رضا جهین روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در این ارتباط نیز پنج دستگاه حفاری توقیف شده است، افزود: امسال سهمیه ابلاغی مسدود شدن ۱۲۰ حلقه چاه در مهاباد تعیین شده که در طول سال نسبت به شناسایی و پر کردن آنها با همکاری نیروی انتظامی اقدام خواهد شد. وی […]
رضا جهین روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در این ارتباط نیز پنج دستگاه حفاری توقیف شده است، افزود: امسال سهمیه ابلاغی مسدود شدن ۱۲۰ حلقه چاه در مهاباد تعیین شده که در طول سال نسبت به شناسایی و پر کردن آنها با همکاری نیروی انتظامی اقدام خواهد شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته نیز در مجموع بیش از ۱۰۰ حلقه چاه در سطح شهرستان مسدود شده بود که برابر با سهمیه ابلاغی به طور کامل اجرا شد، ادامه داد: از سال ۱۳۹۲ تاکنون بیش از ۷۷۰ حلقه چاه غیرمجاز با حجم تخلیه ۶ میلیون مترمکعب با همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی مسدود شده است.
مدیر امور آب مهاباد گفت: تاکنون حدود پنج هزار و ۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در این شهرستان شناسایی شده که حجم تخلیه آنها بالغ بر ۷۰ میلیون مترمکعب است.
وی اظهار کرد: برداشت غیرمجاز آبهای زیرزمینی باعث کاهش این منابع و پایین رفتن سطح آب آنها می شود که در بسیاری از مواقع موجب فرونشست اراضی نیز میشود.
وی یادآور شد: حل کاهش سطح آب سفرههای زیرزمینی در مهاباد نیازمند اجرای طرح تعادل بخشی با سیستم آبیاری نوین، نصب کنتور حجمی، مسدود کردن چاههای غیرمجاز آب کشاورزی و تغییر الگوی کشت است.
جهینی اضافه کرد: هم اکنون حدود یکهزار و ۶۵۰ حلقه چاه دارای مجوز در مهاباد با حجم تخلیه بیش از ۵۲ میلیون مترمکعب وجود دارد که از این تعداد یکهزار و ۳۷۵ حلقه در بخش کشاورزی با حجم تخلیه ۴۴.۵ میلیون مترمکعب، ۱۹۷ حلقه با حجم تخلیه ۳.۵ میلیون مترمکعب مربوط به بخش صنعت و ۵۸ حلقه نیز با حجم تخلیه ۶ میلیون مترمکعب مربوط به آب شرب است.
مهاباد دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است.