به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، هفته گذشته جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با حضور مقابل دفتر ریاست دانشگاه به طولانی شدن روند بازسازی مسجد این دانشگاه اعتراض کردند. البته این تنها اعتراض دانشجویان نسبت به این مسئله نبود و دانشجویان دانشگاه شریف چندین بار و به اشکال مختلف نسب به آماده نبودن فضای […]
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، هفته گذشته جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با حضور مقابل دفتر ریاست دانشگاه به طولانی شدن روند بازسازی مسجد این دانشگاه اعتراض کردند. البته این تنها اعتراض دانشجویان نسبت به این مسئله نبود و دانشجویان دانشگاه شریف چندین بار و به اشکال مختلف نسب به آماده نبودن فضای مسجد و طولانی شدن روند بازسازی آن به مسئولان دانشگاه گلایه کردند.
مسجد دانشگاه صنعتی شریف که سالها شاهد برگزاری مراسمهای باشکوه اعتکاف دانشجویی و عزاداریهای محرم بود در ۶ خردادماه ۱۴۰۱ به دلیل آتش سوزی در اتاق صوت غیرفعال شد.
پس از ارزیابی خسارتهای وارد شده به این بخش مسئولان دانشگاه اعلام کردند حدود ۴ میلیارد تومان تجهیزات این اتاق در اثر آتش سوزی از بین رفته و به زیرساخت برق مسجد آسیب جدی وارد شده است.
در ابتدا مسئولین دانشگاه به دنبال این بودند با بازسازی بخش آسیب دیده اتاق صوت، رنگ آمیزی مسجد و شست و شوی فرشها فعالیت این مکان را به حالت قبل برگردانند اما به یکباره تصمیم به بازسازی کامل مسجد میگیرند و بدون در نظر گرفتن منابع مالی و تامین بودجه مناسب با اضافه کردن بخشهای دیگری از فضای دانشگاه در اطراف مسجد و تغییر مکان راه پلهها، آبدارخانه و اتاق صوت و… کار بازسازی اساسی دانشگاه را کلید میزنند.
عدم تخصیص به موقع بودجه به پروژه مذکور که حالا با الحاق فضاهای جدید در شرایط جدیدی به سر میبرد باعث چالشهایی بین پیمانکار و دانشگاه شد و در نتیجه پیمانکار جدیدی اجرای این عملیات را دست گرفت.
هر چند از مهرماه سال گذشته با تغییر پیمانکار کار بازسازی مسجد سرعت گرفت اما به دلیل عدم تزریق به موقع بودجه به این پروژه به نظر میرسد هنوز برای بازسازی کامل مسجد ماهها زمان لازم است.
برخی از ذینفعان مسجد معتقدند در کنار مسائل مالی و تامین بودجه، سوءمدیریت مسئولان دانشگاه نیز در این زمینه موثر بوده و این دو موضوع باعث شده دانشگاه صنعتی شریف بزرگترین دانشگاه صنعتی کشور که کار پرورش نخبگان علمی کشور را بر عهده دارد ۲۳ ماه بدون مسجد بماند.
هر چند با تعطیلی مسجد نمازهای جماعت این دانشگاه در بخش دیگری از دانشگاه برگزار میشود اما نبود مسجد برگزاری مراسمهایی را که به نوعی با مسجد گره خورده را دچار اختلال و دانشجویان را سرگردان کرده است.
در کنار دانشجویان که از مسجد به عنوان پایگاهی برای بهره گیری معنوی بهره میگرفتند، هیئت الزهرا دانشگاه شریف که از جمله هیئتهای بزرگ مذهبی غرب تهران است به دلیل تعطیلی مسجد دچار مشکلاتی شده است.
برنامههای این هیئت که گاهی اوقات و به خصوص در ایام عزاداری محرم با جمعیتی حدود ۹ هزار نفری و بیشتر روبرو است در این ایام ناچارا در سالن ورزشی شهید جباری و یا سالنهای دیگر دانشگاه برپا شده است؛ موضوعی که مطلوب این دانشجویان نیست و باعث بروز دردسرهایی برای همه دانشجویان شریف و استفاده کننده از فضاهای ورزشی دانشگاه شده است.
در شرایطی که چندماهی به ماه محرم باقی مانده است دانشجویان این دانشگاه نگران آماده نبودن مسجد برای مراسم های عزاداری امسال دانشگاه هستند و همین موضوع باعث اعتراض هفته گذشته جمعی از دانشجویان مقابل دفتر ریاست دانشگاه شد.
هر چند موسوی رئیس دانشگاه به دانشجویان قول داده است با تلاش های شبانه روزی، مرمت مسجد دانشگاه به زودی پایان یابد و قبل از ایام محرم برای عزاداری دانشجویان آماده شود اما تزریق بودجه قطره چگانی بازسازی مسجد و ناهماهنگی مسئولان، ذی نفعان و مدیریت غیر واحد در بازسازی مسجد، کمی این مسئله را دست نیافتنی کرده است.
رجبی، مدیر اداره عمرانی دانشگاه که متولی بازسازی مسجد هم هست روایتی از ۴ فاز اجرا شده در روند بازسازی را بازگو کرده و دلایل عدم تحقق قول خود مبنی بر اتمام پروژه در بهمن ماه سال گذشته را ناهمگرایی بهرهبرداران مسجد یعنی نهاد رهبری، هیئتالزهرا و نمازگزاران می داند که هرکدام مطلوبیت خود را در پروژه دنبال کرده و سلیقههای همدیگر را رد میکنند.
وی در این خصوص میگوید این سه گروه در روند بازسازی، نظرات پراکندهای داشتند و همین مسئله زمان زیادی صرف کرد. به علت پراکندگی نظرات، در تصمیمات تاخیر داشتیم نه در اجرا که کار سختی نبود. بازسازی مسجد در این نه ماه ۱۰ میلیارد هزینه داشته که عدد بالایی نیست تا بخواهد زمان زیادی بگیرد.
رجبی وعده داد ۲۰ خرداد کار بازسازی مسجد به مرحله قابل قبولی برسد و امکان برگزاری مراسم دعای عرفه در مسجد دانشگاه فراهم شود و پس از این مراسم سایر جزئیات بازسازی تا عزاداری ایام محرم انجام شود و دانشجویان امکان بهره گیری از این مراسم را در مسجد بازسازی شده داشته باشند. وعدهای که برای تحقق آن حدود یک ماه باید منتظر ماند.
انتهای پیام/