سیاهچالهها هر چیزی را که به آنها نزدیک میشود از جمله ماده، نور و صدا را جذب میکنند. به تازگی به لطف دو سونیکاسیون جدید رصدخانه پرتو ایکس چاندرا ناسا، میتوان صدای سیاهچاله را شنید. سونفیکیشن به همراه اشعه ایکس دادهها را از اجرام نجومی گرفته و آنها را به صدا تبدیل میکنند تا راهی […]
سیاهچالهها هر چیزی را که به آنها نزدیک میشود از جمله ماده، نور و صدا را جذب میکنند. به تازگی به لطف دو سونیکاسیون جدید رصدخانه پرتو ایکس چاندرا ناسا، میتوان صدای سیاهچاله را شنید. سونفیکیشن به همراه اشعه ایکس دادهها را از اجرام نجومی گرفته و آنها را به صدا تبدیل میکنند تا راهی جدید برای تجربه شگفتیهای فضا ایجاد شود.
به گزارش slashgear، صدای دو سیاهچاله ضبط شده است، اولین سیاهچاله در مرکز کهکشان «مسیه ۸۷» قرار دارد و به لطف تلسکوپ افق رویداد تصویربرداری شده است. دیگری در مرکز خوشه کهکشان پرسئوس قرار دارد و به این دلیل معروف است که امواج فشاری را از طریق گاز اطراف خود میفرستد؛ این امواج میتوانند به صدایی بسیار کم در ۵۷ اکتاو زیر درجه سانتیگراد تبدیل شود.
محققان ناسا صداهای جمع آوری شده را میزان قابل توجهی افزایش دادند تا برای انسان قابل شنیدن باشد. آنها از دادههای اشعه ایکس برای گسیلهای اطراف سیاهچاله استفاده کردند تا امواج به صدا تبدیل شوند. این پرتوهای ایکس در اصل توسط رصدخانه پرتو ایکس چاندرا به عنوان بخشی از تحقیقاتش در مورد پرسئوس و نحوه برهمکنش سیاهچاله با گسیلهای اطراف آن ساخته شده بود.
سیاهچاله معروف مسیه ۸۷
برای صوت سازی سیاهچاله در قلب مسیه ۸۷، تیم چاندرا از دادههای پروژه معروف تلسکوپ افق رویداد زیاد استفاده نکردند و در عوض، آنها از دادههای تلسکوپهای دیگر مانند چاندرا، تلسکوپ فضایی هابل و آرایه میلی متری بزرگ آتاکاما در شیلی استفاده بیشتری کردند تا بتوانند سیاهچاله را در مقیاس وسیع تری مشاهده کردند. ترکیب این دادهها سیاهچاله را در طول موج اشعه ایکس، نور مرئی و امواج رادیویی نشان میدهد و این طول موجهای مختلف به ترتیب به کمترین، متوسط و بالاترین تن صدا تبدیل شده اند.
هر سه طول موج در تصویر همراه با سونفیکیشن نشان داده شده است. درخشانترین بخش بصری، که بلندترین بخش سونفیکیشن است، خود سیاهچاله است که فوارهای از مواد پرانرژی از آن خارج میشود. این بخش ها زمانی ایجاد میشوند که موادی مانند غبار یا گاز به داخل سیاهچاله میافتد و مقداری از مواد با سرعت زیاد به بیرون پرتاب میشوند. دانشمندان چاندرا مانند کیمبرلی آرکاند، دانشمند اصلی بخش تجسم، میگویند که آنها سونفیکیشنها را ایجاد کردهاندو با به تصویر کشیدن دادههای علمی، به افراد نابینا یا کمبینا نیز کمک کنند تا به این ترتیب آنها نیز بتوانند از شگفتیهای فضا لذت ببرند.
بیشتر بخوانید