چه بخواهیم و چه نخواهیم، متاورس در راه است و شرکتها در تلاش برای واقعی کردن آن هستند. برای این منظور، محققان دانشگاه کارنگی ملون، دستگاه لمسی را توسعه داده اند که میتوانند حس لامسه در دهان را تقلید کنند. بنا به گزارش Digital Trend، این دستگاه لمسی که توسط گروه رابطهای آینده در CMU […]
چه بخواهیم و چه نخواهیم، متاورس در راه است و شرکتها در تلاش برای واقعی کردن آن هستند. برای این منظور، محققان دانشگاه کارنگی ملون، دستگاه لمسی را توسعه داده اند که میتوانند حس لامسه در دهان را تقلید کنند. بنا به گزارش Digital Trend، این دستگاه لمسی که توسط گروه رابطهای آینده در CMU (دانشگاه کارنگی ملون) ساخته شده به یک هدست VR متصل میشود.
این دستگاه حاوی شبکهای از مبدلهای اولتراسونیک ( امواج مافوق صوت) است که فرکانسهایی بالایی را برای شنیدن انسان تولید میکند. با این حال اگر این فرکانسها به اندازه کافی متمرکز شوند میتوانند احساس فشار روی پوست ایجاد کنند.
ویویان شن، یکی از نویسندگان مقاله و یک دانشجوی دکترا، توضیح داد که با تغییر زمانبندی و مدولاسیون فرکانس انجام ضربهها و لرزشها بسیار آسانتر است.
بیشتر بخوانید
در این آزمایش، دهان به دلیل داشتن اعصاب حساس به عنوان بستر آزمایش انتخاب شد. تیم محققان ترکیبی از احساسات فشار را برای شبیه سازی حرکات مختلف ایجاد کردند. در این تحقیق تیم محققان آن را روی گروه کوچکی از داوطلبان آزمایش کردند. داوطلبان با عینک واقعیت مجازی (همراه با لمس دهان) به یک سری دنیای مجازی مثل یک بازی مسابقهای و یک جنگل خالی از سکنه رفتند.
داوطلبان توانستند با اشیاء مختلف در دنیای مجازی تعامل برقرار کنند، مانند احساس عبور عنکبوتها از دهانشان یا نوشیدن آب از یک چشمه. شن اشاره کرد که برخی از داوطلبان به طور غریزی به صورت خود ضربه میزدند، زیرا احساس میکردند عنکبوت روی دهانشان میخزد.
در حالی محققان دانشگاه کارنگی ملون موفق به ساخت هدست واقعیت مجازی مبتنی با لامسه دهان با کمک امواج صوتی شده اند که محققان دانشگاه شیکاگو نیز در حال کاوش در حوزه لمسی هستند، با این تفاوت که آنها به جای امواج صوتی از مواد شیمیایی استفاده میکنند. این محققان نیز موفق به شبیه سازی احساسات مختلف مانند گرما، خنکی و حتی احساس سوزش شده اند.