عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود ۱۲ هزار خط قانون در موضوعات مختلف و از مشروطه تا به امروز گفت: لازم است که با راهکار نوآورانه این قوانین پالایش شود. به گزارش ادراک خبر، سید علی یزدی خواه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از پاویون خانه خلاق و […]
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود ۱۲ هزار خط قانون در موضوعات مختلف و از مشروطه تا به امروز گفت: لازم است که با راهکار نوآورانه این قوانین پالایش شود.
به گزارش ادراک خبر، سید علی یزدی خواه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از پاویون خانه خلاق و نوآوری قوه مقننه در یازدهمین نمایشگاه “اینوتکس” واقع در پارک فناوری پردیس با بیان اینکه طی یک دهه اخیر با رشد شرکتهای دانش بنیان، مجلس و دولت علاقهمندی خود را برای ورود بخشهای خصوصی و رفع نیازهای کشور اعلام کردهاند، افزود: ارزش افزودهای که در این عرصه وجود دارد باعث پیشرفت این شرکتها شده و فرصت استثنایی برای رشد و توسعه صنعت کشور به وجود آمده است.
وی با تاکید بر اینکه مجلس در بودجه ۱۴۰۱ و بودجههای سالهای قبل اقدامات خوبی را برای توسعه فعالیت شرکتهای دانش بنیان داشته است، ادامه داد: ما در آستانه تدوین برنامه توسعه پنج ساله هفتم هستیم و این فرصت بی بدیلی است که معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، حوزههای حاکمیتی و بخشهای خصوصی پیشنهادهای خود را در این عرصه ارائه دهند تا در این سند ۵ ساله کشور گنجانده شود.
یزدی خوان در خصوص اقدامات خانه خلاق و نوآوری قوه مقننه اظهار کرد: امروز بیش از ۱۲ هزار خط قانون در موضوعات مختلف داریم که از دوره اول مشروطه و سال ۱۲۸۵ تا به امروز وضع شدهاند و این قوانین طی ۱۱۶ سال گذشته تصویب و بسیاری از این قوانین تصویب شده و بعد فسخ نشدهاند در حالی که کارایی لازم را ندارد، اما دستگاههای دولتی و افراد میتوانند به برخی از این موارد قانونی استناد کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از وظایف خانه خلاق و نوآوری قوه مقننه این است که با راهکار نوآورانه این قوانین را پالایش کرده و برای قوانین مزاحم و غیر کارآمد راهکار ارائه دهند. این مرکز همچنین میتواند قوانین کلی و مورد نیاز کشور را در معرض مشاهده مردم قرار داده و با استفاده از هوش مصنوعی و سیستمهای نوین اقدام به شناسایی مهمترین قوانین موجود و مورد نیاز کنند.
یزدیخواه، از رده خارج کردن قوانین غیرمفید را اقدامی اساسی و مهم خواند و افزود: در حوزه رمز ارزها، اقتصاد دیجیتال و غیره میتوانیم به توسعه کسب و کارها پرداخته و خانه خلاق قوه مقننه میتواند به قانونگذاران کمکهای شایانی کرده و مشکلات کلان کشور را رفع کند.
بازگشایی گرههای دانش بنیانی در مجلس
مهدی طغیانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در پاویون خانه خلاق و نوآوری قوه مقننه که در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ برپا شد، اظهار کرد: خانه خلاق و نوآوری قوه مقننه در راستای حل مسائل کشور، موارد مورد نیاز مجلس را در راستای ایجاد تحول در اکوسیستم نوآوری کشور، برنامهریزی کرده است.
وی ادامه داد: ارتباط با زیست بوم نوآوری برای مجلس بسیار مهم است و اگر بدانیم چه گرههایی با بهرهگیری از حوزه دانش بنیان باز میشود، به سمت آن میرویم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص نقش نوآوری و فناوری در اقتصاد کشور و جایگاه آن در سیاستگذاریها، گفت: زمان نسبت به گذشته تفاوت بسیاری داشته، زیرا یک زمان با ابزارهای قدیمی و روشهای سنتی کارها به نوعی انجام میشد و تمام فعالیتها تقلید از روشهای سنتی بود، اما امروز اینگونه نیست و ابزارها تماماً به روز شده و تغییر کردهاند و ما در حال استفاده از این ابزارها هستیم.