شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 52041 |
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۰:۴۶ |
117 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت گفت: بار‌ها گفته شده است که بیماری کرونا تا مدت‌ها در جهان باقی خواهد ماند. ممکن است در مقاطعی شدت و ضعف پیدا کند، اما مانند ویروس آنفولانزا تا مدت‌ها وجود خواهد داشت. او گفت: به طور متوسط باید بیش از ۶۰ درصد در کشور‌ها واکسیناسیون صورت گیرد، اما در برخی […]

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت گفت: بار‌ها گفته شده است که بیماری کرونا تا مدت‌ها در جهان باقی خواهد ماند. ممکن است در مقاطعی شدت و ضعف پیدا کند، اما مانند ویروس آنفولانزا تا مدت‌ها وجود خواهد داشت.

او گفت: به طور متوسط باید بیش از ۶۰ درصد در کشور‌ها واکسیناسیون صورت گیرد، اما در برخی از کشور‌ها مانند کشور‌های آفریقایی این عدد ۶ تا ۷ درصد است لذا انتشار سویه‌های کرونا نیز از این کشور‌ها صورت می‌گیرد.

به گفته عین اللهی سویه جدید امیکرون که حدود ۱۸ برابر انتشار بیشتری نسبت به سویه‌های گذشته دارد نیز وارد کشور ما شده و این ویروس به خصوص در افراد سالمند و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند بیشتر تحت تاثیر کرونا و امیکرون قرار می‌گیرند.

او گفت : یکی از مشکلات جهانی ساده انگاری درباره این همه گیری است و احساس می‌شود مردم از محدودیت‌ها خسته شدند و این مسئله نیز دلیلی برای انتشار کرونا است.

وزیر بهداشت گفت: امروزه هر سرما خوردگی را باید مشکوک به امیکرون بدانیم، اگر کسی احساس مریضی دارد در مهمانی‌های جمعی شرکت نکند و باعث بیماری افراد دیگر نشود. بعضا دیده شده که یک شخص باعث بیماری تعدادی بسیاری از افراد در مهمانی‌های ساده شده است.

عین اللهی گفت: اکنون در موج هفتم هستیم هنوز به قله نرسیده ایم و بنابر این  مردم در این شرایط باید بیشتر احتیاط کنند.ایمنی واکسن همیشگی نیست و آنتی بادی واکسن‌ها تا مدتی می‌تواند در مقابل کرونا مقاومت کند و به همین دلیل به همه مردم توصیه می کنیم که  دز یاد آور را در سال کنونی تزریق کنند و ایمنی بدن خود را افزایش دهند.زمانی که وضعیت به قرمز نزدیک می‌شود تمامی رعایت‌ها و شیوه نامه‌ها باید بیشتر شود.

او گفت:خواهش من از تمامی والدین این است که تمامی بچه‌های بالای ۱۲ سال بار دیگر دز یاد آور واکسن خود را دریافت کنند و این موضوع در باره دانشجویان نیز صدق می‌کند و امیدواریم آن‌ها نیز برای دریافت واکسن‌های خود اقدام کنند.

عین اللهی درباره ذخیره واکسن‌های کرونا گفت: از آذر سال گذشته هیچ واکسنی را وارد نکرده ایم. اکنون در کشور به اندازه کافی واکسن ذخیره شده است و انواع واکسن را در کشور داریم و وضعیت خوبی را از این نظر پشت سر می‌گذاریم.از زمانی که ورود موج هفتم را احساس کردیم، مراکز واکسیناسیون را افزایش دادیم و اکنون نیز متناسب با مراجعه مردم مراکز را افزایش می‌دهیم.

او افزود: افرادی که سرما خورده هستند و علائمی دارند نباید واکسن بزنند و تنها افرادی که هیچ گونه علائم ویروسی ندارند باید برای دریافت واکسن اقدام کنند.

وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر بالای ۱۰۰ هزار تخت را برای همه گیری کرونا اماده کردیم، اما اکنون ظرفیت خالی فراوانی داریم.

او ادامه داد: یکی از برنامه‌های ما ایجاد عدالت برای تمامی مردم است و در بعضی نقاط میزان بهرمندی مردم از مراکز بهداشتی خوب و در بعضی نقاط چندان مناسب نیست. در شمال شهر تهران عمده مراکز بهداشتی قرار دارند و در جنوب تهران بالعکس و این موضوع نابرابری است و در تمامی کشور نیز به همین شکل است.

عین اللهی افزود: در دولت سیزدهم با حدود ۲ هزار میلیارد تومن توانستیم ۱۰ هزار تخت و ۷۹ هزار مرکز خدمات درمانی را تجهیز کنیم که رکوردی بسیار عالی است.

او افزود: در جهت نیرو‌های انسانی نیز در برنامه‌های ما است به نیرو‌های خود را به مکان‌هایی بفرستیم که کمتر نیرو‌ها در آن جا حصور دارند.
امسال در رشته پزشکی ۲۰ درصد افزایش ظرفیت داریم که آن را به بومی‌های هر شهر اختصاص دادیم.

عین اللهی گفت: از مسائل مهم که در کشور ما باید به آن اهمیت داد مسئله پیشگیری و درمان است خداروشکر در اکثر نقاط کشور مراکز بهداشت و سلامت وجود دارد و می‌توان گفت یکی از بهترین شبکه‌های بهداشت را در جهان را کشور ما دارا است.

وزیر بهداشت در ادامه گفت: تمهیداتی را پیش بینی کردیم که افرادی که در مناظق محروم هستند درآمد‌های بهتری کسب کنند. برای آن که بتوانیم ماندگاری افراد را در شهر‌های کم درآمد بیشتر کنیم باید کار‌های زیادی انجام داد که بعضی از آن‌ها وظیفه استانداری‌ها است و آن‌ها باید کمک کنند تا افراد در شرایط بهتری بتوانند در شهر‌های محروم فعالیت کنند.

عین اللهی درباره طرح دارویار گفت: طرح دارو یار نتیجه زحمات تعداد زیادی از دانشمندان جوان ما است که ماه‌ها روی آن کار شده است و قبل از اجرا تمام تمهیدات را انجام داده اند و طرحی است که تمامی مشکلات و سود‌های آن دیده شده است.منتهی این طرح در صورتی می‌توان موفقیت آمیز باشد که بحث بیمه‌ای قوی پشت آن باشد.

وزیر بهداشت  گفت: همه ایرانیان در قالب طرح دارویاری بیمه هستند لذا راه ورود به طرح دارویار و استفاده از مزایای آن تحت پوشش بیمه بودن است.با اجرای طرح دارویار بیمارستان‌ها به تیتک متصل شدند.

او گفت:سازمان برنامه بودجه ۴ هزار میلیارد تومان در ابتدای طرح دارویار تخصیص داد که ٢ هزار میلیارد پرداخت شده و تا پایان هفته ٢ هزار میلیارد تومان دیگر پرداخت می‌شود.ارز ترجیحی داروهای وارداتی قطع نخواهد شد.طرح دارویار برای تشویق و شکوفایی تولید داخل بوده است.

او ادامه داد: در تمامی دنیا بهترین خدمات سلامت توسط بیمه‌ها انجام می‌شود و حرکت ما باید تنها به سمت تقویت بیمه‌ها باشد و بر این اساس حدود ۶ میلیارد تومان به بیمه‌های برای پوشش سه دهک اول اختصاص داده شده است.

او گفت:لازمه اجرایی شدن این طرح همگانی کردن بیمه برای مردم کشور است و به همین دلیل برای مدت ۳ ماه آن افرادی که بیمه نبودند را نیز بیمه کردیم تا در این مدت این افراد نیز به مراکز مشخص شده مراجعه کنند و مشکلات بیمه‌ای خود را حل کنند.راه ورود از طرح دارویار استفاده از بیمه‌ها است.

به گفته وزیر بهداشت مصوبه جدید این است که افراد می‌توانند بدون مراجعه به پزشک تا ۲ بار نسخه قبلی خود را دریافت کنند و حدود ۱۰۰ قلم از دارو‌های او تی سی و ۳۳۶ مورد از دارو‌های پر مصرف را وارد طرح دارویار کردیم.

عین اللهی گفت: برای آن که به دارو خانه‌های طرف قرار داد اطمینان خاطر دهیم برای دریافت مبالغ دریافتی خود در شروع طرح سازمان برنامه بودجه تعهد کرد که ۴ هزار میلیارد تومان بدوجه اختصاص دهد که در هفته گذشته نیز نصف این مبلغ پرداخت شده و ما بقی آن نیز در هفته کنونی پرداخت خواهد شد.نکته خوب دیگر استفاده از سیستم تیتک است و اکنون بابت این سیستم در وضعیت خوبی قرار داریم. اکنون باید به سمتی حرکت کنییم که در آینده بسیاری از مشکلات مردم را بیمه‌ها بتوانند پوشش دهند.

عین اللهی گفت: بحث اصلی مدیریت منابع است. متاسفانه با تخصیص ارز ترجیهی حجم زیادی از دارو‌های تولید شده قاچاق می شد و به صورتی که ما به جای ۸۰ میلیون جمعیت ۴۰۰ میلیون را پوشش می‌دادیم. اما اکنون با مدیریت منابع خود مقابل قاچاق ایستادیم و انشالله بتوانیم خدمات خوبی به مردم دهیم و هزینه‌های پرداختی مردم را کاهش دهیم.

او گفت: تنها راهکار ما برای کم کردن هزینه از جیب مردم بیمه‌ها هستند و باید به سمت قوی کردن بیمه‌های حرکت کنیم.

به گفته عین اللهی در دنیا میزان متوسط دارو در نسخه‌ها یک و نیم قلم است، اما در کشور ما ۳ قلم است و باید به سمتی حرکت کنیم که دارو را به اندازه برای مردم تجویز کنیم.

او افزود :شرکت‌های داروسازی توانمندی داریم، اما با مدیریت‌های اشتباهی که در گذشته داشتیم نتوانستیم توانمدی خود را نشان دهیم و ارز ترجیهی نیز مشکلات را برای این شرکت‌ها بیشتر کرد.

به گفته وزیر بهداشت حدود ۹۲ تا ۹۸ درصد دارو‌های ما تولید داخل است و بایستی به آن‌ها کمک کرد و باید به سمتی روی که در هیچ دارویی کمبود نداشته باشیم.در ارتباط با دارو‌های وارداتی که مجبور به وادر کرد آن هستیم، چون قیمت‌های بالایی را داشته به هیچ وجه تغییری در ارز ترجیهی آن نمی‌دهیم و بیمه‌های نیز آن را پوشش می‌دهند.

وزیر بهداشت درباره تمهیدات وزارت بهداشت برای اربعین حسینی گفت: اولین توصیه ما به مردم برای حضور در اجتماعات ماه محرم و سفر اربعین دریافت دز یادآور واکسن کرونا است و تزریق واکسن بسیار مهم است.

او گفت: با توجه به گرمای شدیدی که وجود دارد به مسافرین اربعین توصیه می‌کنیم در شب‌ها حرکت کنند و در گرمای شدید روز از راهپیمایی خودداری کنند. آمادگی کامل در مراکز درمانی ما در استان‌هایی که سفر اربعین از آن می‌گذرد وجود دارد و ما آمادگی کامل را برای خدمت رسانی به مرد کشورمان چه در ایران و چه در خارج از مرز خواهیم داشت.

او گفت: هر کدام از افرادی که افتخار خدمت در مراسم اربعین را داشته باشند سفر آن‌ها ماموریت حساب می‌شود و کادر سلامت را نیز تشویق می‌کنیم که همراه مردم در این سفر حضور داشته بانشد و نیاز‌های مردم عزیز را بر طرف کنند.

وزیر بهداشت در پایان گفت:برنامه خود را به عنوان عدالت و تعالی سلامت نوشته ایم که به صورت مرحله‌ای در حال انجام است. در حوزه پژوهشی به دنبال گسترش شرکت‌های دانش بنیان هستیم. چیزی حدود ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی در کشور داریم و به دنبال کاربردی‌تر شدن این مراکز هستیم. در حوه‌های اموزشی نیز برنامه‌های مفصلی داریم.البته یکی از کار‌های مهمی که به دنبال آن هستیم بحث جوانی جمعیت است و برنامه‌هایی برای تشویق مردم برای این امر داریم.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!