شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 281075 |
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۱ |
4 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم؛  یکی از مهم ترین مصادیق نبود امنیت شغلی در جامعه کارگری، بحث قراردادهای موقت و بی توجهی به قانون کار در هنگام عقد قراراداد با کارگر است. تا زمانی که اراده و حاکمیت کارفرما هنگام عقد قرارداد بر کارگر حکم فرما باشد و از مواد مختلف قانون کار در چارچوب […]

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم؛  یکی از مهم ترین مصادیق نبود امنیت شغلی در جامعه کارگری، بحث قراردادهای موقت و بی توجهی به قانون کار در هنگام عقد قراراداد با کارگر است. تا زمانی که اراده و حاکمیت کارفرما هنگام عقد قرارداد بر کارگر حکم فرما باشد و از مواد مختلف قانون کار در چارچوب منافع خود بهره ببرد، و هیچ تنبیهی برای تخلف کارفرما در قانون لحاظ نشود، امنیت شغلی کارگران با تهدیدات بسیاری مواجه است؛ چراکه هر زمان کارفرما تصمیم بگیرد به سادگی می تواند کارگر را به بهانه ها و دلایل مختلف اخراج یا تنبیه کند بدون آنکه لازم باشد در قبال این تخلف به کسی پاسخگو باشد.

بنابراین، تا زمانی که ورود و خروج نیروی کار اقتصاد کشور براساس اصول و استانداردهای قانونی صورت نگیرد، کارگر در هر بخشی هم که در حال فعالیت باشد، از امنیت شغلی لازم و کافی برخوردار نخواهد بود.

در اصلاح و رفع این نوع قراردادها نیز نقش اول و آخر را وزارت کار بر عهده دارد که فلسفه وجودی اش صیانت از نیروی کار است و موظف است هر چه سریعتر آیین نامه های مربوط به قانون کار را تصویب و کارفرماها را ملزم به رعایت آنها و ارائه قراردادها به وزارت کار کند تا زمینه سوء استفاده از نیروی کار از بین برود. در واقع شاید بتوان گفت مشکل اصلی در بحث قراردادهای موقت یا سفید امضاء خود دولت به عنوان بزرگترین کارفرما در کشور باشد که با عمل نکردن به قانون در مقابل حقوق کارگران فرصت سوء استفاده دیگر کارفرمایان را از نیروی کار فراهم آورده است.

با وجود آ‌نکه تعداد پرونده‌های شکایات کارگری و کارفرمایی در چند سال گذشته از روند رو به رشدی برخوردار نبوده، اما کاهشی هم نداشته است. کارشناسان بازار کار، عدم واریز حق بیمه و سنوات، عدم پرداخت دستمزد قانونی، نبود امنیت شغلی، اخراج و تعدیل توسط کارفرما، ازدیاد قراردادهای سفید و اوضاع نامساعد اقتصادی را در این زمینه مؤثر می‌دانند.

بسیاری از مشکلات کارگران زمانی بارز می شود که هیچ مدرکی برای اثبات شرایط کاری خود ندارند. اما آرمان خوشوقتی, کارشناس منابع انسانی درباره مسائل کارگران گفت: کارگران نگران نباشند، حتی اگر هیچکدام از این مدارک را نداشته باشند، زمانی که قرارداد کار را در محل کار امضا می کنند، با موبایل یک عکس از صفحه بگیرند همین تصویر می تواند خیلی راهگشا باشد.

وی بیان کرد: بسیاری از کارگران سوال می کنند «در شرکتی استخدام شدم اما نسخه ای از قرارداد کار را نمی دهند، چگونه ثابت کنم که در کارگاه کار کرده‌ام و اینکه میزان حقوقم را چگونه اثبات کنم؟»

کارشناس منابع انسانی گفت: کارگران با داشتن یک سری مستندات مثل صورتحساب بانکی که نشان دهد حقوق به حساب واریز شده یا کپی لیست بیمه، کارت شناسایی و نیز مکاتباتی که در طول اشتغال شده می توانند رابطه کاری خود را با کارفرما اثبات کنند اما یکی از مهمترین مدارکی که احتمالا بشود با آن استناد کرد، مدرک مربوط به معایانات بدو استخدام است.

آرمین خوشوقتی اظهار کرد: کارگران نگران نباشند، حتی اگر هیچکدام از این مدارک را نداشته باشند، در واقع زمانی که قرارداد کار را امضا می کنند، با موبایل یک عکس از صفحه بگیرند، همین تصویر می تواند خیلی راهگشا باشد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید