جمعه, ۲۸ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-17
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 284726 |
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۷ |
3 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بیستم آبان‌ماه امسال تا ششم آذرماه، به‌مدت حدود دو هفته خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده خانگی در سراسر کشور اعمال شد که دلیل آن کسری ذخایر سوخت مایع نیروگاهی به‌عنوان سوخت پشتیبان فصل سرد برای تولید برق بود. ششم آذرماه به‌دنبال حضور وزرای نفت و نیرو در مجلس، اعلام شد که […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بیستم آبان‌ماه امسال تا ششم آذرماه، به‌مدت حدود دو هفته خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده خانگی در سراسر کشور اعمال شد که دلیل آن کسری ذخایر سوخت مایع نیروگاهی به‌عنوان سوخت پشتیبان فصل سرد برای تولید برق بود.

ششم آذرماه به‌دنبال حضور وزرای نفت و نیرو در مجلس، اعلام شد که با افزایش گازرسانی به نیروگاه‌ها به میزان ۱۸۰ میلیون مترمکعب در روز و افزایش ارسال روزانه گازوئیل به نیروگاه‌ها به میزان ۵۰ میلیون لیتر، اعمال خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده، متوقف شد.

همان زمان نیز مسئولان وزارت نیرو شرط ادامه توقف خاموشی‌ها را تداوم تأمین مناسب سوخت نیروگاه‌ها اعلام کردند. به دنبال گسترش سرمای هوا و پایداری آن در نقاط مختلف کشور در هفته جاری، مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء به ۵۷۵ میلیون مترمکعب رسیده است.

غلامرضا کوشکی، رئیس مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور با اعلام اینکه مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء در روز ۱۲ آذرماه رکورد ۵۷۵ میلیون مترمکعب در روز را ثبت کرد، گفت: با توجه به ادامه سرما، هم‌وطنان مصرف گاز را مدیریت کنند.

کوشکی اظهار کرد: کاهش حدود ۱۰ درجه سانتیگرادی دمای هوا طی دو روز گذشته سبب مصرف ۶۸ درصدی تولید گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه این سرما تا پایان هفته ادامه دارد و بر اساس پیش‌بینی‌ها، احتمالاً مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء تا مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز نیز می‌رسد. از این‌رو، از هم‌وطنان درخواست می‌شود تا با مدیریت مصرف، شرکت ملی گاز ایران را در پایداری شبکه گاز همراهی کنند.

رئیس مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور با اشاره به افزایش ۶ درصدی مصارف طی این مدت و در تمامی بخش‌ها نسبت به کل تولید، گفت: این مسئله، موازنه بین تولید و مصرف را بر هم زده و متأسفانه تداوم آن، می‌تواند سبب افت فشار در برخی از سرشاخه‌ها شود.

کوشکی با بیان اینکه خوشبختانه تا این لحظه، هیچ خبری مبنی بر افت فشار یا قطعی گاز در هیچ‌یک از سرشاخه‌ها نداشتیم، تصریح کرد: تداوم این خوش‌خبری با توجه به ادامه سرما، تنها با همکاری هم‌وطنان در مدیریت مصرف گاز خواهد بود.

وی کاهش چشمگیر میانگین کلی دما در کشور را عامل مهم ازدیاد مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء عنوان کرد و گفت: از هم‌وطنان در سراسر کشور خواهش می‌کنیم با رعایت برخی نکات ساده اما کاربردی مانند شناسایی منافذ ورود سرما به منزل، تنظیم دمای بخش‌های مختلف منزل بر اساس کاربرد آن، تنظیم دمای وسایل گرمایشی در سطح استاندارد، پوشیدن لباس گرم و استفاده از پرده‌های ضخیم در منازل، ضمن تأثیرگذاری چشمگیر در کاهش مقدار هدررفت گاز در بخش خانگی، به شرکت ملی گاز ایران در حفظ جریان پایدار گاز برای تمامی بخش‌ها در اقصی نقاط کشور کمک کنند.

به گزارش تسنیم، با افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، گازرسانی به نیروگاه‌ها محدود شده و به زیر ۱۰۰ میلیون مترمکعب رسیده و نیروگاه‌ها در روزهای اخیر، تولید برق را با حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب سوخت گاز و بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت مایع تولید کرده‌اند.

افزایش مصرف سوخت مایع به ویژه گازوئیل در نیروگاه‌ها، در شرایطی که سطح ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها حدود ۳۳ درصد است، با وجود آنکه هنوز به روزهای پیک سرمایه زمستانه نرسیده‌ایم و پیش‌بینی می‌شود مصرف گاز در بخش خانگی بیش از این افزایش یابد و امکان تخصیص گاز بیشتر به نیروگاه‌ها میسر نشود، می‌تواند به‌ناپایداری تولید برق ناشی از کمبود سوخت بی انجامد و بار دیگر جداول خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده برق منتشر شود.

علاوه بر تلاش شبانه روزی کارکنان شرکت ملی گاز و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی برای تأمین پایدار و حداکثری سوخت کشور از جمله سوخت نیروگاهی و تلاش کارنان صنعت برق برای تولید و توزیع پایدار برق، صرفه‌جویی مصرف گاز و برق از سوی مردم می‌تواند مهمترین کمک را به تأمین پایدار برق و گاز، جلوگیری از افت فشار در شبکه سراسری گاز و جلوگیری از بازگشت خاموشی‌ها را داشته باشد.

شب گذشته پیک مصرف برق کشور به ۴۷ هزار و ۸۵۷ مگاوات رسید که نسبت به روز مشابه سال قبل، رشد ۷.۶ درصدی را نشان می‌دهد، که سهم مصرف خانگی حدود یک‌سوم این رقم است. مصرف گاز خانگی نیز نسبت به روز مشابه سال قبل رشدی در حدود ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد.

اگر مشترکان خانگی در سراسر کشور در مصارف برق و گاز این روزهای خود، ۲۰ درصد صرفه‌جویی داشته باشند، حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب در مصرف گاز و حدود ۳۰۰۰ مگاوات نیز در مصرف برق صرفه‌جویی می شود که با این اقدام، نه‌تنها احتمال بازگشت خاموشی‌ها منتفی می‌شود، بلکه احتمال بروز افت فشار در شبکه گاز نیز برای زمستان امسال منتفی شده و زمستان را بدون مشکل پشت سر خواهیم گذاشت.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید