به گزارش ایرنا، روابط عمومی شرکت آب منطقهای اصفهان، روز سه شنبه به نقل از حسن ساسانی افزود: حجم امروز آب سد زاینده رود به ۳۹۱ میلیون مترمکعب رسیده است و این رقم سال قبل ۴۱۳ و در متوسط دراز مدت ۹۴۶ میلیون مترمکعب بود. وی اظهارداشت: اکنون متوسط ورودی به سد ۶۰ و متوسط […]
به گزارش ایرنا، روابط عمومی شرکت آب منطقهای اصفهان، روز سه شنبه به نقل از حسن ساسانی افزود: حجم امروز آب سد زاینده رود به ۳۹۱ میلیون مترمکعب رسیده است و این رقم سال قبل ۴۱۳ و در متوسط دراز مدت ۹۴۶ میلیون مترمکعب بود.
وی اظهارداشت: اکنون متوسط ورودی به سد ۶۰ و متوسط خروجی ۸۰ مترمکعب بر ثانیه است.
مدیرعامل آب منطقهای اصفهان با اشاره به آخرین وضعیت سد با توجه به تحویل نوبت حقابه کشاورزان شرق اصفهان، اظهار داشت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ورودی سد زاینده رود ۶۵۵ میلیون متر مکعب بود که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۵۳۶ و در بلند مدت ۸۷۱ میلیون مترمکعب بود.
ساسانی تصریح کرد: ورودی سد زاینده رود نسبت به پارسال ۲۱ درصد افزایش و نسبت به متوسط بلندمدت ۲۵ درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: خروجی سد زاینده رود از ابتدای سال آبی جاری تا امروز ۴۸۸ میلیون مترمکعب بوده است که در مقایسه با سال گذشته که ۳۰۴ میلیون متر مکعب بوده ۵۹ درصد افزایش و نسبت به بلندمدت که ۶۵۰ میلیون متر مکعب بوده ۲۶ درصد کاهش را نشان میدهد.
مدیرعامل آب منطقهای اصفهان درباره وضعیت بارشها، توضیح داد: مطابق پیش بینی هواشناسی، بهار کم بارشی را انتظار داشتیم و بارشها در این فصل کمتر از نرمال بوده است.
ساسانی درباره برخی نگرانی ها برای تامین آب شرب، خاطرنشان کرد: با گرم شدن تدریجی دما مصارف افزایش خواهد یافت و صرفه جویی در تمامی موارد مصرف با توجه به کاهش ورودیهای سد زایندهرود انتظار می رود تا از تابستان با حداقل چالش ممکن عبور کنیم.
سد زایندهرود بهعنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمینکننده آب شرب، محیطزیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت افزون بر ۱.۲ میلیارد مترمکعب بهرهبرداری شد، این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.