به گزارش ادراک خبر به نقل از تسنیم، مشارکت در فعالیتهای فرهنگی، نقش مستقیمی در توسعه فرهنگ کلان جوامع ایفا میکند؛ از همین رو برنامهریزی و مشارکت در تدوین و اجرای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دغدغه اصلی بسیاری از سیاستگذاران حوزه فرهنگ است و در خاستگاههای مختلف اجتماعی به آن میپردازند. تشویق گروههای مختلف اجتماعی […]
به گزارش ادراک خبر به نقل از تسنیم، مشارکت در فعالیتهای فرهنگی، نقش مستقیمی در توسعه فرهنگ کلان جوامع ایفا میکند؛ از همین رو برنامهریزی و مشارکت در تدوین و اجرای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دغدغه اصلی بسیاری از سیاستگذاران حوزه فرهنگ است و در خاستگاههای مختلف اجتماعی به آن میپردازند. تشویق گروههای مختلف اجتماعی به مشارکت فرهنگی و ایجاد فضای مناسب برای حضور داوطلبانه افراد، گروهها و سازمانهای اجتماعی نقش حائز اهمیتی در گسترش توسعه پایدار، متوازن و همه جانبه ارزشها و مقابله با ناهنجاریهای جامعه بهصورت نرم دارد.
توجه به این امر مهم در شورایعالی انقلابفرهنگی نیز مصوب شده است و رهبر معظم انقلاب نیز تأکیدات ویژهای برای توسعه برنامههای فرهنگی در محیطهای مختلف خاصه در دانشگاهها دارند؛ بنابراین جامعه امروز از دانشگاهها بهعنوان یک نهاد اجتماعی فرهنگساز توقع دارد گامهایی را دراینخصوص برداشته و ایفاگر مسئولیت اجتماعی و فرهنگی خود در این زمینه حساس باشد.
بهویژه که ساماندهی برنامههای فرهنگی و اجتماعی در سطح مراکز علمی و دانشگاهی کمک شایانی به بسط فضای اعتماد، امید و نشاط اجتماعی میکند و این فضا بهصورت غیرمستقیم به احیا و تقویت سرمایههای فرهنگی – اجتماعی در دانشگاهها میانجامد البته تحقق این مهم نیز در صورتی امکانپذیر است که دیگر نهادهای فرهنگی و دانشگاهی کشور ظرفیتهای خود را بهمنظور افزایش کمی و کیفی برنامهها بسیج کنند.
جهاد دانشگاهی از جمله این نهادهاست که خدمات مطلوبی را برای برپایی هر چهبهتر برنامههای فرهنگی و اجتماعی به مراکز دانشجویی ارائه کرده و بهعنوان تسهیلگر به کمک مجریان میآید تا نقش بیبدیل خود را در تکمیل نقشه فرهنگی کشور ایفا کند و گامی در جهت پرکردن کمبودهای موجود در این عرصه بردارد.
در همین راستا و همچنین در پی اجرای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم ترویج و گسترش فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و ایجاد همافزایی در جهت رشد و ارتقا سطح کمی و کیفی برنامههای فرهنگی و اجتماعی دانشگاهیان کشور، تفاهمنامهای باهدف طراحی و برنامهریزی برنامههای مشترک فرهنگی – اجتماعی نظیر برپایی جشنواره، رویداد، نشست و کارگاه بین وزارت علوم تحقیقات و فناوری و جهاد دانشگاهی منعقد شد.
اعتبار زمانی این تفاهمنامه که به نمایندگی معاونین فرهنگی این دو نهاد منعقد شد، قابلتمدید است و در گام نخست به مدت سه سال تعیین شده است و ضمن آن جهاد دانشگاهی متعهد است تا بهصورت سالانه برنامههایی را دراینخصوص برنامهریزی و پیشنهاد کند و ظرفیتهای موجود در واحدها، سازمانها و مراکز فرهنگی وابسته به خود را در اختیار اجرای هر چهبهتر این برنامههای مشترک قرار داده و همچنین اقداماتی را در راستای هماهنگی، همکاری و جذب مشارکت با دیگر سازمانها در دستور کار قرار دهد.
وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز بهموجب این تفاهمنامه موظف است تا ضمن بررسی طرحهای پیشنهادی جهاد دانشگاهی عهدهدار بخش اطلاعرسانی و تبلیغ این برنامههای مشترک در سطح دانشگاههای کشور باشد و از برگزاری برنامههای مشترک حمایت کرده و هماهنگی لازم بهمنظور مشارکت در اجرای برنامهها را جلب و ساماندهی کند.
این تفاهمنامه مشترک به امضای عبدالحسین کلانتری معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی رسیده است.
انتهای پیام/