به گزارش ادراک خبر، رسول جلیلی امروز در نشست تخصصی «دیپلماسی علمی و فناوری بایدها، نبایدها، چالشها» که در محل دانشگاه صنعتی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به جایگاه این دانشگاه در رتبهبندیها گفت: این دانشگاه رتبه خوبی در عرصههای بین المللی دارد که میتواند به صورت مؤثر در دیپلماسی علمی و فناوری عمل کند.
وی با بیان اینکه حدود ۱۶ سال قبل پردیس بینالمللی دانشگاه در کیش راهاندازی شد، افزود: ولی قوانین آن زمان امکان بینالمللی سازی را از این دانشگاه گرفت، اما اکنون در مرحلهای هستیم که ارائه دروس به زبان خارجی در این دانشگاه تسهیل شده، ولی برای بینالمللیسازی دانشگاه دیر است، با وجود اینکه کمی زیرساختها بهتر شده است.
رییس دانشگاه شریف با تاکید بر اینکه ما با این دو پدیده (رتبه بالای دانشگاه در رنکینگ جهانی و پردیس بینالمللی) باید فرصت استثنایی را در حوزه دیپلماسی علمی و فناوری ایجاد کنیم، خاطر نشان کرد: بحث مهاجرپذیری از میان اعضای هیئت علمی که علاقهمند به جمهوری اسلامی هستند، می تواند فرصت مناسبی در حوزه دیپلماسی علمی کشور باشد؛ ولی شرایط بهره گیری از این ظرفیت در کشور وجود ندارند.
جلیلی تاکید کرد: اگر یک قدم کوتاهتر بیاییم، به مشکل دو تابعیتیها میرسیم و به عقیده من دو تابعیتیها در حوزه علم و فناوری یک فرصت است که بتوانیم برخی از تحریمها را دور بزنیم.
وی اضافه کرد: این در حالی است که دو تابعیتیها در ادبیات کشورمان ضد ارزش تلقی میشوند.
وی گفت: ضروری است که در بحث استادی در دانشگاهها و عرصه علمی نگاه متفاوتی داشته باشیم.
رئیس دانشگاه شریف ادامه داد: علاوه بر این فرزندان سفرا که در خارج از کشور متولد میشوند و به دلیل عرق ملی در دانشگاهها مشغول به فعالیت شدند، ولی صلاحیت این افراد به دلیل دو تابعیتی بودن تایید نمیشود. این رویکرد به مصلحت نظام نیست، چون این افراد میتوانند ارتباط علمی ما را با سایر کشورها ایجاد کنند.
انتهای پیام