رضوان حکیم زاده روز پنجشنبه در آیین استانی گلستان خوانی دانش آموزان فارس در گردهمایی دو روزه معاونین آموزش ابتدایی، روسای ادارات آموزش ابتدایی ادارات کل، مدیران آموزش و پرورش عشایر و نمایندگان راهبران آموزشی کشور در جوار آرامگاه سعدی شیراز گفت: در گلستان خوانی ، دانش آموزان با گرانقدرترین میراث های ادبی بشریت پیوند […]
رضوان حکیم زاده روز پنجشنبه در آیین استانی گلستان خوانی دانش آموزان فارس در گردهمایی دو روزه معاونین آموزش ابتدایی، روسای ادارات آموزش ابتدایی ادارات کل، مدیران آموزش و پرورش عشایر و نمایندگان راهبران آموزشی کشور در جوار آرامگاه سعدی شیراز گفت: در گلستان خوانی ، دانش آموزان با گرانقدرترین میراث های ادبی بشریت پیوند برقرار و نقش آفرینی می کنند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: گلستان خوانی تمرین مهارتهای زبانی و سخن گفتن است و سراسر آن سرشار از پند و حکمت می باشد. یکی از نمادهای پاسداشت هویت ایرانی اسلامی نیز همین خوانش اشعار سعدی است.
وی افزود: به دنبال گسترش دادن طرح گلستان خوانی هستیم زیرا پژوهش های جدید تربیتی نیز با اشعار سعدی سازگار است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه گلستان درس های بی شمار دارد افزود: پایدار نبودن مال بی تجارت، علم بی بحث و ملک بی سیاست از درس های گلستان است که شرایط پایداری و ماندگاری علم را به خوبی تشریح کرده است. این شاعر بزرگ در عین حال که انسانی آسمانی است اشعار زمینی دارد و این به تجربه زیسته وی بر می گردد که باید او را یک روانشناس و یک جامعه شناس بزرگ به شمار آورد.
وی ادامه داد: شعر درشتی نگیرد خردمند پیش، نه سستی که ناقص کند قدر خویش، انسان را به تعادل جویی در سبکهای مدیریت دعوت می کند. سعدی زهد بدون علم را نیز مردود و دشمن ملک و دین می داند و می فرماید دو کس دشمن ملک و دینند، پادشاه بی حلم و زاهد بی علم.نقد پذیری نیز در اشعار سعدی جایگاه ویژه ای دارد آنجا که می گوید متکلم را تا کس عیب نگیرد سخنش صلاح نپذیرد.
او گفت: گلستان خوانی فقط تمرین سخنوری نیست بلکه وصل کردن دانش آموزان با سرچشمه های ناب مضامین تربیتی است.برنامه گلستان خوانی دانش آموزان فارس که چند سالی است در این استان درحال اجرا است ظرفیت این را دارد که به صورت ملی و حتی فراملی توسعه یابد و اجرا شود.
لزوم ترویج گلستان خوانی به روش های مختلف آموزشی بین دانش آموزان
مدیرکل آموزش و پرورش فارس نیز در این آیین گفت: امروزه ضرورت دارد که مطالعه گلستان به روش های مختلف بین مردم ترویج شود تا از توصیه های ناب آن در خصوص یک زندگی بهتر که با توصیه های مشهورترین متخصصان تربیتی حال حاضر برابری می کند بهره بیشتری برده شود که در واقع طرح گلستان خوانی نیز برگرفته از همین نگاه است.
محمد خلیل عسکری زیباترین کتاب نثر فارس را گلستان سعدی معرفی کرد و ادامه داد: سعدی در اثر تعلیمی و پندآموز گلستان با استفاده از صنعت ایجاز و نثر آهنگین که همان نثر مسجع هست هنرنمایی می کند.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس افزود: این استاد شیرین سخن در پهنه ادب فارسی با آثار نغزش چنان جلوه گری می کند که بزرگان وی را استاد سخن و شیخ اجل نامیده اند. گلستان حاصل سفرهای سعدی و تجربیاتی مکتسبه در این سفرهاست و تجربه اوضاع اجتماعی عصر سعدی است و سعی شیخ اجل بر این بوده که جامعه را آنگونه که هست ترسیم کند.
وی با اشاره به اینکه حکایات و اشعار سعدی سبک زندگی که نه بلکه خود زندگی است گفت: زندگی مورد نظر سعدی در گلستان با وفق و مدارا، مروت و عدالت و در نهایت رسیدن به خداشناسی است.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس گفت: سعدی در گلستان به عنوان یک انسان پای بندی به اصول اخلاقی و رعایت اخلاق اسلامی را بسیار مهم می داند و ۳۶ مورد توصیه اخلاقی دارد که از این تعداد ۱۶ مورد توصیه اخلاق جمعی و ۲۰ مورد آموزه های فردی است که سبک زندگی را در آینه تمام نمای آن می نمایاند.
عسکری افزود: با توجه به بسامد بالای بایدها و نبایدها در گلستان می توان این کتاب را به عنوان یکی از برترین آثار ادبیات تعلیمی معرفی کرد.امروزه ضرورت دارد که مطالعه گلستان به روش های مختلف بین مردم ترویج شود تا از توصیه های ناب آن در خصوص یک زندگی بهتر که با توصیه های مشهورترین متخصصان تربیتی حال حاضر برابری می کند بهره بیشتری برده شود که در واقع طرح گلستان خوانی نیز برگرفته از همین نگاه است.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس با اشاره به اشعاری از سعدی، یکی از رهنمودهای بزرگ سعدی به جامعه بشری را دعوت ایشان به همدلی و رفع نیاز نیازمندان دانست.