پنجشنبه, ۲۷ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2025-01-16
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 285255 |
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۶ |
3 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بیست و ششمین نشست وزرای کشورهای صادر کننده گاز (GECF) از روز جمعه ۱۶ آذرماه با حضور هیات های کارشناسی در تهران آغاز شد و روز گذشته نیز نشست کارشناسی مجمع کشورهای صادرکننده گاز با حضور محمد حامل، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز، سید علی‌محمد موسوی، معاون امور بین‌الملل […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بیست و ششمین نشست وزرای کشورهای صادر کننده گاز (GECF) از روز جمعه ۱۶ آذرماه با حضور هیات های کارشناسی در تهران آغاز شد و روز گذشته نیز نشست کارشناسی مجمع کشورهای صادرکننده گاز با حضور محمد حامل، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز، سید علی‌محمد موسوی، معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت و جمعی از نمایندگان هیئت‌های شرکت کننده در اجلاس وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تهران برگزار شد.

طبق گفته وزیر نفت، در بیست و ششمین نشست به موضوع های مختلف در حوزه تجارت گاز و مباحث مربوط به افزایش تولید در عرصه کشورهایی که قابلیت تولید دارند و مباحثی از این دست پرداخته شده است.

امروز بیست‌وششمین نشست وزیران مجمع کشورهای صادر کننده گاز در تهران برگزار می‌شود و بیانیه پایانی و جمع‌بندی نشست‌های کارشناسی دو روز گذشته در تهران، اعلام خواهد شد.

این اجلاس ۱۲ عضو اصلی دارد که از این تا ۷ وزیر در تهران حضور دارند و بقیه کشورها در حد معاونان وزرا در نشست این نشست هستند.

بر اساس پژوهشی که توسط پژوهشکده مطالعات انرژی مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی انجام شده است، تا سال ۲۰۵۰ میلادی، گاز همچنان به‌عنوان یک سوخت پاک و قابل رقابت ازلحاظ قیمت در سبد سوختی جهان با سهم ۲۸ درصد نقشی بسزا بازی خواهد کرد. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۵۰ تولید و مصرف گاز طبیعی به بیش از ۵۹۰۰ میلیارد مترمکعب در سال افزایش خواهد یافت.

در این راستا، منطقه آسیا ـ اقیانوسیه با توجه به ظرفیت مصرف عظیم آن به بزرگترین مصرف‌کننده گاز تبدیل خواهد شد و مصرف آن تا سال ۲۰۵۰، به ۱۶۶۰ میلیارد مترمکعب خواهد رسید، همچنین پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که بیشترین سهم افزایش تولید گاز طبیعی در جهان، مربوط به کشورهای روسیه، ایران، قطر و ترکمنستان خواهد بود،

بر این اساس نقش و جایگاه مجمع کشورهای صادرکننده گاز به‌عنوان نهادی بین‌المللی در نقش‌آفرینی بازار، به‌ویژه برای ایران به‌عنوان دارنده دومین ذخایر عظیم گازی جهان، از اهمیتی ویژه برخوردار است، ازاین‌رو نحوه عملکرد و تعاملات کشور در این حوزه و نحوه نقش‌آفرینی به‌عنوان بازیگری فعال در حوزه دیپلماسی گازی، در جهت منافع ملی و امنیت کشور تأثیرگذار خواهد بود.

کشورهای عضو GECF دارندگان بزرگترین ذخایر گازی جهان هستند و نقش اثرگذاری را در تجارت روزانه گاز  جهان ایفا می‌کنند، ایران نیز جزو ۲۰ کشور اول صادرکننده گاز در جهان است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید