یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-24
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 51124 |
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۳ |
101 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش ادراک خبر، رئیس جمهور ترکیه شبانگاه شنبه به وقت تهران گفت که آنکارا مصمم است تلاش‌های دیپلماتیک خود را تا زمانی که صلح بین روسیه و اوکراین برقرار شود، ادامه دهد. به گزارش خبرگزاری «آناتولی»، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه طی سخنانی در استان «قیصریه» گفت که توافقنامه صادرات غلات اوکراین که […]

به گزارش ادراک خبر، رئیس جمهور ترکیه شبانگاه شنبه به وقت تهران گفت که آنکارا مصمم است تلاش‌های دیپلماتیک خود را تا زمانی که صلح بین روسیه و اوکراین برقرار شود، ادامه دهد.

به گزارش خبرگزاری «آناتولی»، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه طی سخنانی در استان «قیصریه» گفت که توافقنامه صادرات غلات اوکراین که در استانبول امضا شد یک موفقیت مهم بود.

وی افزود که ترکیه در تلاش برای غلبه بر بحران جهانی غذا سهم قابل توجهی ایفا می‌کند.

این در حالی است که منابع خبری روز شنبه از حمله موشکی به بندر اودسا واقع در مجاورت دریای سیاه و دو زیرساخت‌ ترابری در این شهر خبر دادند.

فرماندهی جنوبی اوکراین بدون اشاره به خسارات یا کشته‌های این حمله اعلام کرد دو موشک به زیرساخت‌های بندر اودسا برخورد کرده و دفاع هوایی اوکراین دو موشک دیگر را سرنگون کردند.

مقام‌های اوکراینی، مدعی هستند که روسیه پشت حمله به شهر بندری اودسا است. سخنگوی وزارت امور خارجه اوکراین در واکنش به تداوم حملات روسیه، آن را به «تف کردن» رئیس جمهور روسیه به صورت دبیرکل سازمان ملل و رئیس جمهور ترکیه تشبیه کرد.

این مقام اوکراینی با اشاره به توافق روز گذشته روسیه و اوکراین برای از سر گرفته شدن صادرات غلات به میانجی‌گری ترکیه و سازمان ملل گفت: «۲۴ ساعت طول نکشید که روسیه حملات موشکی علیه اودسا را انجام داده و قول خود را زیر پا گذشته و تعهدات خود در مقابل سازمان ملل و ترکیه را تحت الشعاع قرار داد.»

«حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه عصر شنبه اعلام کرد که مسکو به آنکارا خبر داده که این کشور هیچ ارتباطی با بمباران شهر بندری اودسای اوکراین ندارد. وی در ادامه گفت که ترکیه از تاثیر بمباران شهر بندری اودسا بر توافقنامه صادرات غلات نگران است.

کشورهای غربی بارها مسکو را برای بستن بنادر اوکراین و عدم امکان ارسال غلات اوکراین سرزنش کرده اند. مسکو نیز پاسخ داده، اگر کی‌یف بنادر خود را از مین پاک کند، عبور امن محموله های غلات را تضمین خواهد کرد.

اوکراین یکی از تولیدکنندگان عمده محصولات کشاورزی است که از زمان درگیری با روسیه نمی تواند غلات خود را صادر کند و حدود ۲۲ تا ۲۵ میلیون تن غله در حال حاضر در بنادر این کشور گیر کرده است.

اوایل خرداد ماه،  «ولادیمیر پوتین»  رئیس جمهور روسیه در گفت‌وگوی تلفنی با سران فرانسه و آلمان  گفت: «روسیه مایل است تا در مورد راه هایی امکان‌پذیر ساختن از سرگیری ارسال محموله های غلات اوکراین از بنادر واقع در دریای سیاه گفت‌وگو کند.»

روسیه و اوکراین تقریباً تأمین یک سوم گندم جهان را در اختیار دارند، درحالی که روسیه صادرکننده اصلی کود شیمیایی و اوکراین صادرکننده بزرگ ذرت و روغن آفتابگردان در جهان هستند.

.

 

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!