شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 46550 |
تاریخ انتشار : ۰۳ تیر ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۶ |
99 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

سیامک سمیعی افزود: مدیریت هزینه تمام شده خدمات آزمایشگاهی اولویت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تجمیع منابع و ایجاد شبکه‌های آزمایشگاهی پزشکی مهم‌ترین راهبرد آن است. وی که در اجلاس معاونان درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور سخن می‌گفت، ادامه داد: شبکه‌های آزمایشگاهی پزشکی مجموعه‌ای متشکل از آزمایشگاه‌های مراکز درمانی، بهداشتی، پژوهشی و […]

سیامک سمیعی افزود: مدیریت هزینه تمام شده خدمات آزمایشگاهی اولویت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تجمیع منابع و ایجاد شبکه‌های آزمایشگاهی پزشکی مهم‌ترین راهبرد آن است.

وی که در اجلاس معاونان درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور سخن می‌گفت، ادامه داد: شبکه‌های آزمایشگاهی پزشکی مجموعه‌ای متشکل از آزمایشگاه‌های مراکز درمانی، بهداشتی، پژوهشی و آموزشی هستند که از دسترسی عادلانه و منطقی به خدمات آزمایشگاهی با کیفیت، معتبر، بهنگام و اقتصادی و سایر فعالیت‌های آزمایشگاهی مورد نیاز نظام سلامت، در هر جا و هر زمان که لازم باشند، اطمینان می‌دهد.

سمیعی اظهار کرد: علاوه بر تجمیع منابع و ایجاد شبکه‌های آزمایشگاهی در بخش دولتی و خصوصی، مدیریت بهره برداری از خدمات آزمایشگاهی برای کاهش تجویز خدمات غیرضروری، اصلاح نظام تعرفه گذاری خدمات تشخیصی آزمایشگاه پزشکی، خرید راهبردی خدمات و زنجیره تامین، سطح بندی تخصصی خدمات در آزمایشگاه‌های پزشکی و کنترل بازار وسایل تشخیص آزمایشگاه پزشکی در ارتقای مدیریت هزینه‌های سلامت موثر موثر هستند.

افزایش روزانه آزمایش کووید۱۹ از ۲۵ به ۵۰ هزار

رییس آزمایشگاه مرجع سلامت یادآور شد: با بهبود زیرساخت‌های تشخیصی، ظرفیت پاسخ شبکه آزمایشگاه تشخیص مولکولی کووید۱۹ در دوران کرونا، از ۲۵ هزار آزمایش در روز به بیش از ۵۰ هزار آزمایش در یک شیفت کاری افزایش پیدا کرد. همچنین با توسعه گام به گام، ولی سریع ظرفیت‌های این شبکه امکان شناسی واریانت‌های جدید و تعیین سهم واریانت‌های مختلف در مقاطع زمانی و دیده وری سایر عوامل سندرم‌های تنفسی ایجاد شد.

وی افزود: برنامه عملیاتی آزمایشگاه مرجع سلامت در سال ۱۴۰۱ که مبتنی بر راهبرد‌های حوزه درمان ۱۴۰۱ – ۱۴۰۴ است در راستای تقویت، بازسازی و توسعه خدمات تشخیصی، درمانی در شبکه بهداشت و درمان کشور انجام خواهد شد و در این برنامه عملیاتی تلاش می‌شود ضمن ایجاد شبکه‌های آزمایشگاهی پزشکی معاونت‌های درمان در کلیه دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی، ساختار، عملکرد و الگوی ارائه خدمات آزمایشگاهی ارتقا یابد.

 سمیعی گفت: برنامه عملیاتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تشکیل شبکه‌های آزمایشگاهی درمان و بهداشت در سال ۱۴۰۱، هم اکنون از فرصت و ظرفیتی که دولت سیزدهم در قالب پروژه پاسخ ایران به فوریت کووید۱۹ (ICERP۲) فراهم کرده بهره می‌برد و در حال انجام است.

وی تاکید کرد: پروژه ICERP۲ متمرکز بر طراحی و ایجاد شبکه آزمایشگاهی، پزشکی دانشگاه‌های کشور با توجه به شرایط پساکروناست و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی با توجه به ارسال اطلاعات مربوط به آزمایشگاه مرجع خود، برای تاسیس شبکه هایشان اطلاعات گنجینه نیروی انسانی شامل مسئول فنی و کارکنان فنی، تجهیزات دستگاهی کلیدی، فهرست خدمات آزمایشگاهی قابل انجام در هر یک از مراکز شبکه آزمایشگاهی برحسب سطح بندی خدمات، ساز و کار ارجاع بین آزمایشگاهی نمونه بالینی و نقشه خدمت را در اختیار معاونت درمان خواهند گذاشت.

وی اضافه کرد: ایجاد شبکه آزمایشگاهی دانشگاه نه تنها قابلیت توسعه کمّی و کیفی خدمات روتین و تخصصی آزمایشگاهی را در بخش دولتی و برای بیماران بستری و سرپایی که به مراکز دولتی مراجعه می‌کنند ایجاد می‌کند، بلکه امکان اجرای برنامه مهار مقاومت میکروبی با تولیت بیمارستان و افزایش آزمایش‌های تشخیص مولکولی برای شناسایی سریع و مقابله با تهدیدات زیستی را فراهم می‌کند.

وی افزود: مدیریت ارشد دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی بدون تردید، شرایطی را فراهم خواهند کرد تا از اعتمادی که دولت با سرمایه گذاری در نظام آزمایشگاهی نشان داده و همچنین از فرصت‌هایی که این شبکه و آزمایشگاه مرجع برای ارائه خدمت ایجاد می‌کند، به طور همزمان برای بهبود آموزش و پژوهش در حوزه آزمایشگاه پزشکی نیز حداکثر استفاده را داشته باشند.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!