یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-24
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 77001 |
تاریخ انتشار : ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۵ |
109 بازدید
۰
7
ارسال به دوستان
پ

سید حمید خویی گفت: تاکنون پشتیبانی برای تامین بازار‌های صادراتی دارو عملا وجود نداشته یا بسیار ناچیز بوده است؛ اگر تدابیر فوری برای نوسازی و نوتوانی صنعت داروسازی اندیشیده نشود، در آینده بخش بیشتری از نیاز‌های دارویی از طریق واردات تامین می‌شود و این در حالی است که تامین داروی وارداتی ۴ تا ۱۰ برابر […]

سید حمید خویی گفت: تاکنون پشتیبانی برای تامین بازار‌های صادراتی دارو عملا وجود نداشته یا بسیار ناچیز بوده است؛ اگر تدابیر فوری برای نوسازی و نوتوانی صنعت داروسازی اندیشیده نشود، در آینده بخش بیشتری از نیاز‌های دارویی از طریق واردات تامین می‌شود و این در حالی است که تامین داروی وارداتی ۴ تا ۱۰ برابر بیشتر از تولید داخل هزینه‌بر است.

وی با تاکید بر لزوم دیده شدن خدمات و فعالیت‌های داروسازان از سوی مسئولان نظام سلامت کشور افزود: داروسازان خدمات خود را بی‌مزد و منت انجام می‌دهند. به عنوان مثال اگر داروسازان در طرح دارویار همکاری نمی‌کردند، قطعا با مشکل مواجه می‌شد، اما در این مدت کوتاه هر کاری از دست‌شان برآمد برای موفقیت طرح دارویار انجام دادند.

وی با بیان این که اگر طرح دارویار به درستی اجرا نشود؛ دوام آن با چالش‌هایی همراه خواهد بود؛ ادامه داد: اگر منابع واقعی و پایدار برای طرح دارویار وجود نداشته باشد یا هیجان فعلی مسئولان کاهش پیدا کند، با کاهش اصرار بر تامین منابع همراه خواهد بود و تمامی حوزه‌های دارویی کشور را به چالش می‌کشد.

رئیس انجمن داروسازان تهران با اشاره به توانمندی‌های جامعه داروسازی کشور بیان کرد: به لحاظ پشتوانه علمی و برخورداری از توانمندی‌های فناورانه، وضعیت صنعت داروسازی بسیار خوب است، اما در شرایط فعلی با چند چالش اصلی مواجه است که اگر اقدامی برای حل و برطرف‌کردن آن‌ها انجام نشود، می‌تواند صنعت داروسازی را در مسیر معکوسی به سمت جمع‌شدن، کوچک‌شدن و ناتوان‌شدن پیش ببرد.

خویی با بیان این که نخستین چالش، فرسودگی ماشین‌آلات و دستگاه‌هاست که نوسازی آن نیاز به حمایت جدی دولت دارد؛ ادامه د اد: صنعت دارو در جهان به سرعت در حال تغییر است و دارو‌های جدید هم به‌شدت گران هستند و تولید آن‌ها سرمایه‌های بیشتری می‌طلبد؛ با سرمایه‌گذاری فعلی بخش خصوصی و دولتی امکان تولید دارو‌های جدید وجود ندارد.

وی تصریح کرد: اهمیت آن را باید در شرایطی دید که واردات برخی از آن‌ها برای یک دوره درمانی چیزی حدود یک‌میلیارد تومان هزینه دارد، اما می‌توان در کشور با قیمت کمتری تولید کرد، که صنعت داروسازی قدرت کافی برای ورود به این نوسازی و و روزآمدسازی را ندارد.

رئیس انجمن داروسازان تهران با اشاره به این که صادرات دارو در ایران شرایط مناسبی ندارد؛ گفت: در شرایط فعلی ظرفیت تولید دارو در ایران ۳ تا ۴ برابر نیاز بازار داخلی است، اما صادرات شرایط مناسبی نداشته و کمتر از ۵ درصد ظرفیت استفاده می‌شود.

خویی با اشاره به این که همین حالا هم، صنایع با مشکل جدی نقدینگی مواجه هستند؛ خاطرنشان کرد: افزایش قیمت دلار باعث شده صنایع مشکل نقدینگی داشته باشند. هر چند که طرح دارویار بخش کوچکی از این مشکل را حل کرده، اما در مقابل، مالیات ارزش افزوده ۹ درصدی و تعرفه‌های سنگین گمرکی بسیاری از صنایع را با مشکلاتی مواجه کرده و آن‌ها امکان ترخیص مواداولیه گمرکی را ندارند.

وی قیمت دارو را چالش دیگر این حوزه عنوان کرد و گفت: در طرح دارویار قیمت دارو تا حدودی به رقم واقعی خود نزدیک شد، اما حاشیه سود دارو در ایران بسیار پایین است و با دارویار کمتر هم شد. در قیمت‌گذاری دارو در ایران هزینه‌های تحقیق و توسعه دیده نمی‌شود و رفع‌نشدن این مشکل منجر به عقب‌افتادگی از قافله علم و فناوری داروسازی دنیا است.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!