یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 12017 |
تاریخ انتشار : ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۳ |
138 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

سازمان ملل می‌گوید: به گفته دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد، تاثیر غیر مستقیم جنگ در اوکراین خطر فرو بردن کشور‌های آفریقایی در افزایش زیانبار مشکلات بدهی، فقر غذا و انرژی را در پی دارد. به گزارش­ ­­سرویس بین الملل­­ ­خبرگزاری صدا و سیما،  یک مقام بلندپایه سازمان ملل به «یوراکتیو» گفت: تاثیر غیر مستقیم جنگ […]

سازمان ملل می‌گوید: به گفته دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد، تاثیر غیر مستقیم جنگ در اوکراین خطر فرو بردن کشور‌های آفریقایی در افزایش زیانبار مشکلات بدهی، فقر غذا و انرژی را در پی دارد. به گزارش­ ­­سرویس بین الملل­­ ­خبرگزاری صدا و سیما،  یک مقام بلندپایه سازمان ملل به «یوراکتیو» گفت: تاثیر غیر مستقیم جنگ در اوکراین خطر فرو بردن کشور‌های آفریقایی در افزایش زیانبار مشکلات بدهی، فقر غذا و انرژی را در پی دارد.
به گزارش پایگاه خبری یوراکتیو، «آهونا زیاکونوا»، دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد، در مصاحبه‌ای گفت: اختلالات در زنجیره تامین در روسیه و اوکراین باعث خواهد شد که قیمت مواد غذایی وارداتی از دسترس بسیاری خارج شود، در حالی که قیمت گزاف کود باعث محدود شدن عرضه غذا‌های خانگی خواهد شد.
مقامات سازمان ملل این هفته هشدار دادند احتمالا نرخ‌های سود در جهان افزایش یابد چرا که جنگ بر تورم و فعالیت اقتصادی تاثیر خواهد گذاشت. این مسئله باعث بدتر شدن وضعیت بدهی آفریقا خواهد شد و اثر دومینویی عدم پرداخت بدهی به خصوص در کشور‌هایی که بازپرداخت بدهیشان ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ است را بوجود خواهد آورد.
«ولادمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه، به سرعت تحریم‌های غرب را مسئول افزایش قیمت‌های انرژی و اختلال در موجودی کود‌ها دانست. پوتین در نشست غذا در مسکو در ۵ آوریل (۱۶ فروردین) گفت: «این عوامل کمبود غذا در فقیرترین مناطق جهان را بدتر می‌کند، باعث موج جدید مهاجرت می‌شود و قیمت غذا را بالاتر از این می‌برد.»با افزایش تقاضا، عرضه و قیمت کود از روسیه و مراکش، صادرکنندگان اصلی، تحت فشار شدید قرار دارد. کمبود کود، که اکنون در غرب و مرکز آفریقا دیده می‌شود، بهره وری و محصولات را کاهش می‌دهد. زیاکونوا هشدار داد «تأثیر واقعی کمبود کود در اواخر سال و سال آینده مشاهده خواهد شد.»در آفریقای جنوبی، به عنوان مثال، کود ۳۵ درصد از هزینه نهاده‌ها را تشکیل می‌دهد. زیاکونوا، با اشاره به این که روسیه منبع اصلی مواد مورد استفاده برای تولید کود‌های شیمیایی است و جنگ در اوکراین باعث افزایش ۲۱ درصدی قیمت این مواد شده است گفت: «قیمت‌های جهانی بالاتر کود، بهره‌وری کشاورزی و توانایی کشور‌های آفریقایی برای تغذیه شهروندان خود را کاهش می‌دهد.»
مقام‌های اتحادیه اروپا با طرح برنامه‌هایی برای تقویت روابط اقتصادی و سیاسی با کشور‌های آفریقایی در نشست مشترک در ماه فوریه گذشته، مشتاق رسیدن به این اطمینان هستند که اتحادیه اروپا در نبرد دیپلماتیک در آفریقا شکست نمی‌خورد. اتحادیه آفریقا آشکارا تهاجم روسیه به اوکراین را محکوم، اما از اعمال رژیم تحریمی خود خودداری کرده است. کمیسیون اروپا احتمالا اندازه صندوق ۲۲۵ میلیون یورویی خود را برای کشور‌های آفریقای شمالی که از کمبود گندم و غلات آسیب دیده اند، افزایش دهد.
کشور‌های آفریقایی به فرصت گاز اتحادیه اروپا در پی بحران اوکراین چشم دوخته اند. کشور‌های اتحادیه اروپا با دورنمای کاهش عرضه گاز روسیه به اروپا، به احتمال زیاد به یک جایگزین نیاز دارند. یک گزینه در مرز جنوبی آن نهفته است. این مقام سازمان ملل چشم انداز دستاورد‌های عمده اقتصادی و اجتماعی حاصل از افزایش صادرات نفت و گاز از آفریقا به اروپا را کم اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: افزایش تورم به این معناست که اکثر خانوار‌های آفریقایی کم درآمد اکنون در فقر انرژی هستند یا دسترسی به برق ندارند.
زیاکونوا افزود: «افزایش تقاضا برای نفت بدون شک فرصتی برای چندین کشور آفریقایی است که بسیاری از آن‌ها دارای ذخایر قابل توجهی از گاز طبیعی و مایع هستند و می‌توانند به رفع این شکاف کمک کنند، زیرا اروپا به دنبال کاهش وابستگی خود به انرژی روسیه است.
سرمایه گذاری و افزایش تولید و صادرات نفت خام در آفریقا وضعیت برد-برد نیست. این مساله تاثیر مخربی بر توانایی آفریقا برای تحقق اهداف آب و هوایی و توسعه پایدار خواهد داشت، انتقال به انرژی‌های پاک را دهه‌ها عقب می‌اندازد و وابستگی طولانی‌مدت به منابع انرژی آلاینده را افزایش می‌دهد. این مسئله که ۶۰۰ میلیون نفر در آفریقا به برق دسترسی نداشته باشند غیرقابل قبول است، اما پاسخ در انتقال عادلانه انرژی نهفته است که دسترسی به انرژی پاک را برای همه به ارمغان می‌آورد.»
تقاضای ناگهانی اتحادیه اروپا برای نفت و گاز آفریقا باعث تغییر رویکرد شده است. کمیسیون اروپا پیش از بحران اوکراین، کشور‌های آفریقایی را تشویق می‌کرد تا از سوخت‌های فسیلی دور شوند و تنها در انرژی‌های تجدیدپذیر و سبز سرمایه‌گذاری کنند. زیاکونوا هشدار داد: «در نهایت، افزایش تولید انرژی کثیف، بحران آب و هوا را سرعت می‌بخشد و فقیرترین و آسیب‌پذیرترین افراد، که بسیاری از آن‌ها در آفریقا زندگی می‌کنند، بیشترین ضربه را خواهند دید.»

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!