی هدایت تیم ملی را بر عهده داشت و بازوبند کاپیتانی بر بازوی مهدوی کیا بود. خود مهدوی کیا گل اول را زد و جواد نکونام گل دوم، تا ایران به سه امتیاز برسد.

بازی بیستم – کره شمالی ۰-۰ ایران/ وعده جام جهانی با کف دست!

آخرین باری که تیم ملی کشورمان در پیونگ یانگ به میدان رفته، تا امروز شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۸۸ بوده است. افشین قطبی با شعار شناختن دوکره مثل کف دست و البته با وعده رساندن ایران به جام جهانی جانشین علی دایی شده بود.

ایران با اولین باخت از داشتن علی دایی محروم شد و سه بازی با کره شمالی، امارات و کره جنوبی در پیش داشت. این بازی اول بود که در پیونگ یانگ به تساوی بدون گل انجامید تا قطبی نتواند به وعده‌اش عمل کند. کاپیتان تیم ملی مهدوی کیا بود. با این نتیجه نوار ۷ برد متوالی ما برابر کره پاره شد…

بازی بیست و یکم – ایران ۱-۰ کره شمالی/ معجزه قطبی، بقا بدون کارنامه!

تورنمنت چهارجانبه قطر را افشین قطبی برای آماده شدن تیم ملی جهت حضور در جام ملت‌های آسیا انتخاب کرده بود. او که بدون هیچ کارنامه ای سر از پرسپولیس در آورد و سپس جای دایی را گرفت و با وجود نتیجه نگرفتن اما باز هم ماند!

 شنبه ۱۲ دی ۱۳۸۸ در دوحه ایران با گل به خودی لی یونگ کیونگ این حریف همیشگی را شکست داد. کاپیتان تیم ملی مهدی رحمتی بود و با این گل بخودی کلکسیون بازی های دو کشور کامل شد!

تاریخچه دیدارهای ایران و کره شمالی؛ رقیبی برای بردن...

بازی بیست و دوم – ایران ۱-۰ کره شمالی/ وداع با جام و کره!

جام ملت‌های ۲۰۱۱ قطر تا امروز آخرین مصاف دو کشور مانده است. در گروه ۴ ایران و کره شمالی همگروه بودند و شنبه ۲۵ دی ۱۳۸۹ در دوحه، ایران با تک گل کریم انصاری‌فر به پیروزی رسید. افشین قطبی روی نیمکت بود و جواد نکونام کاپیتان تیم ملی و ایران با سه برد با اقتدار از گروه صعود کرد اما دریک چهارم به کره جنوبی باخت و حذف شد تا پرونده قطبی هم بسته شود.

حالا بعد از ۱۴ سال دوباره در آبان ماه و دوباره در مسیر رسیدن به جام جهانی، باید با کره شمالی بازی کنیم. به امید شانزدهمین برد…

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید