به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، برخی از کمیسیونهای تخصصی مجلس این هفته جلسه داشتند که با حضور مسئولان دولتی موضوعات مختلفی را بررسی کردند که جزئیات برخی از جلسات این کمیسیونهارا میخوانیم: اصرار کمیسیون اجتماعی بر طرح ساماندهی استخدامی کارکنان دولت ولی اسماعیلی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره جلسه این هفته کمیسیون متبوعش، […]
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، برخی از کمیسیونهای تخصصی مجلس این هفته جلسه داشتند که با حضور مسئولان دولتی موضوعات مختلفی را بررسی کردند که جزئیات برخی از جلسات این کمیسیونهارا میخوانیم:
اصرار کمیسیون اجتماعی بر طرح ساماندهی استخدامی کارکنان دولت
ولی اسماعیلی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره جلسه این هفته کمیسیون متبوعش، گفت: رسیدگی به طرح ساماندهی استخدامی کارکنان دولت( اعاده شده از شورای نگهبان) در دستورکار نمایندگان در این جلسه قرار داشت.
وی افزود: این طرح قبلا در کمیسیون اجتماعی به تصویب رسیده و مورد موافقت نماینگان در جلسه علنی نیز قرار گرفته و به شورای نگهبان ارسال شده بود که شورا ایراداتی به آن گرفت که تمام ابهامات و ایراداتی که شورای نگهبان به طرح ساماندهی کارکنان دولت گرفته بود ، در مجلس رفع شده و در حال حاضر این طرح و مصوبه کمیسیون اجتماعی از نظر شورای نگهبان هیچگونه ایرادی ندارد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه به ایرادات هیات نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به طرح ساماندهی استخدامی کارکنان دولتف اشاره کرد و گفت: این هیات براساس بند ۲ اصل ۱۰ ایرادات کلی مانند تناقض مصوبات ما با چابکسازی دولت و ایجاد بار مالی بر طرح وارد دانست. بنده از طرف کمیسیون اجتماعی به آیتالله لاریجانی رئیس هیات نظارت مجمع نامه نوشتم که یک جلسه مشترک با حضور نماینده هیات نظارت تشکیل دهیم که این اتفاق نیفتاد پس از آن درخواست دادیم که ما جلسهای در محل مجمع برگزار شود که این جلسه هم برگزار نشد؛ در نتیجه اعضای کمیسیون اجتماعی در جلسهای مواردی که مجمع تشخیص مصلحت نظام ایراد گرفته بود را مشروح و کتبی پاسخ دادیم و برای مجمع ارسال کردیم.
نماینده گرمی در مجلس اظهار کرد: در جلسه امروز با رأی اکثریت اعضا بر مصوبه کمیسیون اجتماعی اصرار شد که امیدوارم که در جلسات علنی روز سهشنبه و چهارشنبه این طرح تعیین تکلیف شود.
اعضای کمیسیون اقتصادی ملجس در هفته جاری جلسه داشتند که محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در تشریح این جلسه، گفت: در این جلسه بند (س) تبصره ۶ لایحه بودجه ارجاعی از صحن علنی مجلس را مورد بررسی قرار داد.
وی افزود: با توجه به اینکه نکاتی در رابطه با این موضوع در صحن علنی مجلس مطرح شد،سوالاتی در این بخش شکل گرفت که آیا معافیتهای مالیاتی که مطرح شده بر اساس قانون و تشویق حوزه سرمایهگذاری باید اتفاق بیفتد و اینکه آیا این موارد به بخشهای مختلف تسری پیدا خواهد کرد و یا خیر؟ از این رو این موضوعات در این جلسه با حضور رئیس سازمان امور مالیاتی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، رئیس سازمان بیمه مرکزی و مسئولین وزارت اقتصاد و امور دارایی بررسی شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: اعضای کمیسیون اقتصادی در این زمینه بر این موضوع معتقد بودند که ما باید قوانین پایه را در درون قوانین پایه اصلاح کنیم، لذا در بودجه سالیانه نمیتوان قوانین پایه مالیاتی را مورد اصلاح قرار داد، بنابراین اشکالات به این موضوع وارد است.
پورابراهیمی با بیان اینکه در این جلسه مقرر شد تا اصلاحات لازم صورت پذیرد تاکید کرد: از این رو در این جلسه مقرر شد به جز معافیتهایی که در نظر میگیریم،موضوع معافیت مواد ۱۴۵ و ۱۴۱ را هم در نظر بگیریم و موضوع قانون تامین منابع تولید و زیرساختها که به تازگی ابلاغ شده با قانون فوق از بین نبریم چراکه این مسئله اصلاً به صلاح کشور نیست.
نماینده کرمان در مجلس عنوان کرد: همچنین در جمع بندی مسئله مقرر شد تا نظر وزیر اقتصاد و امور دارایی را پیرو جمعبندیهای صورت گرفته اخذ کنیم تا ان شاءالله این موارد با جمعبندیهایی صورت گرفته به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت:هدف ما از اصلاح بند (س) تبصره ۶ لایحه بودجه این است که معافیتهای مالیاتی که قانون برای حمایت از فعالیتهای اقتصادی، بنگاهها و شرکتهای بازار سرمایه تعریف کرده ساری و جاری شود.
ساخت نیروگاههای جدید هستهای پیش میرود
اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در روز یکشنبه این هفته با آقای اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی جلسه مشترک داشتند.
ابوالفضل عمویی سخنگوی کمسیون امنیت ملی درباره این جلسه ، گفت: جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با حضور آقای اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی با موضوع بررسی آخرین اقدامات این سازمان برگزار شد.
وی افزود: در این جلسه اسلامی تاکید داشت که سازمان انرژی اتمی هدف بهره مندی مردم از منافع دانش هسته ای در زندگیشان را دنبال می کند. روند ساخت نیروگاه های جدید هسته ای از جمله نیروگاه ۲ و ۳ بوشهر طبق برنامه پیش می رود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس بیان کرد: آقای اسلامی به تشریح ابعاد کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته ای با ۶۰۰ مقاله و ارائه در اصفهان هم پرداخت؛ این کنفرانس که اولین بار بود با حضور مهمانان خارجی از جمله رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، برگزار می شد، دانش هسته ای کشورمان در سطوح مرتبط ارائه شد.
عمویی ادامه داد: رئیس سازمان انرژی اتمی در این جلسه به بیانیه مشترک با گروسی هم پرداخت و توضیح داد که مبنای تعاملات ایران و آژانس NPT و پادمان است و موضوعات باقیمانده بین ما و آژانس به ۲ مکان تقلیل یافته است.
وی اظهار کرد: آقای اسلامی بیان کرد که ما تاکید داریم که آژانس در عملکرد خود، رویکرد حرفه ای و فنی را دنبال کند و تحت تاثیر رویکردهای سیاسی قرار نگیرد.
این هفته همچنین آخرین وضعیت عملکردی بودجه سال ۱۴۰۲ در کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات بررسی شد که حمیدرضا حاجی بابایی رئیس این کمیسیون درباره این جلسه گفت: اعضا در این جلسه کمیسیون گزارش آخرین وضعیت عملکردی بودجه سال ۱۴۰۲ را بررسی کردند.
وی افزود: به موجب گزارش ارائه شده ۹۱.۲ درصد درآمدهای دولت و ۹۱.۳ درصد هزینه های دولت محقق شده بود البته این موارد به لحاظ مصوباتی است که در طول سال انجام پذیرفته و ترمیمهایی که در رابطه با بودجه صورت گرفته، مطرح می شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه در مجموع عملکرد بودجه سال ۱۴۰۲ در رابطه با امور عمرانی خوب بوده است، بیان کرد : منابع عمرانی در بودجه سال ۱۴۰۲ به میزان ۷۰ درصد محقق شده است همچنین تحقق این بودجه در سایر موارد هم خوب بوده است.
قدیمی و فرسوده بودن ناوگان حمل و نقل یکی از مشکلات کشور است
بنابراین گزارش، بررسی نحوه تخصیص ارز برای ترخیص کامیونها و کشندههای ثبت سفارش شده نیز در دستورکار اعضای کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید قرار داشت.
سید شمس الدین حسینی رئیس این کمیسیون در این باره گفت: چگونگی اجرای بند «ص» تبصره (۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کشور نخستین دستورکار کمیسیون در این جلسه بود؛ از آنجاکه یکی از مسائل و مشکلات کشور قدیمی و فرسوده بودن ناوگان حمل و نقل کشور است بنابراین در بودجه سال گذشته دولت مجاز شد که با ثبت سفارش نسبت به واردات کشنده، کامیون، مینیبوس، اتوبوس و ون موردنیاز با عمر کمتر از ۵ سال اقدام کند که آئیننامه اجرایی آن باید توسط وزارتخانههای صمت، راه و شهرسازی و امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه تهیه میشد که تعدادی از فعالان اقتصادی مبادرت به این کار کردند.
وی افزود: براساس پیگیریها برخی از این کامیونها و کشندهها وارد گمرکها شده اما ترخیص نشده است و برخی دیگر نیز در گمرک کشورهای همسایه مانده است، بررسیها نشان داد این خودروها به تخصیص ارز نیاز دارند البته در برخی موارد نیز ثبت سفارشها نیز منظم انجام نشده باشد.
حسینی افزود: این موضوع با حضور رئیس سازمان توسعه و تجارت، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و برخی از اعضای اتاق بازرگانی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد برای واردات کامیون و کشندههایی که ثبت سفارش آنها انجام شده-زیرا در قانون قید ثبت سفارش قید شده است- تخصیص ارز صورت گیرد، بانک مرکزی نیز اعلام آمادگی کرد در قالب سهمیهای که برای وزارت صمت پیشبینی شده، این تخصیص صورت گیرد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بیان کرد: مقرر شد تا ۱۵ خرداد این تخصیص ارز برای تعداد باقی مانده از ۱۴ هزار دستگاه کامیون و کشنده صورت پذیرد البته برای خودروهایی که دارای ثبت سفارش هستند، همچنین تمهیداتی اندیشیده شود تا در موارد خاص در صورت وجود ثبت سفارش با استفاده از امکان واردات بدون انتقال ارز آن دسته از کامیونها و کشندهها که در گمرکات کشور همسایه نیز وجود دارند، ترخیص شوند، اما تاکید ما این است که چارچوب ما قانون است و ملاحظات قانونی باید رعایت شود البته در برخی ثبت سفارشها ویرایشهایی نیاز است که مقرر شد این ویرایش نیز انجام شود.
انتهایپیام/