جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 13840 |
تاریخ انتشار : ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۳ |
110 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی گفت: توجه به وب و فضای مجازی بسیار اهمیت دارد؛ بنابراین هرگونه غفلت و بی‌توجهی به سیاست‌گذاری‌های این حوزه می‌تواند آثار مخربی به دنبال داشته باشد. به گزارش ادراک خبر، دکتر محمدرضا پورعابدی، در  آیین افتتاحیه هشتمین کنفرانس بین‌المللی وب‌پژوهشی که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، با اشاره […]

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی گفت: توجه به وب و فضای مجازی بسیار اهمیت دارد؛ بنابراین هرگونه غفلت و بی‌توجهی به سیاست‌گذاری‌های این حوزه می‌تواند آثار مخربی به دنبال داشته باشد.

به گزارش ادراک خبر، دکتر محمدرضا پورعابدی، در  آیین افتتاحیه هشتمین کنفرانس بین‌المللی وب‌پژوهشی که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، با اشاره به اهمیت وب‌پژوهی گفت: وب و فضای مجازی، نقش ویژه‌ای در زندگی امروز بشر دارند. به طور قطع، این مولفه‌ها در بلند مدت نیز بر زندگی بشر اثرگذار هستند. فضای مجازی آن چنان تاثیرگذار بوده که سبب ایجاد کسب و کار هم شده است.

وی با بیان اینکه باید از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های وب استفاده کرد، توضیح داد: کرونا منجر به بروز تغیراتی شد که در آینده‌ای نه چندان دور انتظار ظهور این نتایج را داریم. به طور مثال، در این دوره آموزش مجازی و اقتصاد مجازی در کانون توجه قرار گرفت. این موضوع در کنفرانس‌های مشابه نیز مورد توجه قرار گرفته‌اند.

پورعابدی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی و پژوهشی به توسعه مسائل علمی توجه می‌کند. سال ۹۴، دانشگاه علم و فرهنگ وابسته به جهاد دانشگاهی  به “وب پژوهی” به عنوان موضوعی میان‌رشته‌ای توجه کرد.

 معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی اظهار کرد: بر اساس گزارش مرکز اطلاع جهاد دانشگاهی، موضوعاتی مانند یادگیری ماشین، بلاک‌چین، اینترنت اشیا در هفت دوره گذشته کنفرانس وب پژوهی مورد توجه قرار گرفته‌اند که این مقالات در سامانه SID نیز بارگذاری شده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد، که هر مقاله به طور متوسط ۷۵۵ بازدید داشته و ۲۹۰ بار دانلود می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت جهاددانشگاهی در حوزه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری گفت: توجه به موضوعاتی مانند هوش مصنوعی، علم سنجی و داده کاوی تنها بخشی از اقدامات این نهاد در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) است. طراحی و ساخت ساخت سامانه تجمیع تلفن هوشمند و داشبورد هوشمند خبر از دیگر اقدامات جهاد دانشگاهی است.

دکتر پورعابدی بیان داشت: جهاد در زمینه ساخت فرستنده‌های رادیویی قدرتمند نیز موفق است. بخش عمده صدای جمهوری اسلامی ایران به وسیله فرستنده‌های این نهاد به گوش مخاطبان می‌رسد.

 معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی اظهار کرد: امیدوارم با برگزاری این سمینار بتوانیم در حوزه‌های مختلف را متحول کنیم.  چنین سمینارهایی می‌تواند زمینه‌ساز تعامل سودمند  و اثرگذار در جامعه باشد.

اغلب مقالات ارائه شده به زبان لاتین است

دکتر محمدجواد شایگان‌فر، دبیر هشتمین دوره کنفرانس‌ وب‌پژوهشی نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: هیچ کنفرانسی در کشور با موضوع برگزار نمی‌شود. تنها کنفرانس مشابه، یک همایش بین‌المللی است که تا کنون ۲۹ دوره آن برگزار شده است.

وی درباره سابقه پژوهشی این سمینار توضیح داد: تمام مقالات ارائه شده در سامانه SID و IEEE منتشر می‌شود.

نمایه isd و sid است. مقالاخ در it explore  منتشر شده است. اغلب مقالات ارائه شده در  نخستین سال برگزاری این کنفرانس به زبان فارسی بود اما در حال حاضر بیشتر مقالات به زبان لاتین است. دانشگاه تهران با ۲۴ مقاله در صدر دانشگاه‌های ارائه دهنده مقاله قرار دارد.

دبیر این همایش ادامه داد: دانشگاه‌های علم و صنعت، تربیت مدرس و دانشگاه تبریز در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

وی درباره دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های خارجی اظهار کرد: دانشجویان ایرانی که در کشورهای ترکیه، اتریش، هند و آمریکا مشغولربه تحصیل هستند، در این همایش شرکت کرده‌اند.

دکتر شایگان‌فر توضیح داد: بررسی ابر واژگانی مقالات ادوار گذشته نشان می‌دهد، “یادگیری ماشین”  در مقالات فارسی و لاتین از لغات دیگر بیشتر تکرار می‌شود.

دبیر هشتمین کنفرانس وب پژوهی تصریح کرد: بررسی مقالات منتشر شده حاکی از آن است، مقالات ارائه شده در ادوار گذشته مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته، ارجاع به مقالات ارائه شده بسیار زیاد است.

هوش مصنوعی در راستای سیاستگذاری‌ها باشد

دکتر محمدهادی زاهدی، مدیر کل آمار، فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم گفت در این آیین افتتاحیه گفت:  دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان یک دانشگاه کارافرین از ظرفیت و پتانسیل خوبی برخوردار است. این مرکز آموزشی از تمام ظرفیت‌های جهاد استفاده کرده و بنیاد کسب و کار به راه انداخته است.

وی با اشاره به راه‌اندازی نظام “ایده و نیاز” توضیح داد: در این نظام ایده‌ها بر اساس نیاز کشور تعریف می‌شوند.زیرا استفاده از هوش مصنوعی باید در راستای سیاستگذاری و حکمرانی باشد.

مدیر کل آمار، فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم تصریح کرد: برگزاری کنفرانس وب پژوهشی، جایگاه ویژه‌ای دارد؛ چرا که وب پژوهشی و نقش آن در فناوری و توسعه علمی کشور بسیار مشهود است. وب، اشتغال، اقتصاد و فرهنگ، امنیت و مسائل دیگر درهم‌تنیدگی دارند و از نیازهای حکمرانی در جامعه به حساب می‌آیند.

وحید احمدی، رئیس بخش IEEE ایران نیز در این مراسم طی سخنان کوتاهی خاطر نشان کرد: تبادلات علمی به واسطه ارتباطات بین‌المللی رشد چشمگیری دارد. حدود ۵۲ سال از زمان ارتباط شبکه علمی کشور با IEEE می‌گذرد. ارتباطات بین‌المللی می‌تواند تاکیدی بر اهمیت موضوع ارتباط میان صنعت و دانشگاه باشد.

وی ادامه داد: حمایت از مقالات علمی بسیار اهمیت دارد، بنابراین انتظار داریم که در این حوزه سرمایه‌گذاری بیشتری انجام شود.

انتهای پیام

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!