به اعتقاد محققان دانشبنیان کشور، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، رباتهای کشاورز و بلاکچین میتوان از ۱۵ میلیارد دلار دور ریز مواد غذایی جلوگیری و مدیریت بهینه مزارع را اجرایی کرد. به گزارش ادراک خبر حمید بهنگار، مدیرعامل یکی از شرکتهای دانشبنیان در بخش ایستگاه آینده یازدهمین نمایشگاه اینوتکس که با موضوع کشاورزی هوشمند برگزار شد، […]
به اعتقاد محققان دانشبنیان کشور، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، رباتهای کشاورز و بلاکچین میتوان از ۱۵ میلیارد دلار دور ریز مواد غذایی جلوگیری و مدیریت بهینه مزارع را اجرایی کرد.
به گزارش ادراک خبر حمید بهنگار، مدیرعامل یکی از شرکتهای دانشبنیان در بخش ایستگاه آینده یازدهمین نمایشگاه اینوتکس که با موضوع کشاورزی هوشمند برگزار شد، با تاکید بر اینکه تقریبا ۸۵ درصد مواد غذایی در داخل کشور تولید میشود، اظهار کرد: علاوه بر آن ۲۵ درصد صادرات غیرنفتی از تولیدات کشاورزی و ۱۴ درصد از سهم تولید ناخالص داخلی در حوزه کشاورزی است در حالی که تنها ۳۷ درصد قیمت مواد غذایی تولید شده به کشاورزان میرسد.
وی با بیان اینکه تقریبا ۱۵ میلیارد دلار معادل غذای سه کشور، دور ریز مواد غذایی در ایران است، اظهار کرد: از این رو اینترنت اشیاء به عنوان خط مقدم فناوریهای کاربردی در مزرعه به شمار میرود. هوشمندسازی و اینترنت اشیاء همیشه با هم فعالیت میکنند و از یکدیگر جدا نیستند.
بهنگار بلاکچین را از دیگر فناوریهای کاربردی در مزارع عنوان کرد و یادآور شد: بلاکچین میتواند بهبود دهنده زنجیره تامین از لحظه تولید محصول تا بازار نقش آفرینی کند؛ چرا که این فناوری با یک اسکن بارکد تمام اطلاعات مربوط به آن محصول کشاورزی را ارائه میدهد. با استفاده از این دادهها هم حکمران میتواند دقت خود را در مدیریت بخش کشاورزی افزایش دهد و هم مصرفکننده به اطلاعات خرید خود دسترسی خواهد داشت و تولیدکننده نیز بر روی برنامه کاشت خود نظارت دقیقتری داشته باشد.
بهنگار “بیگدیتا” را یکی دیگر از فناوریهایی دانست که در کشاورزی کاربرد دارد و اظهار کرد: در حوزه کشاورزی مداربسته مانند پرورشهای متراکم آبزی پروری و یا گلخانهها، سیستمهای AR، VR و XR کاربرد زیادی دارند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه موضوع رباتهای کشاورز امروز یکی از مسائل مهم کشاورزی تبدیل شده است، گفت: در دنیا این موضوع کاملا جا افتاده است که در ایران نیز حدود ۴ تا پنج سال دیگر موضوع رباتیک در کشاورزی به نتیجه میرسد.