به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، حسین اصغری درباره وضعیت تولید و عرضه هندوانه شب یلدا اظهار داشت: هندوانه به عنوان دومین میوه پرمصرف دنیا پس از موز در سبد غذایی مردم ایران نقش مهمی دارد و یکی از بهترین میوهها برای مصرف در جمعهای خانوادگی یلدایی است. وی […]
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، حسین اصغری درباره وضعیت تولید و عرضه هندوانه شب یلدا اظهار داشت: هندوانه به عنوان دومین میوه پرمصرف دنیا پس از موز در سبد غذایی مردم ایران نقش مهمی دارد و یکی از بهترین میوهها برای مصرف در جمعهای خانوادگی یلدایی است.
وی اظهار داشت: به دلیل شرایط اقلیمی مناسب کشور هر ساله این محصول در پاییز و زمستان با استفاده از آب سبز و روشهای سنتی در مناطق جنوبی کشور بخصوص استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان کشت و به بازارهای مصرف داخلی و خارجی عرضه میشود.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی با بیان این که سال گذشته بالغ بر ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن هندوانه در سطحی حدود هفت هزار و ۸۰۰ هکتار کشت شده بود، خاطرنشان کرد: سال گذشته ۳۸۳ هزار تن هندوانه کشت پاییزه در ایام یلدا به بازار عرضه شد.
وی افزود: به استناد آمار منتشر شده میزان صادرات این محصول تا پایان آبان ماه ۱۴۰۳ معادل ۵۹۸ هزار تن به ارزش ۱۴۸ میلیون دلار بوده که نسبت به سال گذشته حدود ۳۶۰ هزار تن کاهش را نشان میدهد.
اصغری تصریح کرد: با توجه به اهمیت آب، برنامهای برای افزایش سطح و تولید هندوانه در کشور نداریم بلکه رعایت الگوی کشت و پرهیز از بالا بردن سطح زیرکشت این محصول به کشاورزان تاکید میشود.
وی اظهار داشت: با بهرهگیری از روشهای جدید کشت به خصوص نشاکاری و استفاده از مالچ و روشهای آبیاری جدید عملکرد هندوانه کشور به بیش از ۴۱ تن خواهد رسید.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: بیشترین سهم تولید کشور در سال مربوط به استانهای جنوبی در فصلهای پاییز و زمستان است که از آب سبز باران استفاده میشود.
انتهای پیام/