به گزارش ادراک خبر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، محمدجواد صدریمهر در نشست خبری «ابلاغ دستورالعملهای حمایت از توسعه فعالیت و اعتباربخشی به شتابدهنده های نوآوری، فضاهای کار اشتراکی نوآوری و مراکز هم آفرینی» با اشاره به این که موضوع زیرساختهای زیست بوم فناوری و نوآوری از اولویتها […]
به گزارش ادراک خبر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، محمدجواد صدریمهر در نشست خبری «ابلاغ دستورالعملهای حمایت از توسعه فعالیت و اعتباربخشی به شتابدهنده های نوآوری، فضاهای کار اشتراکی نوآوری و مراکز هم آفرینی» با اشاره به این که موضوع زیرساختهای زیست بوم فناوری و نوآوری از اولویتها و دغدغههای معاونت علمی در همه دورهها بوده است، اظهار داشت: به لطف تلاشهای صورت گرفته، زیست بوم گستردهای با زیرساختهای متنوع نظیر شتابدهنده ها، پارکهای علم و فناوری، کارخانههای نوآوری، فضای کار اشتراکی و … در کشور شکل گرفته که در دوره جدید معاونت علمی تلاش میشود فعالیت این زیرساختها توسعه یافته و اعتباربخشی شود.
وی با اشاره به ابلاغ دستورالعملهای حمایت از توسعه فعالیت و اعتبار بخشی به شتابدهنده نوآوری، فضای کار اشتراکی نوآوری و مراکز هم آفرینی گفت: بر این اساس دیگر چیزی به نام «مجوز فعالیت» برای زیر ساختهای زیست بوم نوآوری از قبیل شتابدهندهها، کارخانهها و مراکز نوآوری نخواهیم داشت و زیرساختهایی که به سطح کیفی مطلوبی رسیده باشند گواهی صلاحیت دریافت میکنند.
صدریمهر با اشاره به این که تاکنون علاوه بر معاونت علمی نهادهایی مثل وزارت کار و بسیاری از شهرداریها هم اقدام به صدور مجوز برای شتابدهندهها کرده اند، اظهار داشت: طبق آخرین آماری که در اختیار داریم، بالغ بر ۴۷۰ توافقنامه شتابدهندگی در کشور منعقد شده که براساس دستورالعمل جدید که هفته گذشته ابلاغ شده از این پس به جای حمایت یکسان و حداقلی از همه شتابدهنده ها، تنها شتابدهنده های حائز صلاحیت از حمایتهای معاونت که سقف آنها افزایش یافته برخوردار خواهند شد.
مدیرکل دفتر توسعه زیرساختهای زیست بوم نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان این که مسؤولیت اعتبارسنجی شتابدهنده ها و فضاهای کار اشتراکی نوآوری و مراکز هم آفرینی به مرکز شتابدهی پارک فناوری پردیس محول شده است اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل جدید، هر زیرساختی که دارای گواهی صلاحیت باشد، مستقیماً دانشبنیان خواهد شد. رویکرد ما برای حمایت از شتابدهندهها و مراکز نوآور، فعالیت تخصصی آنها در یک حوزه خاص است و فعالیت حوزههای عام مورد توجه ما نیست.
صدری مهر، سقف حمایت معاونت علمی از شتابدهندهها را ۱۵ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: پیش بینی میشود طی پاییز امسال روند اعتبارسنجی شتابدهنده های موجود انجام شود.
وی در خصوص ویژگیها و نقاط تمایز دستورالعمل جدید حمایت از شتابدهنده ها گفت: در این دستورالعمل، منتورها اهمیت ویژه ای پیدا کرده اند چرا که این افراد هستند که میتوانند به هستههای فناور کمک کنند تا مسیر موفقیت را از نمونه اولیه تا تجاریسازی محصولات خود طی کنند. در این راستا با هماهنگیهای صورت گرفته با بنیاد ملی نخبگان قرار است منتورهای برتر تحت حمایت این بنیاد قرار گیرند. شخصیت خصوصی و غیردولتی شتابدهنده، به رسمیت شناختن شتابدهنده های پلتفرمی و توجه هر چه بیشتر به عملکرد گذشته و خوشنامی شتابدهنده به جای برنامههای آتی آن در مسیر توسعه و اعتبارسنجی این زیرساختها از دیگر ویژگیهای دستورالعمل ابلاغی است.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری در ساماندهی و توسعه زیرساختهای فناوری و نوآوری تصریح کرد: مرکز شتابدهی پارک پردیس تمایل دارد کارگزارانی را از بین پارکهای علم و فناوری، کارخانههای نوآوری و دیگر زیرساختهای نوآوری در استانها به عنوان همکار استانی در روند توسعه و اعتبارسنجی زیرساختها به یاری بگیرد.
وی در خصوص نحوه اعتبارسنجی و حمایت از فضاهای کاری اشتراکی گفت: براساس دستورالعمل ابلاغی فضاهای کاری اشتراکی که حداقل ۵۰ درصد فضای آنها به تیمهای فناور اختصاص یافته مشمول حمایتهای معاونت علمی خواهند بود.
صدری مهر با اشاره به کارکرد مؤثر مراکز همآفرینی در کمک به رسیدن نمونه اولیه محصولات شرکتهای دانش بنیان به مرحله تولید صنعتی گفت: شرکتهای فناور از زمان تولید نمونه اولیه تا تجاریسازی محصول خود با چالشهای زیادی مواجه هستند که ۸۰ درصد شرکتها نمیتوانند این مسیر را پشت سربگذارند. در قالب مراکز هم آفرینی، ظرفیت یا خط تولید خالی واحدهای صنعتی در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار میگیرد تا محصول خود را تجاری سازی کنند. با توجه به اهمیت و اثربخشی بالای فعالیت این مراکز برای حمایت از آنها سقفی در نظر گرفته نشده است.