به گزارش ادراک خبر به نقل از خبرگزاری فارس، نشست بررسی تخصصی ساختار سیاسی مجلس به مناسبت سالروز تشکیل اولین مجلس شورای اسلامی با حضور جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی توسط بسیج دانشجویی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. * باید برخی از اختیارات به مسئولین منطقهای سپرده شود روح الله ایزدخواه نماینده مردم تهران […]
به گزارش ادراک خبر به نقل از خبرگزاری فارس، نشست بررسی تخصصی ساختار سیاسی مجلس به مناسبت سالروز تشکیل اولین مجلس شورای اسلامی با حضور جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی توسط بسیج دانشجویی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
* باید برخی از اختیارات به مسئولین منطقهای سپرده شود
روح الله ایزدخواه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان اینکه ورود تشکل های مهندسی به مباحث حکمرانی را مناسب و سازنده می دانم، گفت: بحث راهبردهای منطقه محور نمایندگان مجلس همزمان که ضررهای زیادی دارد اما نیازمندیهایی نیز نسبت به آن هست.
وی افزود: یکی از مواردی که باعث این موضوع میشود تبعیض در زمینه رشد و توسعه مناطق کشور است و این فرهنگ باعث ایجاد این نوع گفتمان در بین مردم برای انتخاب نماینده است. مورد دیگر نامشخص بودن مسئول توسعه منطقه بین مسئولین است.
ایزدخواه افزود: در مسائل تصمیم گیری نظام شورایی را مناسب میدانم اما در مسایل اجرایی بسیاری از این شوراها سازنده نیست.
این نماینده مجلس تاکید کرد: ما ساختار هایی را وارد کشور کردیم اما ترتیب سیر ساختاری آن همچنان بر طبق روش های سنتی پیش می رود.
ایزخواه همچنین گفت: باید برخی از اختیارات به مسئولین منطقهای سپرده شود.
* باید قانون نظارت بر فعالیت نمایندگان اصلاح شود
حسن شجاعی نماینده زنجان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: مداخله نمایندگان در مسائل منطقهای گاهی اوقات سازنده و گاهی اوقات مخرب است.
وی افزود: مقایسههایی که مردم بین نمایندههای ادوار و حتی بین شهری میکنند باعث ایجاد توقعات مختلف و گاهی اوقات منطقهای میشود بطوری که نمایندهای که از لحاظ کشوری پیشرو باشد اما از لحاظ منطقه ای وقت زیادی نگذارد از نظر مردم با دستاورد ضعیف شناخته می شود.
شجاعی تاکید کرد: من خودم نماینده یک بخش کوچک هستم و مشاهده می کنم در منطقه من مقام مسئولی جز نماینده مجلس برای مراجعه مردمی نیست.
وی با اشاره به برخی مشکلات در عرصه قانونگذاری و مجلس گفت: تا زمانی که منطقهای انتخاب می کنیم اما کشوری مسئولیت گذاری می کنیم این مسائل وجود دارد.
شجاعی تاکید کرد: باید قانون نظارت بر فعالیت نمایندگان اصلاح شود و بتوانیم برای نمایندگان ماموریت های محلی تعریف کنیم.
* وظیفه تشکل های دانشجویی درخواست اصلاح ساختار انتخاباتی و سیاسی کشور است
محسن دهنوی نماینده تهران مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: مردم چون در شهرستان هیچ مقام مسئولی را به جز نماینده مجلس پیدا نمی کنند به او مراجعه می کنند. به طور طبیعی وقتی نماینده های شهر های کوچک تر با جمعیت حدود ۲۰ هزار نفره دغدغه ی همان شهر را دارد. به همین منوال نماینده های شهر های بزرگ مثل تهران مشهد و… بیشتر با مسائل کشوری می پردازند تا نماینده های شهر های کوچک.
وی افزود: در شهر های بزرگ مانند تهران معمولا لیست ها سی هیچ پیروز میشوند در حالی که سر لیستِ لیست دیگر مثلا ۵۰۰ هزار رای آورده و از نظر ۵۰۰ هزار نفر شایستگی نمایندگی پیدا کرده اما در بعضی شهر ها نماینده ها تنها ۲۰ هزار رای و کمتر دارند.
این نقص سیستم انتخاباتی کشور است
دهنوی تصریح کرد: وابستگی بسیار زیاد نمایندگان به رایهای محلی در نبود نهادهای مسئول محلی از مشکلات ماست. تا زمانی که ما اصلاح ساختار انتخاباتی و سیاسی را نداشته باشیم نمی توانیم خواستار یک تحول عظیم باشیم. یک نمایندهای را تصور کنید که قبل از نماینده شدن مدیر مدرسه بوده است باید بیاید در زمینه بودجه کل کشور نظر بدهد. این نماینده اطلاعاتش کجاست کجا آموزش دیده کجا پرورش یافته است. وزیری که مدیر مجموعه ۲۰ نفری بوده و تا به حال چک ۱ میلیاردی نکشیده حالا سالی ۱۰۰ هزار میلیارد چک می کشد. نه ساختار سیاسی می شناسند و نه قانون ولی الان مسئولیت های سنگین دارند. کشور چگونه تصمیم گیرنده های ارشد را تربیت می کند.
وی گفت: یا باید ساختار انتخاباتی خود را کامل تغییر دهیم یا با ساختار فعلی باید فضای حزبی را حاکم کنیم. اگر این چنین باشد دولت ها و مجلس ها می آیند و می روند اما هیچ کس مسئولیت نمی پذیرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه شرایط فعلی انتخاب افراد صالح را به خطر می اندازدف اظهار داشت: این روش خود قدرت دهنده به جریان پوپولیست است. دولتها و مجلس ها به خاطر خطر انتخاب دوباره نشدن دست به اصلاحات بنیادی و اساسی نمیزنند.
وی گفت: وظیفه تشکل های دانشجویی درخواست اصلاح ساختار انتخاباتی و سیاسی کشور است.