دکتر سیامک اسدی روز دوشنبه در گفت و گو با ادراک خبر، با بیان اینکه نیاز به خون فرآورده های خونی، یک نیاز دائمی و همیشگی است افزود: این مهم مختص زمان خاصی نیست و بروز موجهای مختلف شیوع کرونا طی بیش از ۲ سال گذشته دشواری هایی را در زمینه اهدای خون ایجاد کرده […]
دکتر سیامک اسدی روز دوشنبه در گفت و گو با ادراک خبر، با بیان اینکه نیاز به خون فرآورده های خونی، یک نیاز دائمی و همیشگی است افزود: این مهم مختص زمان خاصی نیست و بروز موجهای مختلف شیوع کرونا طی بیش از ۲ سال گذشته دشواری هایی را در زمینه اهدای خون ایجاد کرده بود.
این مسوول با اشاره به اینکه طبیعی بود که در دهه اول ماه مبارک امسال نگران کاهش مراجعه کنندگان برای اهدای خون باشیم، ادامه داد: با توجه به شناخت از آگاهی زنجانی ها نسبت به اهمیت اهدای خون نگران این مهم نبودیم و در واقع مردم در این خصوص همواره یاریگر انتقال خون استان بودند.
وی با اشاره به اینکه این همراهی مردم و مشارکت رسانه های گروهی در آگاهی بخشی اهمیت خون، در میزان افزایش اهدای خون اثر گذار بود، اظهار داشت: انتقال خون محدود به یک گروه خاصی نیست و تمامی اقشار مختلف مردم در این امر خداپسندانه نقش آفرین بوده و مشارکت مستمر دارند.
مدیرکل انتقال خون استان زنجان گفت: اهدای خون فرصتی مغتنم و اهدا کنندگان سرمایه ای ارزشمند به شمار می روند که قدردان آنان بوده و هستیم که در این ارتباط مشارکت بیش از بیش جوانان زنجانی می تواند چشم انداز بهتری را در تحقق برنامه های هدف گذاری شده مهیا کند.
وی در پیش بودن روزهای گرم سال در این استان و کشور را یادآور شد و گفت: در این خصوص نگرانی هایی وجود دارد و در این ارتباط اهدای قابل توجه خون در استان به ویژه با مشارکت جوانان تداوم یابد چرا که با فروکش کردن همه گیری کووید- ۱۹، بسیاری از جراحی ها که به دلیل همین مساله به تعویق افتاده بود آغاز شده، که نیاز به فرآورده های خونی نیز افزایش خواهد یافت.
اسدی با بیان اینکه هم اکنون جامعه به سوی سالمندی حرکت می کند افزود: بر این مبنا افزایش سن، بیماری های خاص خود را دارد و به دنبال آن نیاز به فرآورده های خونی نیز وجود دارد که انتظار بر این است جوانانی که شرایط اهدای خون را دارند، اما تا کنون موفق به انجام این مهم نشدند به جمع اهدا کنندگان بپیوندند.
وی با بیان اینکه این اطمینان وجود دارد که با یکبار تجربه اهدای خون، این افراد نیز به اهدای مستمر خون نیز ادامه خواهند داد و در واقع سرمایه ای ارزشمند برای سال های آینده هستند، گفت: ترویج اهدای خون در خانواده و جامعه امری مهم تلقی می شود و علاوه بر جوانان، بانوان نیز در این خصوص نقش بیشتری را ایفا کنند.
مدیرکل انتقال خون استان زنجان خاطرنشان کرد: هم استانی ها مراکز اهدای خون را در این امر مهم یاری کنند چرا که رفتاری نوعدوستدانه و خداپسندانه به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، سالانه بیش از ۶۰ هزار واحد فرآورده خونی در این استان اهدا و در مراکز بیمارستانی استفاده میشود که بیش از ۶۲ درصد اهدا کنندگان خون مستمر هستند و ۹۴ درصد اهدا کنندگان خون را مردان و بقیه را زنان تشکیل می دهند.
گفتنی است سالانه در ایران بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر به صورت کاملا داوطلبانه برای نجات جان بیماران نیازمند به خون و فرآروده های آن، خون اهدا میکنند.