بهرام عین اللهی گفت: سال گذشته در همین زمان در بالاترین اوج همه گیری رونا بودیم و روزانه ۵۰ هزار مراجعه کننده و بیش از ۷۰۰ مورد مرگ و میر داشتیم. کارکنان وزارت بهداشت بسیار فدارکاری کردند و ۳۰۰ شهید از مدافعان سلامت تقدیم کشور کردیم. او گفت: سال گذشته مردم خانه نشین بودند و […]
بهرام عین اللهی گفت: سال گذشته در همین زمان در بالاترین اوج همه گیری رونا بودیم و روزانه ۵۰ هزار مراجعه کننده و بیش از ۷۰۰ مورد مرگ و میر داشتیم. کارکنان وزارت بهداشت بسیار فدارکاری کردند و ۳۰۰ شهید از مدافعان سلامت تقدیم کشور کردیم.
او گفت: سال گذشته مردم خانه نشین بودند و تقریبا کشور تعطیل شده بود، اما اولین حرکتی که کردیم حل مشکلات نبود واکسن کرونا بود که به سرعت این موضوع را حل و واکسن را در کشور به بهترین شکل توزیع کردیم.
او ادامه داد: با تغییراتی که انجام دادیم توانستیم رکورد واکسیناسیون رو نسبت به جمعیت داشته باشیم و در روز تا یک میلیون و ششصد هزار و در هفته تا ۸ میلیون و ششصد هزار واکسن نیز تزریق کردیم.
او ادامه داد: از ابتدای کرونا تا آذر ۱۴۰۰، ۱۳۲ هزار مرگ و میر داشتیم و پس از آن با بیشتر شدن واکسیناسیون ۱۱ هزار مرگ و میر را در کشور داشتیم. اکنون ۵۰ میلیون ذخیره واکسن داریم و مراکز ما کاملا آماده صادرات واکسن هستند و به کشورهای آفریقایی آمادگی خود را اعلام کرده ایم.
او ادامه داد: کشور ما جز شش کشور برتر مقابله با کرونا است و تمام کشورها به این موضوع واقف هستند که ما در این مسیر بسیار خوب عمل کردیم و میتوان گفت واکسیناسیون ما باعث رشد اقتصادی نیز شده است. این را هم باید عنوان کرد که پیک هفتم کرونا در کشور به بهترین شکل کنترل شده است و امیدوایم مردم شرایط بهتری را در روزهای آینده پشت سر بگذارند.
او ادامه داد: وضعیت بهداشت و درمان ما با همسایههای اطرافمان به غیر از ترکیه که شرایط مشابهی با ما دارد جندان خوب ندارد و امکان هجوم ویروسها یمختلف به کشور ما است و به همین دلیل ما تزیرق واکسن را به تمامی مردم توصیه میکنیم.
او گفت: امسال به همه افراد میگوییم که باید یک بار تزریق واکسن را انجام دهند چرا که به فصل سرما نزدیک میشویم و مدارس و دانشگاهها باز میشوند و به همین دلیل و برای اطمینان بیشتر بهتر است همگی یک دز یاد اور در سال کنونی تزریق کنند.
عین اللهی درباره بیمه سلامت گفت: مطمئنترین روش برای تظمین سلامتی مردم بیمهها هستند و یکی از آرمانهای ما دستیابی به بیمه همگانی بوده است و امسال با تلاش مجلس ۶ هزار میلیار تومن برای این موضوع تخصیص دادیم و ۳ دهک اول کشور میتوانند به صورت رایگان بیمه شوند.در این قسمت ۶ میلیون نفر نیز توانستند از این بیمه رایگان استفاده کنند.
به گفته وزیر بهداشت در شروع کار دولت تنها ۱۰ درصد نسخه الکترونیک انجام شده بود اکنون ۹۸ درصد این موضوع اجرایی شده است.
او ادامه داد: یکی از مسائل مهم ما بیماران خاص هستند و با تلاشی که مجلس انجام داد ۵ هزار میلیارد تومن برای این بیماریها تصویب شده و البته صندوق بیماریهای خاص نیز با اعلام دولت تشکیل شده است و امیدواریم بتوانیم مشکلات این بیماران را نیز رفع کنیم.
وزیر بهداشت گفت: دو منبع مالی پایدار داریم. اولی یک درصد ارزش افزوده است خوشبختانه این موضوع عملیاتی شده و در ماههای اخیر این مبلغ را دریافت کردیم، به طوری که در حوزه بهداشت این مبلغ میتواند بسیار کمک کننده باشد.
عین اللهی گفت: دارو وقتی با قیمت پایین و ارز ترجیحی وارد بازار میشود تبدیل به قاچاق دارو می شود. در بسیار از کشورهای اطراف داروهای ما با قیمت ارزان در دسترس بود و در واقع ما به جای کشور خودمان برای ۴۰۰ میلیون نفر دارو تامین میکردیم.
وزیر بهداشت درباره طرح دارویار گفت: داروها را به چند دسته تقسیم میکنیم. یکی از آنها داروهایی هستند که افراد بدون نسخه تهیه میکنند. یکی از اهداف ما این بود که تهیه کردن آسان این داروها کمتر شود.
او گفت: کاری کردیم که داروها در تمامی نقاط به قیمتی مشابه باشد و تفاوت قیمتی را در کشور مشاهده نکنیم.طرح دارو یار کاملا به صورت موفق اجرایی شد و مشکلات مربوط به ارز ترجیحی را حل کردیم. از طرف دیگر با همکاری که با سازمان برنامه بودجه داشتیم و توانستیم ۴۰۰۰ هزار میلیارد تومان به داروخانهها بدهیم تا آنها با مشکل مواجه نشوند. ما باید تمام انرژی خودمان را برای تولید داخلی بگذاریم و باید به سمت خودکفایی پیش برویم زیرا در دارو این امکان وجود دارد. ما میتوانیم داروهایی با تکنولوژی بالا در کشور تولید کنیم.
وزیر بهداشت گفت: با طرح دارویار که در یک ماه اخیر از صد قلم کمبود دارو که داشتیم به ۸۰ قلم دارو رسیده ایم، حرکت بزرگی صورت گرفت. متاسفانه تراکم مراکز درمانی ما در نقاط مختلف کشور متفاوت است باید نقاطی که امکانات کمتری دارد بیشتر به آن ها توجه کنیم.
به گفته عین اللهی، اکنون چیزی حدود ۱۰۰۰ بیمارستان و ۱۵۰ هزار تخت بیمارستانی داریم اما متاسفانه با کمبود بهره وری مواجه هستیم. به دنبال افزایش این موضوع در بیمارستانهای دولتی هستیم.
او گفت: سقف درآمد کارانه را در مناطق محروم برداشته ایم و از طرف دیگر میزان تعرفهها را در بخش دولتی و غیر دولتی به هم نزدیک کرده ایم. کار دیگر ما تقویت مراکز بهداشتی و خانههای بهداشت در سطح کشور است.
او ادامه داد: ۲۴۵ طرح بهداشتی را در یک سال گذشته افتتاح کردیم و ۵۵۰۰ طرح را تا آخر امسال نیز افتتاح خواهیم کرد. ۶۷ هزار نفر را نیز تبدیل وضعیت خواهیم کرد که این اتفاق نیز کار بزرگی برای دولت است.
عین اللهی گفت: افزایش ظرفیت پزشکی کار دیگر ما بود و این افزایش ۲۰ درصدی را بیشتر به مناطق کم برخوردار انتقال دادیم و در این مسیر البته به بومی گزینی نیز توجهی ویژهای داشتیم.نسخه الکترونیک و پرونده الکترونیک ابزاری است که بسیار میتواند کمک کننده باشد. در این مسیر نیز طرح دارویار هم بسیار کمک کننده بود و میتوانیم با نسخه الکترونیک بفهمیم که در مناطق مختلف کشور چه داروهایی بیشتر مصرف میشود و چه بیماریهایی در نقاط مختلف کشور وجود دارد.
او ادامه داد: در شروع کار وزارت خانه ۵۰۰ سامانه داشتیم اما امروزه بهترین کار این است که این سامانه ها با هم ادغام شوند و یک ابر سامانه تشکیل شود تا کارها با برنامه ریزی و اطلاعات درست و هماهنگ اجرایی شود چرا که تمامی این اطلاعات میتواند مدیران را برای تصمیم گیریها کمک کند.
وزیر بهداشت درباره موضوع جوانی جمعیت گفت: یکی از مشکلاتی که داریم بحث پیری جمعیت در کشور است، اما اکنون رشد جمعیت به یک رسیده و شاید به منفی برسد. این تفکر غلط که یک فرزند کافی است از دلایل همین کم شدن است. ما از نظر علمی پنجره جمعیت داریم که ۶ تا ۷ سال است و اگر آز این پنجره جمعیتی استفاده نکنیم میتواند مشکلات زیادی را در آینده برای کشور ایجاد کند.
او گفت: در کشور ۳.۵ میلیون نفر نابارور هستند و ما به دنبال حل این موضوع هستیم. مشکلات تعرفه پرستاری پس از ۱۵ سال حل شد و در آخر این ماه اجرای میشود و همه مبالغ به زودی پرداخت میشود.