پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-21
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 52976 |
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۱ |
125 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

ناسا به تازگی تصویری از خورشید در صفحه اینستاگرام خود به انتشار گذاشته است. به گزارش ادراک خبر، ناسا در توضیح این تصویر نوشت: این تصویر که از ترکیب تصاویر آرایه‌ی تلسکوپ طیف‌سنجی هسته‌ای به اختصار انگلیسی نیوستار(NuSTAR) و تصویری از رصدخانه پویایی‌شناسی خورشید(SDO) ایجاد شده است، خروج پرتوهای ایکس از خورشید ما را نمایش […]

ناسا به تازگی تصویری از خورشید در صفحه اینستاگرام خود به انتشار گذاشته است.

به گزارش ادراک خبر، ناسا در توضیح این تصویر نوشت: این تصویر که از ترکیب تصاویر آرایه‌ی تلسکوپ طیف‌سنجی هسته‌ای به اختصار انگلیسی نیوستار(NuSTAR) و تصویری از رصدخانه پویایی‌شناسی خورشید(SDO) ایجاد شده است، خروج پرتوهای ایکس از خورشید ما را نمایش می‌دهد.

رصدهای نیوستار، تشعشعات خورشیدی پر انرژی را با قدرت‌های گوناگون در رنگ‌های سبز و آبی نشان می‌دهد در حالی که رصدخانه پویایی‌شناسی خورشید موادی که دمای کمتری دارند را در جو خورشید به رنگ قرمز نمایان می‌کند. رنگ سبز در این تصویر نشان دهنده انرژی‌های بین دو تا سه کیلوالکترون ولت است و رنگ آبی نمایانگر انرژی‌های سه تا پنج کیلوالکترون ولت است. این پرتوهای ایکس پرانرژی از گازهایی که تا دمای بیش از سه میلیون درجه گرم شده‌اند نشات می‌گیرد.

نیوستار و رصدخانه پویایی‌شناسی خورشید به اخترشناسان کمک می‌کنند تا خورشید را به روش‌های گوناگونی مطالعه کنند.

نیواستار که یک تلسکوپ پرتو ایکس فضایی ناسا است در محدوده سه تا ۷۹ الکترون ولت کار می‌کند. این تلسکوپ با موفقیت در سال ۲۰۱۲ پرتاب شد. این تلسکوپ اکنون در دهمین سال فعالیت خود به سر می‌برد. نیوستار که جهان را در طیف پرتو ایکس پرانرژی مشاهده می‌کند امکان نقشه‌برداری از ریزشراره‌های(microflares) روی سطح خورشید را دارد. در مقابل آن رصدخانه پویایی شناسی خورشید با مطالعه اتمسفر خورشید و میدان مغناطیسی آن به ما در نظارت بر اثر خورشید بر زمین و فضای نزدیک به زمین کمک می‌کند.

این تلسکوپ فضایی در سال ۲۰۱۰ به فضا پرتاب شد. در ابتدا قرار بود طول ماموریت این تلسکوپ پنج سال باشد اما در ماه فوریه سال ۲۰۲۰ تصمیم بر آن شد که ماموریت این کاوشگر خورشیدی تا سال ۲۰۳۰ تمدید شود.

ثبت تصویری خیره‌کننده از خورشید با ۲ تلسکوپ ناسا

انتهای پیام

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!